Etusivu > Seura > Hallitus > Vili Nurmi

Vili Nurmi

Esittely:

Olen Vili Nurmi, 39 vuotta, nykyinen koti perheellämme on Viikissä peltojen laidassa, ja alkujaan – ja varmasti edelleen mieleltäni – olen lahtelainen. Minulla on vaimo ja 2 alle kouluikäistä lasta. Olen urheilumarkkinoinnin ammattilainen, ja johdan Republic of Communicationsissa Urheilu PR toimintoja. Muita harrastuksiani ovat aladivari- ja ikämiespelailu futiksessa ja sählyssä.

Historiani tenniksen parissa:

Kasvoin Lahdessa Kisapuiston tenniskentillä, isäni on ollut aktiivisesti seuran (LVS) ja liiton toiminnassa mukana niin kauan kuin muistan. Oma ”ura” vei aikanaan USA:han opiskelemaan ja pelaamaan yliopistosarjaa, josta hienona muistona muutama vuosi sitten tullut Hall of Fame -valinta. Suomessa korkein miesten rankingini oli 13. Olen kenties mieleltäni enemmän joukkue- kuin yksilöurheilija, niinpä mieleenpainuvimmat muistotkin liittyvät joukkeena toimimiseen. Pukukoppihuumori, pelimatkat, kaverit ja joukkueena menestys, ne ainakin nyt vanhempana ovat päällimmäisenä mielessä. Mistä tulikin mieleen, että edellisestä sarjaottelusta on jo aivan liian pitkään, mutta ehkä tänä talvena minut nähdään niin 1-divarin kuin veteraanisarjankin ottelussa taas kentänkin puolella?

Suosikkipelaajani:

Ivan Lendl oli ensimmäinen pelaaja joka sytytti, mutta ainoa todellinen idoli on ollut Andre Agassi. Hän toi tennikseen täysin uuden tyylin, pelillisesti ja etenkin persoonana. Neonväriset pyöräilyhousut farkkushortsien alla, rokkarin tukka, täydellinen väriläiskä siihen aikaan kovin valkoiseen ja harmaaseen tennismuottiin.

Näin suomalaista tennistä voisi mielestäni kehittää edelleen:

Suomalainen tennis voi tällä hetkellä hyvin. Lajin harrastajamäärät kasvavat, hallien varaustilanne on hyvä ja tennis tavoittaa lapsia ja koululaisia aiempaa paremmin. Kilpailu harrastajista on kovaa, mutta nyt tuntuu, että tenniksessä on imua. Kilpatenniksen osalta eletään myös uuden kasvun aikaa. Jarkon jälkeen pieni suvantovaihe oli odotettavissakin, mutta Henkan erinomainen dubbelimenestys ja nuorten pelaajien nousu ammattilaiskiertueelle pitää tenniksen otsikoissa ja mm. Davis Cup joukkueen kilpailukykyisenä. Naisten puolella tilanne ei ihan yhtä hyvältä näytä, mutta toivottavasti myös tytöistä nousee lähivuosina uusia emmalaineita WTA-kiertueelle.

Panostus valmennusosaamiseen, parhaiden ja tavoitteellisten junioreiden harjoitusmahdollisuuksien kehittäminen ja tasokkaan harjoitusseuran löytäminen ovat kehityksessä avainasemassa. Toiminnan laajentaminen ja näkyväksi tekeminen ympäri Suomen lisäävät paikallisesti toiminnan kiinnostavuutta, oli kyse sitten liigaotteluista, junioritoiminnasta tai arvokkaista koulukiertueista. Tällä hetkellä Suomessa järjestetään oikean tasoisia kansainvälisiä kisoja omille pelaajillemme, etenkin junioreille ja ammattilaisille, samoin on hienoa, että veteraanien arvokisoja on järjestetty täällä nyt pariin kertaan. Tietysti on myös huomioitava, että monessa seurassa vastuu tapahtumista on jo ikääntyvienkin vapaaehtoisten harteilla, eli lisää tekijöitä, palkattujakin, seuroihin tarvitaan pikaisesti.

Miksi ja miten päädyin HVS:n hallitukseen:

Saku-Petteri ja Pekka pyysivät mukaan seuran hallitukseen. HVS, Tali, Taivallahti ja lukuisat henkilöt ovat vuosien varrelta tuttuja, ja nyt tuntui itsellekin ajoitus oikealta tulla aktiivisemmin seuratoimintaan mukaan.

HVS:ssä on parasta:

HVS on Suomen ykkösseura, joka mahdollistaa ja myös velvoittaa toimimaan ammattimaisesti ja isommin kuin muut. Kansainvälisten tapahtumien järjestäminen, uudenlaiset yhteistyökumppanuudet ja seuran merkityksen nostaminen paikallisesti ovat asioita, joissa uskon pystyväni auttamaan. HVS:n vetovoima kilpapelaajien keskuudessa on aina ollut hyvä, ja Tali on harjoituspaikkana luonnollinen valinta monelle muualtakin Suomesta tulevalle juniorihuipulle, eli kiinnostavia ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia seuramme treeneissä riittää.

Näin HVS:n toimintaa voisi mielestäni vielä kehittää:

Meillä riittää kehitettävää vielä siinä, miten kerromme harjoituskeskuksesta, laadukkaasta arjesta ja huippuvalmentajista kiinnostavien tarinoiden avulla. On myös tärkeää huomioida muut lajin parissa olevat nuoret ja vanhemmat harrastajat ja miettiä, mitä lisäarvoa seura pystyy heille tarjoamaan. Samalla tulee myös miettiä, miten tavoitamme täysin uusia ihmisiä lajin pariin, vauvasta vaariin ja mummoon. Myös olosuhteita tulee jatkuvasti kehittää, ja haluan, että HVS on aktiivisesti lisäämässä tennistarjontaa Helsingissä.