Etusivu > Tennisvalmennus > HVS Academy

HVS Academy

Suomen parasta tennistä!


HVS Academy

HVS:ssa kilpatenniksellä on suuri merkitys ja se nähdään tärkeänä seuran ydintoimintona. Viimeiset 20 vuotta ovat olleet vauhdikkaan kehityksen aikaa niin kilpavalmennuksessa kuin muutenkin seuran valmennustoiminnassa. Kilpatenniksen korkea prioriteetti HVS:ssa näkyy resursseissa: kenttäresursseista kilpavalmennus käyttää n. 50%, päätoimisista valmentajista 30% ja seura tukee toimintaa n. 40% kokonaiskustannuksista (pelaajat maksavat 60% ja seura 40% kokonaiskuluista kilpavalmennuksessa). Kilpa- ja huipputenniksellä on näkemyksemme mukaan tärkeä rooli koko seuran kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta: se luo tunnetta, asettaa standardeja, motivoi, kasvattaa esikuvia ja yhdistää ihmisiä. Maailma, myös tennismaailma, muuttuu ja me haluamme vastata siihen kehittämällä toimintaamme.

Nyt on suuremman muutoksen aika, kun lanseeraamme uuden HVS Akatemian. Iso tavoite on ottaa seuraava suuri kehityshyppy kohti kansainvälistä huipputasoa. Tennisurheilukulttuuri Suomessa on vielä melko nuorta ja me HVS:ssa haluamme olla suunnannäyttäjiä, tienraivaajia ja avaintekijöitä kulttuurin muuttamisessa: hypätään paikallisilta pelikentiltä maailman laajuisiin peleihin, asetetaan standardit valmennukselle ja pelille kansainvälisten vertailukohtien mukaan ja uskalletaan tavoitella suuria. Jotkin viimeaikaiset saavutukset olisivat tuntuneet parikymmentä vuotta sitten täysin utopistisilta: U12 pojat ovat 4. ja U14 3. Euroopassa, Linus Lagerbohm on U16 Em-finaalissa, Emil on jo vakiokasvo ATP Tourilla ja Otto kolkuttelee Tourin ovia, miehet ovat jaetulla sijalla 3 Davis Cupissa ja heti seuraavana vuonna taas finaalivaiheessa. Tästä haluamme pitää kiinni, saada samanlaisia tuloksia tyttöjen ja naisten puolella sekä ”levittää” kilpatenniksen positiivisia vaikutuksia ympärillemme – se on loistava tapa kasvaa ja oppia, saada mielettömiä kokemuksia, elinikäisiä ystäviä ja elämän mittaisen harrastuksen.

Valmennuskeskuksen osalta STL määrittelee tarkemmat valintakriteerit ja ikäluokat.

Tavoitellessamme parempia tuloksia, täytyy meidän keskittyä ytimen kehittämiseen.  Kuvan voi ymmärtää HVS Akatemian, yksittäisen valmentajan tai pelaajan näkökulmasta.

Kaikki lähtee intohimosta eli siitä, että liekki palaa! Pitää olla erittäin selkeä kuva, mitä ja miten ollaan tekemässä. Kaikilla mukana olevilal pitää olla selkeät roolit ja odotukset rooleja kohtaan. Tämän täytyy olla myös selvästi kommunikoitu eri osapuolten välillä. Tavoitteiden ja resurssien, henkilö- ja olosuhderesurssit, aika ja taloudelliset panostukset, täytyy olla tasapainossa. Kun on tahto, ajatus ja suunta selkeät sekä riittävät resurssit, vaatii menestys vielä paljon osaamista taakseen. Näiden jokaisen osa-alueen kehittämiseen kaikki HVS Akatemiassa työskentelevät ja mukana olevat ovat sitoutuneet.

Saku Siivonen
Valmennusjohtaja

HVS Academy toiminta sisältää

Tutustu lisää Akatemia-ohjelmiin täällä. 

Hinnasto

Katso HVS Academy-pakettien ja muun HVS-tennisvalmennuksen hinnat täältä.

Haku

Hakuaika HVS Akatemiaan on 4.4.-30.4. Haku tehdään TennisClubin kautta.

Hakuohjeet täällä.

Säännöt, kausi-info

Tutustu kauteen ja sääntöihin täällä.
Akatemiatoiminta on seuran puolelta hyvin vahvasti kompensoitua. Nuorimpien osalta seura maksaa kokonaiskustannuksista 15-25%, vanhempien pelaajien osalta 15-50% riippuen iästä ja ohjelmasta.

Valinnat

Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse valinnoista toukokuun aikana.
Mikäli teillä on kysymyksiä hakemiseen tai valintoihin liittyvissä asioissa, jutelkaa oman valmentajanne kanssa tai olkaa yhteydessä Akatemian päävalmentajiin. Tarkoituksena on löytää kaikille mahdollisimman hyvin sopiva harjoitusohjelma ja tästä mielellämme keskustelemme ennen hakuajan umpeutumista.

Valinnat tehdään kokonaisarvion perusteella alla olevien kriteerien mukaisesti

HVS Academy Kids (U12) 

 • Kilpailuaktiivisuus (kaudella -23-24)
 • Arvojen ja pelisääntöjen mukainen toiminta
 • Liikunnalliset taidot
 • Tennistaidot
 • Sitoutuminen harjoitusohjelmaan: koulun ja tenniksen yhteen sovittaminen, sitoutuminen kilpailuohjelmaan

HVS Academy Girls & Boys

 • Kilpailuaktiivisuus (kausi -23-24)
 • UTR-ranking
 • TE-/ ITF-ranking
 • Arvojen ja pelisääntöjen mukainen toiminta
 • Sitoutuminen harjoitusohjelmaan: koulun ja tenniksen yhteen sovittaminen, sitoutuminen kilpailuohjelmaan

Organisaatio, yhteydenotto

HVS Academyn johtoryhmän tavoite on määrittää yhteiset toimintatavat, kehittää toimintaa, kouluttaa valmentajia, tehdä pelaajavalinnat sekä viestiä sidosryhmille. Mikäli epäselvyyttä tai kysymyksiä hakemiseen liittyvissä asioissa, olkaa ensi sijaisesti yhteydessä nykyiseen vastuuvalmentajaanne tai alla oleviin päävalmentajiin.

 • Valmennusjohtaja Saku Siivonen: Kokonaisvastuu: toiminnan ja talouden raamit
 • Anders Wallén (anders.wallen@hvstennis.fi): Operatiivinen vastuu HVS Academy Kids
 • Niklas Bucht (niklas.bucht@hvstennis.fi): Operatiivinen vastuu HVS Boys Akatemiatoiminnasta
 • Boris Chernov (boris.chernov@hvstennis.fi): Operatiivinen vastuu HVS Girls Akatemiatoiminnasta, Datavastaava