Etusivu > Seura > Hallitus > Marjo Hellman

Marjo Hellman

Esittely:

Olen Marjo Hellman, Valkeakoskella syntynyt, Helsingin Lauttasaaressa asuva 43-vuotias viestinnän konsultti ja -valmentaja. Koko perheeni eli mieheni ja 7- ja 9-vuotiaat lapseni sekä minä, pelaamme tennistä HVS:ssä.

Historiani tenniksen parissa:

Aloitin tenniksen Valkeakoskella 80-luvulla. Silloinen suosikkipelaajani oli nuori Boris Becker, ja katsoin TV:stä kaikki mahdolliset ottelut, joissa John McEnroe heitteli mailaansa raivopäissään. Halusin itsekin pelata, mutta koska harrastuksia oli jo niin monta, jäi tennis lopulta kaiken muun jalkoihin.

Ollessani USA:ssa vaihto-oppilaana vuonna -91 pääsin kouluni tennisjoukkueeseen ja harjoittelin niin paljon, että jouduin pahan jännetuppitulehduksen takia jäämään pois piirinmestaruuskisoista. Se otti ilmeisesti niin paljon päähän, että olin tämän jälkeen pelaamatta lähes 25 vuotta. 😉

Aloin onneksi uudelleen harrastaa tennistä, kun muistin tenniksen olevan hieno harrastus lapsille. Ilmoitin lapsemme HVS:n tunneille, ja kun 40-vuotislahjaksi sain ystäviltäni oman valmennustunnin Repe Jokisen kanssa, tenniskipinä syttyi uudelleen.

Suosikkipelaajani:

Roger Federer. Kohta 38-vuotias ja edelleen maailman huipulla. Siinä riittää ihmettelemistä. Lisäksi Roger vaikuttaa mukavalta tyypiltä myös kentän ulkopuolella. Naisista arvostan etenkin Serena Williamsia, koska hän ei mukaudu mihinkään muottiin ja rikkoo käsityksiä ”oikeanlaisesta” naisurheilijasta. Uusi suosikkini on Naomi Osaka, joka uskaltaa olla aito, oma itsensä ja on koko ajan kehittyvä nuori pelaaja.

Miten ja miksi olen tullut mukaan HVS:n toimintaan:

Kun koko perhe tuli mukaan HVS:n tunneille, aloin viettää yhä enemmän aikaa tenniksen parissa. Halusin myös jollain tavalla olla hyödyksi seuralle, ja viestinnän ammattilaisena lähdin mukaan Annikan vetämään HVS:n viestintätoimikuntaan. Siellä pääsin kirjoittamaan juttuja HVS:n uutiskirjeisiin ja tutustumaan seuran toimintaan sisältä käsin. Hallitukseen päädyin, kun viestintätoimikunnan Pirjo Ketonen pyysi minua mukaan hallitukseen.

HVS on Suomen tenniksen ykkösseura ja olen ylpeä siitä, miten HVS panostaa suurella sydämellä kaikkiin ikäluokkiin ja pelaajatasoihin pikkulapsista senioreihin. Meillä kaikki saavat pelata omalla tasollaan parhaassa seurassa, ja lisäksi HVS:n valmentajat ovat loistavia.

Miten suomalaista tennistä voisi mielestäni kehittää edelleen:

Etenkin naistennis kaipaisi vielä enemmän arvostusta ja tukea. Tärkeää olisi myös kehittää sponsoritoimintaa niin, että nuorten pelaajien tuki olisi yhä kattavampaa ja pitkäjänteisempää. Sponsorointi nähdään meillä usein aika kapeasti pelaajasta brändille mahdollisesti tulevana medianäkyvyytenä tai vaikkapa logonäkyvyytenä. Mielestäni esimerkiksi lupaavan nuoren naispelaajan sponsorointi voisi olla sponsoroivalle yritykselle paljon syvempi, yrityksen arvoihin nojaava ja yrityksen sisäistä ylpeyttä lisäävä teko ja yhteistyön muoto. Se, mihin yritys uskoo, voisi ilmentyä yhä enemmän myös pelaajien tukemisessa. Näin yhteistyö olisi palkitsevampaa, sitoutuneempaa, ja pelaajien tuki kattavampaa.