Etusivu > DIGITALIST OPEN

DIGITALIST OPEN

Miesten 15 000 dollarin ITF-turnaus Talissa 13-19.8.2018

Kesän ammattilaisturnaussarja huipentuu miesten Talissa järjestettävään 15 000 dollarin ITF-turnaukseen. Suomalaisista mukana kaksinpelissä ovat Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen ja Patrick Kaukovalta, villit kortit saaneet Roni Hietaranta, Alex Hedman ja Eero Vasa, sekä karsinnat läpäisseet Leevi Säätelä ja Peter Sillanpää. Nelinpelissä nähdään useita suomalaisia.

Uutiset:

FRIBERG KAKSINPELIN MESTARUUTEEN – VIRTANEN TAIPUI FINAALISSA

Ruotsin Karl Friberg voitti kaksinpelin mestaruuden. Turnausvoitto on 19-vuotiaan Fribergin ensimmäinen ammattilaiskentillä. Tukholmalaisessa Good to Great – tennisakatemiassa harjoitteleva Friberg pelasi Talissa myös vuosi sitten. Viime vuoden turnauksessa hän ylsi semifinaaliin, jossa hän hävisi Viron Jurgen Zoppille.

Karl Friberg (vas.), HVS:n puheenjohtaja Kimmo Karviala, kilpailun johtaja Pekka Mäkelä ja Otto Virtanen finaalin jälkeisissä tunnelmissa. Kuva: Jari Ramstedt

”Uskomaton tunne! Tykkään pelata täällä Helsingissä ja nyt sain ensimmäisen ammattilaisvoittoni täällä. Koko viikon ajan pelini tuntui hyvältä ja voittojen myötä itseluottamukseni kasvoi. Kiitos turnausorganisaatiolle hyvistä järjestelyistä”, Friberg iloitsi Tennisliiton tiedotteessa.

Tunnin ja 18 minuuttia kestänyt finaali päättyi Fribergin voittoon 6-4, 6-1.

Upean turnauksen pelannut Virtanen nousee finaalipaikkansa ansiosta maanantaina julkaistavan ATP-listan 900 parhaan pelaajan joukkoon.

Julkaistu 18.8


VIRTANEN JÄLLEEN VOITTOON – PELAA LAUANTAINA KAKSINPELIN FINAALISSA

HVS-Tenniksen Otto Virtanen eteni uransa ensimmäiseen ammattilaisturnauksen finaaliin. Vasta 17-vuotias Virtanen kohtasi semifinaaliottelussaan Italian Lorenzo Bocchin. Virtanen voitti ottelun suoraan kahdessa erässä lukemin 6-3, 6-1.

Virtanen hallitsi ottelua. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Virtanen ei antanut pistettäkään vastustajalleen. Italialainen pysytteli Virtasen kannoilla ensimmäisen erän puoleenväliin asti, mutta 4-3 tilanteen jälkeen Virtanen antoi Bocchille vain yhden pelin.

Toisessa erässä Virtanen jätti vastustajalleen vielä vähemmän mahdollisuuksia. Ensimmäistä syöttövuoroaan lukuunottamatta Bocchilla ei ollut yhdessäkään pelissä edes pelipalloa.

Lauantain finaalissa Virtasen vastustaja on Ruotsin seitsemänneksi sijoitettu Karl Friberg. ATP-rankingissa sijalla 852 oleva Friberg harjoittelee Good to Great -tennisakatemiassa Tukholmassa. Hänen valmentajansa on Peter Carlsson, joka on mukana myös Virtasen valmennustiimissä.

Finaali pelataan lauantaina klo 13 alkaen.

Virtanen juhli myös uransa ensimmäistä nelinpelimestaruutta ammattilaiskentillä. Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen (TaTS) kaatoivat finaalissa kisan yllättäjät Hermanni Tiaisen (Smash) ja  Ilari Vesasen (VarTe) lukemin 6-3, 6-3.

Julkaistu 17.8.


VIRTANEN TAISTELI JÄLLEEN UPEAN VOITON

Otto Virtanen (HVS) eteni uransa toiseen futures-välierään voitolla Irlannin Simon Carrista. Jännittävä ottelu päättyi lukemiin 7-6(4), 1-6, 6-4. Ensimmäisen semifinaalinsa Virtanen saavutti Toukokuussa Ruotsin Karlskronassa.

Virtanen onnistui kääntämään ottelun edukseen pelaamalla tärkeät pisteet terävämmin kuin vastustaja. Vahvoista otteista tärkeillä hetkillä kertoo se, että Carr voitti ottelussa kuusi pistettä enemmän kuin Virtanen. ”Pelasin tänään huolellista peliä, kun sitä tarvittiin ja tein ratkaisevissa tilanteissa oikeat ratkaisut”, hän arvioi.

Nelinpelissä nähdään suomalaisten välinen finaali, kun sekä Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen (TaTS) että Hermanni Tiainen (Smash) ja Ilari Vesanen (VarTe) voittivat semifinaaliottelunsa.

Toiseksi sijoitetut Virtanen ja Niklas-Salminen voittivat Roni Hietarannan (HVS) ja Viron Karl Kiur Saarin 6-1, 6-4.

Upean turnauksen pelanneet Tiainen ja Vesanen ovat turnauksen todelliset yllättäjät. He olivat lähellä pudota jo ensimmäisellä kierroksella. He selvittivät Masi Sarpolan (JTS) ja Sami Huurinaisen (HVS) neljä ottelupalloa kolmannen erän ottelutiebreakissa ja voittivat sen lopulta 12-10. Matkalla finaaliin Tiainen ja Vesanen ovat sensaatiomaisesti yllättäneet sekä kolmanneksi että ensimmäiseksi sijoitetut parit. He voittivat molemmat ottelut suoraan kahdessa erässä.

Julkaistu 16.8.


HVS-TENNIKSEN VIRTANEN PUOLIVÄLIERIIN

HVS-Tenniksen Otto Virtanen eteni upeasti puolivälieriin voitolla kolmanneksi sijoitetusta Saksan Lukas Ollertista, joka on maailmanlistalla sijalla 690.

Tasaisessa ensimmäisessä erässä Ollertilla oli eräpallo tilanteessa 6-5, mutta Virtanen onnistui viemään ratkaisun tiebreakiin. Ollertilla oli kolme eräpalloa tilanteessa 6-3, mutta kylmähermoinen Virtanen tuli tasoihin. Sen jälkeen hänellä oli neljä eräpalloa tilanteissa 7-6, 8-7, 9-8 ja 10-9. Viides tuotti tulosta tilanteessa 11-10 ja Virtanen vei tiebreakin lukemin 12-10.

Virtanen sai hyvän alun toiseen erään. Hän johti 5-0, kun Ollert luovutti ottelun.

”Selvitin tärkeät pallot tänään. Aloitin molemmat erät terävästi”, Virtanen kommentoi.

Otto Virtanen yllätti kolmanneksi sijoitetun saksalaisen. Kuva: Tytti Nuoramo

Suomalaisista kaksinpelissä jatkoon eteni myös Patrik Niklas-Salminen (TaTS). Hän voitti Venäjän Matvey Mininin 7-5, 6-4 lukemin.

HVS-pelaajien menestys jatkui myös nelinpelissä. Toiseksi sijoitetut Virtanen ja Niklas-Salminen etenivät semifinaaliin voitolla Ison-Britannian Joe Cooperista ja Chilen Esteban Brunasta lukemin 6-1, 6-2.

Myös HVS:n Roni Hietaranta selvitti tiensä nelinpelin semifinaaliin yhdessä Viron Karl Kiur Saarin kanssa. Suomalais-virolainen pari voitti Italian Lorenzo Bocchin ja Ranskan Nathan Seateun. Ottelu päättyi lukemiin 6-2, 6-3.

 

Julkaistu 15.8.


VASA JA NIKLAS-SALMINEN KAKSINPELIN TOISELLE KIERROKSELLE

Eero Vasa (ÅLK) eteni hienosti toiselle kierrokselle voittamalla kahdeksanneksi sijoitetun Itävallan Peter Goldsteinerin. Kolmen erän kamppailu päättyi Vasan hyväksi lukemin 6-1, 1-6, 6-1.

”Aika hyvä peli kokonaisuudessaan. Ensimmäisessä erässä oli todella hyvää peliä minulta kaikilla osa-alueilla. Toisessa erässä vastustaja paransi peliään ja onnistui katkaisemaan hyvän rytmini”, Vasa arvioi.

Erätauolla Vasa kokosi ajatuksensa, terävoitti taktiikkaansa ja sai hyvän alun ratkaisevaan erään. Goldsteiner puolestaan menetti hermonsa ja sai mailan heittelystä sekä huonosta käytöksestä piste- ja pelirangaistuksen.

”Vastustaja auttoi vähän ja sain ottelun hoidettua hyvin”, Vasa tiivistää.

Eero Vasa pudotti kahdeksanneksi sijoitetun Itävaltalaisen jatkosta. Kuva: Tytti Nuoramo

Suomalaisista jatkoon eteni myös toiseksi sijoitettu Patrik Niklas-Salminen (TaTS). Hän voitti vakuuttavasti Ruotsin Christoffer Solbergin lukemin 6-0, 6-1. Ottelu kesti vain 50 minuuttia.

 

Julkaistu 14.8.


HVS-TENNIKSEN PELAAJILTA VAHVOJA ESITYKSIÄ NELIPELISSÄ, VIRTANEN JATKOON MYÖS KAKSINPELISSÄ

Kolme HVS:n pelaajaa voitti ensimmäisen kierroksen nelinpeliottelunsa ja eteni toiselle kierrokselle. Roni Hietaranta (HVS) ja hänen parinsa Viron Karl Kiur Saar voittivat Ruotsin Bardia Salehin ja Christoffer Solbergin 6-1, 6-1.

Otto Virtanen (HVS) eteni yhdessä Patrik Niklas-Salmisen (TaTS) kanssa toiselle kierrokselle voitolla Aleksi Löfmanista (HVS) ja Jussi Tiasesta (Smash) lukemin 6-2, 6-1.

Myös Patrick Kaukovalta (HVS) eteni jatkoon yhdessä Eero Vasan (ÅLK) kanssa. He voittivat Otto Holtarin (HVS) ja Mikael Martikaisen (HVS) lukemin 6-2, 6-1.

Hallitsevat nelinpelin ulkokenttien suomenmestarit Mikko Rouvala (HVS) ja Roni Rikkonen (TaTS) putosivat täpärästi jatkosta. He voittivat ensimmäisen erän 7-5, mutta toisen erän veivät Ison-Britannian Joe Cooper ja Chilen Esteban Bruna lukemin 6-3.

Ottelu sai tiukimman mahdollisen ratkaisun, kun ratkaiseva kymmeneen pisteeseen pelattava ottelutiebreak päättyi Cooperin ja Brunan hyväksi lukemin 15-13. Rouvalalla ja Rikkosella oli kaksiottelupalloa tilanteissa 9-8 ja 12-11.

HVS:n Otto Virtanen eteni toiselle kierrokselle. Kuva: STL

Vahvojen nelinpeli esitysten lisäksi menestystä saavutettiin myös kaksinpelissä. Virtanen eteni toiselle kierrokselle voitolla Ranskalaisesta Hugo Ponticosta.

Kolmen erän kampaillu päättyi Virtasen hyväksi lukemin 6-4, 1-6, 6-1. Ottelussa kirjattiin mielenkiintoinen tilasto: ottelun kokonaispisteet päättyivät Virtasen hyväksi 74-73.

Julkaistu 13.8.


SÄÄTELÄ JA SILLANPÄÄ KARSINNOISTA PÄÄSARJAAN

Suomalaispelaajista pääsarjaan karsivat Leevi Säätelä (TVS) ja Peter Sillanpää (Break Point). Säätelä nappasi pääsarjapaikan voitoilla Suomen Anttoni Kinnusesta (Smash) ja Jussi Tiaisesta (Smash). Molemmat ottelut päättyivät lukemin 6-4, 6-3.

Sillanpää puolestaan ansaitsi pääsarjapaikan voittamalla karsinnan ensimmäisellä kierroksella Hermanni Tiaisen (Smash) lukemin 6-3, 6-3 ja toisella kierroksella Venäjän Alexander Chepikin lukemin 7-6(0), 6-2.

HVS-Tenniksen pelaajista lähimmäksi pääsarjapaikka pääsi Nuutti Jokinen, joka voitti ensimmäisellä kierroksella niinikään HVS-Tennistä edustavan Teo Tuomisen 6-1, 6-0.

Toisella kierroksella Jokinen hävisi tiukassa ottelussa Itävallan Philip Bachmaierille lukemin 6-3, 7-6(1).

Julkaistu 12.8.


Otteluohjelma:

18.8

17.8

16.8

15.8

14.8

13.8

12.8

11.8

 

Kaaviot:

Kaksinpelin pääsarja

Kaksinpelin karsinta

Nelinpeli

 

Linkki ITF-sivustolle