Etusivu > Seura > Hallitus > Berndt-Olof Estlander

Berndt-Olof Estlander

Esittely:

Olen B-O Estlander, 74. Olen ollut HVS-Tennis ry:n hallituksen jäsen vuodesta 2006.

Historiani tenniksen parissa:

Tennisurani alkoi Lappeenrannassa vuosi ennen silloisen seuran perustamista; PKL-Tennis -54. Vanhempani pelasivat tennistä ja sen myötä aloitin jo hyvin pienenä pelaamaan. Kotimme tuntumassa oli Partekin asuntoalueella kaksi massakentää, siellä tuli kesäpäivät vietettyä.

Kesävalmentajana junioriaikanani toimi pari viikkoa kaudessa kuutena vuotena peräkkäin Pentti Forsman. Siihen aikaan ei ollut montaa kisaa 16 ja 18v juniorisarjoissa. Päällimmäisenä olivat piirimestaruuskisat, Hopeamailakilpailut sekä SM-juniorikilpailut. Viimeksi mainituista kisoista on myönteisesti mieleeni painunut kisojen oiva vetäjä Raimo Karviala sekä silloiset Taivallahden massakentät. Myös joukkomajoitus Tapiolassa sijaitsevassa ”Grahnin” -hallissa oli mukava elämys.

Monta mieleenpainuvaa tennismuistoa on vuosikymmenten aikana jäänyt mieleen. Yksi niistä on vuonna 1964 kun pääsin edustamaan seuraani pelimatkalla Skånska Cement Sliteä vastaan Gotlandissa. Tuoreempina muistoina ovat neljä edustusta Pohjoismaiden seniorikisoissa Oslossa ja Tukholmassa. Näissä asetan joukkueemme yhteishengen ykkössijalle.

Ollessani työelämässä järjestin 23:n vuoden aikana K-ryhmän sisäistä K-Open Tennisturnausta Tampereella. Mieleeni ovat jääneet onnistuneet ja mukavahenkiset turnaukset järjestelyaisapareina TaTSia edustavat Hannu Granroth ja Risto Niklas-Salminen.

Eläkkeelle siirtyessäni 2003 valitsin tenniksen sekä sen ympärillä olevaa tekemistä työnteon korvikkeeksi. Tennispalatsi, Taivallahti sekä Talin Tenniskeskus olivat entuudestaan kovasti tutut. Tiesin minne tulin, ja vielä tänä päivänä vietän täällä paljon aikaa hyvien ystävien parissa. Ja joskus tulee jotakin hyödyllistäkin täällä tehtyä.

Tärkeitä seuraotteluita minulle ovat vuosittaiset koitokset Tukholman PTKS:n sekä Västeråsin VTV:n senioreita vastaan. Ne ovat mukavahenkisiä koti- ja vierasotteluita, jotka ovat kestäneet jo neljännes vuosisataa! Itse olen niitä järjestänyt kolmattatoista vuotta. Osallistujia on yli 20 molemmilla ja kiinnostusta riittää, vaikka ikää karttuu. Tätä silmällä pitäen toivoisin – jotta jatkuvuus varmistuisi – että meitä nuoremmista pelaajista löytyisi otteluille uusia jatkajia.

Miksi olen HVS:n jäsen, ja miten seuramme toimintaa voisi vielä kehittää:

Mielestäni seurassamme on paljon mahdollisuuksia jo nyt. Osa meistä haluaa paljon tapahtumia, kun taas toisille riittää pelkkä tennisvuoro.
Vanha klubitoiminta on nyt takanapäin. Siinä osallistuminen erilaisiin tapahtumiin sekä talkoohenkisyys olivat vakioita. Tänä päivänä seuran jäsenet haluavat enemmän tulla ”valmiiseen pöytään”, ja odotukset ovat joskus yllättävän suuret. Hyvää lääkettä tähän – porukalla yhdessä tekemiselle – en löydä. Yksi syy on kuitenkin se, että aiemmin kisat sekä tapahtumat olivat harvinaisempia. Nyt on panostettu enemmän itse tennikseen, mitä itse pidän ihan hyvänä. Mutta valitettavasti tämä tapahtuu seuratoiminnan kustannuksella.
Talin Tenniskeskuksessa – mikäli vain itse haluaa – löytyy runsaasti samanhenkisiä pelaajia yllin kyllin. Täällä liikkuu noin 900 pelaajaa päivittäin! Sopivista pelikavereista ei siis pitäisi olla puutetta. Ja jos haluaa jotakin yhteistä tekemistä mitä ei tällä hetkellä vielä ole, niin rukkaset käteen vaan. Kyllä kiinnostusta ja porukkaa mukaan riittää. Näin uskon, ja toivotan kaikille hyviä tennishetkiä kentällä sekä sen ulkopuolella!

050 502 3072