Etusivu > Tennisvalmennus > U10 (s. 2013-2022)

U10 (s. 2013-2022)

Alle 10-vuotiaiden tennistunteja, -leirejä sekä pelitapahtumia järjestetään Talin sekä Taivallahden tenniskeskuksessa.

HVS U10

HVS U10 eli alle 10-vuotiaiden toiminta sisältää:

U10 vanhempainopas

Tutustu HVS U10 vanhempainoppaaseen täällä: www.hvs-tennis.fi/hvs-u10-vanhempainopas/

U10

Tennis on äärimmäisen monipuolinen ja eri taitoja ja ominaisuuksia haastava laji. Tennisharrastus kehittää monipuolisesti lapsen fyysisiä, motorisia ja sosiaalisia taitoja. Tämä on toimintamme yksi lähtökohdista. HVS:n U10-valmennuksessa oppiminen tapahtuu hauskalla tavalla turvallisessa ympäristössä. Lasten toiminnassa rakennetaan pohjaa elinikäiselle liikunta- ja tennisharrastukselle, opetellaan liikunnallisia taitoja ja tapoja ja toivottavasti löydetään mukava ja liikunnallinen yhteisö, mihin lasten on helppo kiinnittyä. Perheet ovat ajattelussamme keskiössä ja omalta osaltamme HVS pyrkii auttamaan vanhempia lasten liikuntakasvatuksessa.

Opetussuunnitelmamme on kehittynyt ja nyt jo useamman vuoden hyväksi havaittu. Valmennustiimin käytössä oleva CoachTools-sovellus varmistaa, että tieto ja oppi on jokaisen valmentajamme ja ohjaajamme käytössä ja päätoimiset valmentajat varmistavat, että tunneilla edetään suunnitelman mukaisesti (Vanhempainopas).

Opetusohjelmamme toimivuudesta kertoo myös se, että syksystö lähtien Tennisliitto lanseeraa kaikille tennisseuroille yhteisen U10-mallin pohjautuen HVS:n ohjelmaan.

Lasten toiminnassa on monia erilaisia tapoja harrastaa. Suositut lapsi-vanhempi -kurssit ovat monelle ensikosketus tennikseen. Harrastus jatkuu iltaisin tai lauantaisin järjestettävissä harjoituksissa ennen kouluikää. Innokkaille pikkupelureille suositellaan toiseksi harjoituskerraksi torstai-iltaa, milloin kokoontuvat Torstaitiikerit. Pikkutikrut jatkavat samalla konseptilla ensi kaudella: toiminta on tarkoitettu 2016-2018 -syntyneille innokkaille ja liikunnallisille pelureille.

Alakouluiässä harjoitukset järjestetään iltapäivisin heti koulupäivän jälkeen. Tähän toimintaan haluamme pitää mahdollisimman matalan kynnyksen ja aktivoida lapsia heti koulupäivien jälkeen. Kun harrastaminen tapahtuu iltapäivissä, on lapsilla aikaa iltaisin muille harrastuksille ja perheillä yhteistä aikaa. Iltapäivissä on myös paremmin kenttiä käytössä ja lapsilla mahdollisuus pelata useammin: tennis on sen verran vaativa taitolaji, että taitojen oppimisen ja sitä kautta innon lisääntymisen kannalta on suuri merkitys toisella pelikerralla. Innokkaimmille alakouluikäisille pelureille on tarkoitettu Tikrujengi, mikä kokoontuu kuukausittain harjoittelemaan ja pelaamaan yhdessä.

Tapahtumilla ja pelipäivillä on iso merkitys pelaajan kehittymisessä ja kiinnittymisessä tennisharrastukseen. Kysyntä tapahtumia kohtaan on ollut suurta ja ensi kaudeksi kehitämme niitä niin, että kaikki halukkaat mahtuvat mukaan ja tarjolla on kaikille sopivia pelejä. Tarkemmista suunnitelmista tiedotetaan myöhemmin kevään aikana.

Saku Siivonen
Valmennuspäällikkö

Toiminta kentällä

Toimimme HVS U10-filosofian mukaisesti, johon voit tutustua täällä. Tiivistettynä valmennustavoitteemme on selkeä: lapset oppivat pelaamaan tennistä. Pienempien pelureiden kohdalla tämä tarkoittaa, että otamme tennisaskeleita heille sopivalla tavalla, eli ensiksi opettelemme parityöskentelyä ja kesytämme palloa. Tennispeliä harjoitellaan pieninä paloina, aloitamme maatapitkin pelaten ja heittelypellillä käsin. Sitten verkon yli lyöden softiksella ja tästä eteenpäin kenttä suurenee ja pallo nopeutuu taitojen karttuessa.

Haku

Haku kauteen keväisin, otamme mukaan pelaajia myös kesken kauden jos ryhmissä on tilaa.

Hinnasto

  • Viikoittaisen valmennuksen hinnasto.
  • Jokainen seuran harrastaja on velvollinen maksamaan kerran vuodessa jäsenmaksun.

Säännöt ja kauden kesto

Kausi 2023-2024

Yhteystiedot

HVS:n juniorivalmennuspäällikkönä toimii Anders Wallén.

U10-tiedotuksesta vastaa Annika Wolin yhdessä vastuuvalmentajan kanssa. Ota yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla info@hvstennis.fi.

Kurssit, leirit ja pelitapahtumat

Kurssit ja leirit ovat myynnissä HVS-kaupassa.  Maksamalla tuotteen HVS-kaupan kautta, olet varannut paikan kursseille, tai leireille. U10-pelitapahtumiin ilmoittaudutaan TennisÄssässä.

Anders Wallén, juniorivalmennuspäällikkö
Annika Wolin, HVS viestintä