Etusivu > Seura > Valmentajat > Janne Kesti-Helia

Janne Kesti-Helia

Oma valmennusfilosofia muutamalla lauseella/minä valmentajana
HVS-Tenniksen koulutuksissa olemme yhdessä luoneet omaa TTP-valmennustapaa (Teach, Train, Play).  Viitekehys lyönnistä prosessina sekä eri pelitilanteista taktisine aikomuksineen ovat paketoineet ajatuksiani valmentamisesta. Vaikka olen aina ollut teknisesti tarkka valmentaja, olen selkeästi muuttanut tyyliäni pelillisempään suuntaan. Tennisotteluahan ei voiteta sillä, että mietitään samalla jotain teknistä yksityiskohtaa.
Tykkään itse käyttää paljon erilaisia mielikuvia teknisten nippelitietojen sijaan, ja nykyään korostan enemmän tunnetta kuin lyönnin teknistä toteutusta. Tekniikkaa opettaessa kysyn usein, miltä lyönti tuntui. Varsinkin, jos lyönti on mielestäni ollut erityisen laadukas. Pyydän valmennettavaa hakemaan sitä samaa tunnetta myös seuraaviin lyönteihin. Sitä kautta saamme usein yhdessä syntymään ”ahaa-elämyksiä.”
Ketä urheilijaa/joukkuetta arvostan/fanitan?
Olin vaihto-oppilaana Illinoisissa samaan aikaan, kun Michael Jordan oli juuri noussut huipulle. Kotiosavaltion joukkue eli Chigago Bulls oli silloin se joukkue ja Jordan pelaaja. Chigagoa on mukava nyt seurata, koska Lauri Markkanen pelaa siinä. Pienenä poikana Helsingin Pantterit oli selkeä valinta kotimaan joukkueista. Tenniksessä Björn Borg oli ensimmäinen suursuosikki, sittemmin Stefan Edberg ja Roger Federer. Ja ilman muuta Jarkko, Emma, Henkka, Emppu ja Otto! Golfissa Ernie Els ja Severiano Ballesteros ulkomaisista pelaajista ovat säväyttäneet ehkä eniten, mutta ehdottomasti fanitan eniten suomalaisia eli Korhosen Mikkoa ja Ilosen Mikkoa.
Miten pidän kunnostani huolta?
Tennis on minulle elämäntapa, koripallo ”love of my sportslife” ja golf erittäin rakas harrastus. Koronan aikaan pyöräily, lenkkeily sekä kotijumppa ovat lisääntyneet.
Mottosi?
Kyllä asiat suttaantuu!
U18Aikuiset