Asiakaskysely 2022: ”Viikkotunti tuo rytmiä hektiseen arkeen ja mahdollistaa pelaamisen myös ilman pelikaveria.”
HVS teki vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselyn huhtikuussa 2022. Kysely lähetettiin kaikille, jotka ovat olivat kevätkaudella 2022 mukana HVS:n viikoittaisessa valmennuksessa. Aikuisissa ja kilpapelaajissa noin kolmasosa vastasi kyselyyn, junioreissa vastausprosentti oli 17 %*. HVS-Tennikseen oltiin tyytyväisiä – arvosanaksi HVS sai vahvan hyvän sekä aikuisissa, junioreissa että kilpavalmennuksessa!
Valmennus tuo elämyksiä, iloa ja hyvää oloa
Tyytyväisyys aikuisvalmennukseen on kasvanut vuosi vuodelta ja eritysesti valmentajat saivat positiivista palautetta työstään. HVS:n tennistunneilla käydään koska halutaan oppia lajitaitoja (86%) sekä harjoitukset tuottavat elämyksiä, iloa ja hyvää oloa (83 %).
”Viikkotunti tuo rytmiä hektiseen arkeen ja mahdollistaa pelaamisen myös ilman pelikaveria.”
”Olen tyytyväinen toimintaan. Valmentajani on todella positiivinen yllätys, treeneissä on kivaa ja samalla saamme hyvää tekniikkaoppia.”
Pelilähtöisyys on yksi aikuisvalmennuksen valmennuksen tavoitteista, ja moni toivoikin lisää mahdollisuuksia pelata tennistä!
”Olisi hienoa jos seura pystyisi järjestämään esimerkiksi erilaisten kilpailutapahtumien ja/tai -sarjojen kautta vielä enemmän pelimahdollisuuksia. Omatoiminen irtovuorojen varaaminen, sopivan pelikaverin löytäminen ja aikataulujen sovittaminen on monesti hankala yhtälö.”
”Jatkakaa samaan malliin. Viikoittaisen valmennuksen lisäksi muut mahdollisuudet päästä
pelaamaan ja oppimaan hyviä omantasoisia pelaajia vastaan motivoi ja innostaa. Myös kilpailujen järjestäminen aikuispelaajille olisi plussaa.”
Jatkossa HVS-Tali-Taivallahti -yhteisö tarjoaakin lukuisia mahdollisuuksia pelata enemmän, kuten uusi Taitava-liiga sekä seuransisäiset pelitapahtumat. Taitava-liigassa on helppo tapa pelata kilpaa – aikataulu, kentät, vastustajat ja pallot järjestetty puolestasi!
Aikuisvalmennuksen kyselyyn vastanneista melkein 70 % oli naisia. Tämä ei ollut yllätys, koska aikuisvalmennuksessa pelaavista enemmistö on nykyisin naisia, ja erityisesti 20-30 -vuotiaiden naisten osuus on kasvanut. Pelaajien taso- ja korvausjärjestelmä sai myös runsaasti palautetta sekä kehitysideoita.
”Tasojärjestelmää voisi kehittää. Olen kolmatta kautta tasolla 2. Koen että korvaustunneilla taso ei vastaa oman ryhmäni tasoa. ”
” Ns. korvausjärjestelmä oli hieno ajatus, mutta itse korvausmahdollisuuksia ei oikein ole saatavilla.”
Osa pelaajista toivoo myös vielä enemmän tekniikan opettamista tunneilla sekä vaihtuvia valmentajia.
”Valmentaja voisi antaa vielä enemmän henkilökohtaista palautetta ja kehitysvinkkejä, ja omalla tunnilla voisi välillä olla vieraileva valmentaja.”
Ensi kaudeksi pyrimme parantamaan ryhmien tasaisuutta sekä avaamaan HVS:n pelilähtöistä valmennusfilosofiaa vielä enemmän, sekä tunneilla että viestinnässä. Korvausjärjestelmää käyttämällä on nytkin mahdollista tutustua eri valmentajien tunteihin. Kaikkien ryhmien olisi tarkoitus edetä samaan tahtiin ja se on erityisen tärkeää siksi, että käytössämme on korvausjärjestelmä, jossa pystyy korvaamaan käyttämättä jääneitä treenejä samantasoisissa ryhmissä.
Koko perheen harrastus
Monen HVS:n juniorin vanhempi pelaa HVS:ssä. Kyselyn vastanneista tämä luku oli jopa yli 80 %, eli tennis on koko perheen yhteinen harrastus! Lasten tennis Taivallahdessa on myös lähiliikuntaa kantakaupungissa asuville. Yli puolet tulevat tennikseen julkisilla, kävellen tai pyörällä!
”Meidän lapset aloittivat harrastuksen ihan vain, koska oli koulua lähellä ja kahvilassa sai hengata sillä aikaa, kun kaverit pelasit. Nyt kaksi muksua on 1-4 kertaa viikossa halleilla ja toinen haluaisi tenniksen jollain tavalla ammatikseen.”
Korona-aika koettiin vaikuttaneen erityisesti alle 10-vuotiaiden lasten valmennukseen. Vanhemmat eivät päässeet seuraamaan lasten tunteja ja valmentajat tuntuivat aiempaa kaukaisemmilta turvavälien ja maskien takia.
”Korona-aikana vanhemmat ovat jääneet harrastuksen ulkopuolelle, ymmärrettävästi. Olisi kuitenkin hyvä saada lapsen harrastuksesta jotakin palautetta valmentajilta joko suullisesti tai sähköpostilla.”
”Koronan jälkeinen etäisyys valmentajien ja vanhempien välillä olisi hyvä kuroa kiinni. En tiedä vanhempana valmentajien nimiä, enkä ole saanut palautetta tasosta ja edistyksestä, joten en tiedä milloin olisi valmis ns. seuraavalle tasolle.”
Palaute oli varsin odotettua. Loppukeväästä kannustimmekin vanhempia mukaan pelitapahtumiin katsojiksi sekä mukaan viimeiselle tennistunnille. HVS:n juniorivalmennuspäällikkö Anders Wallén kommentoi:
”Viime vuodet ovat haastaneet toimintaamme, ja olemme soveltaneet suositusten mukaisesti. Varsinkin etäisyyden pitäminen ja karanteenien välttäminen on väkisinkin vaikuttanut negatiivisesti toiminnan laatuun. Positiivisena asiana on, että olemme ottaneet käyttöön valmennusta kehittäviä asioita, kuten Coach Tools-nimisen yrityksen alustaa, jolla kehitämme harjoitekirjastoa ja suunnittelemme toiminnan kentälle. Tulevalla kaudella 2022-2023 tavoitteena on pystyä toimimaan täysillä kentällä lasten parissa ja kouluttamalla työntekijöitä säännöllisesti. ”
Kilpavalmennuksen puolella näkyi selkeästi valmentajan yksilöllisempi lähestyminen pelaajaan ja koettiin, että valmentaja kuuntelee pelaajan mielipiteitä, ottaa saamaansa palautteen huomioon sekä antaa positiivista palautetta suoritusten parantamiseksi kiitettävästi. Erään kilpapelaajan vanhempi kommentoi seuran toimintaa näin:
”Olemme todella tyytyväisiä HVS:n toimintaan. Seuran toiminta kehittyy eteenpäin jatkuvasti. Tenniksellä on yksilölajin luonne ja HVS:n rakentama seuratoiminta on todella hieno askel oikeaan suuntaan. Yhteisyydellä saadaan varmasti luotua positiivinen ilmapiiri sekä tuotua ja pidettyä nuoria lajin parissa. Uskon tämän tuovan kilpailuetua nuorten kehitykseen myös pitkässä juoksussa. Meillä vanhemmilla on iso vastuu yhteisöllisyyden luomisessa. Tennis on arvokas laji, mutta uskon että seuraa pyrkii tekemään parhaansa näissä puitteissa, jotta nuoria tulee ja pysyy lajin parissa. Valmennuksen taso sitoutuminen on erinomaisella tasolla.”
Mielenkiintoista oli myös se, että kilpavalmennuksessa mukana olevien vanhemmista enemmistö vastasi, että molemmat tai toinen vanhempi on itse kilpaurheillut (yli 80%), kun taas harrastepuolella enemmistöllä ei ollut olleet kilpaurheilutaustaisia. Tämä vahvistaa meidän oletustamme siitä, että vanhemman oma tausta kannustaa tulemaan mukaan kilpaurheiluun.
Kiitoksia kaikille vastanneille! Otamme henkilökohtaisesti yhteyttä arvonnassa voittaneisiin kesäkuun alussa.
*Osallistumisprosentti:
Aikuiset 35 %, juniorit (U10 ja U18) 17. %, kilpapelaajat 31 %