Etusivu > Ajankohtaista > Fibaco: Harrasteurheilu – uhka vai mahdollisuus?

Fibaco: Harrasteurheilu – uhka vai mahdollisuus?

”Money train”-tekstillä varustettu t-paita on laskettu dopingiksi minun ja kaverini välisissä tennispeleissä. Syy on se, että se naurattaa minua joka kerta, kun kaverini ryntää verkolle se paita päällä ja häviän siksi ne pallot melko varmasti. Pelaamme aina 90 minuuttia tennistä ja häviäjä maksaa kaiken: pallot, vuoron ja juomat. Värikynää tässä tarinassa on se, että kutsun meidän peliä tennikseksi. Sillä ei nimittäin ole ammattilaistenniksen kanssa juuri mitään tekemistä, ja niin sen kuuluukin olla. Itse asiassa ammattilaisurheilu on jotain mitä valtaosa katsoo näytöltä tai livenä ja harrastukset ovat erikseen.

Ongelma meidän harrastepeleissä lajissa kuin lajissa on se, että emme enää ole alta parikymppisiä eli kun pystyi vaan mennä harrastamaan kaikkea sen enempää kroppaansa valmistelematta. Teeppä se temppu näinkin nuorena kuin nelikymppisenä ja tiedät huomenna tehneesi kohtalaisen kokoisen virheen. Itseasiassa sen virheen huomaa jo yöllä, kun on vaikea nukahtaa ja viimeistään aamulla homma valkenee karulla tavalla.  On helpompi miettiä mihin ei koske kuin, että mihin koskee.

Mutta miksi se on näin?

Olisi helppo syyttää ikääntymistä kaikesta, mutta edes sen taakse ei voi kaikkea kätkeä. Iso tekijä on vuodet työelämässä ja siellä sen oikean ergonomian sekä kehonhuollon vaikeudessa. Istumme valtavia määriä pakaroillamme, jonka lopputuloksena saattaa olla trendikäs ”kuolleen pakaran syndrooma”. No eihän se oikeasti ole kuollut, mutta ne ei vaan toimi oikein. Jo pelkästään tämä tapahtumaketju aiheuttaa etureiden dominanssin ja sitä kautta lonkankoukistajaongelmia, jotka johtavat selkäongelmiin. Lopulta oireet ovat edenneet jo olkapäähän ja siinä vaiheessa yleensä heräätään tilanteeseen missä pallon lyöminen vaikeutuu. Ja tämä pelkästään istumisesta töissä, autossa ja kotona. Luetteloa voitaisiin jatkaa, vaikka miten pitkään tai ainakin siihen asti, että jokainen ymmärtää aiheuttaneensa suurimman osan ongelmistaan itse.

Jotta emme jäisi tähän syyllistävään tilaan, niin onneksi nuo asiat voidaan korjata.  Varaat ajan lähimmälle Fibacon valmentajalle, menet treenikamoissa paikalle ja sinulle tehdään kehonkartoitus. Ei mitään rääkkiä vaan katsotaan enemmän mikä kehossa toimii ja mikä ei. Tämän perusteella saat arvion miten paljon valmennusta kaipaat, mutta lopputavoite olisi, että sinulla olisi sinun keholle sopivat eväät liikkeiden avulla ennen ja jälkeen harrastuksen. Hurjimmat sitten treenaa valmentajan kanssa ihan voimaakin.

Sitten ei tarvitse valvoa öitä ja herätä kipuihin, mutta mikä tärkeintä pysyt harrasteurheilussa mukana, sillä sen hyödyt ovat valtavat.

Topi/Fibaco

Varaa aika kehonkartoitukseen Fibacolta