Perheenjäsen Stina Rosqvist: ”Tenniksen myöhäisherännäinen, joka kurkottaa tähtiin ”
Kerro muutama sana itsestäsi!
Olen Stina Rosqvist, 60-vuotias liikunnallinen, kilpailuhenkinen espoolainen, tenniksen suhteen ”myöhäisherännäinen”. Tenniksen lisäksi harrastan juoksua – välillä lappu rinnassa – pyöräilyä, lihaskuntoa yms. liikuntaa. Toimin asiantuntijatehtävissä kansainvälisessä lääkeyrityksessä. Aamukävelylenkille minut vie Suomen lapinkoira nimeltä Ava.
Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi?
Aloitin tenniksen vasta varttuneemmalla iällä, vajaa 5 vuotta sitten. Olen siinä mielessä kummajainen, etten ole pelannut tennistä nuorena ja sitten pitänyt pitkää taukoa kuten moni muu. Olen aina ollut urheilullinen ja taidan omata hyvän pallosilmän, pelasinhan nuorena pöytätennistä ja vanhemmalla iällä salibandyä.
Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Jo nuorena ihannoin Björn Borgia ja Wimbledonia oli aivan pakko katsoa telkkarista joka kesä. En tiedä näytettiinkö muita tenniskisoja siihen aikaan. Nuorena minulla ei ollut mahdollisuuksia harrastaa tennistä, mutta kilpailin yleisurheilussa 13-14-vuotiaaksi ja parin vuoden tauon jälkeen aloitin pöytätenniksen parissa. Pingisura kesti runsaat 15 vuotta ja paras saavutukseni naisten B-luokan pronssi.
Vanhoilla päivillä minut houkuteltiin pelaamaan salibandyä, sitä pelasin runsaat 10 vuotta, myös kilpamielessä. Joukkueemme nousi juuri ennen koronaa 3.divariin, mutta kolmonen osoittautui liian kovaksi ja tulimme ”hissillä alas” takaisin neloseen. Samoihin aikoihin päätin lopettaa salibandyn, leikattu polveni oireili ja ortopedi oli sitä mieltä, että salibandy kannattaa lopettaa, jos haluan jatkossa juosta ja pelata tennistä.
Minulla taitaa olla pallosilmää (ehkä) ja kilpailuhenkeä – joskus vähän liiaksikin. Tutustuin tennikseen lähemmin 5 vuotta sitten. Meillä oli yrityksen kautta iltapäivä tenniksen parissa, Repen ja Jermon vetämänä. Minä osallistuin ja se oli sitten menoa. Tennis oli juuri niin hauskaa kuin olin odottanutkin. Kivaa on ollut nähdä, miten kehittyy, vaikka ikää jo onkin. Aloitin kilpailemisen jo 1,5 v harjoittelun jälkeen.
Tenniksessä viehättää etenkin se, että siinä oppii koko ajan. Ei turhaan sanota, että tennis on kaikkein vaikein pallopeli.
Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?
HVS:n Tennisleiri Espanjassa keväällä 2018 (josta kuva) sekä voitto sarjatenniksessä B-luokan pelaajasta.
Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?
Vahvuuteni tenniskentällä taitaa olla nopeus. Pidän kuntoani yllä monenlaisilla liikuntamuodoilla, juoksu on yksi niistä, joten ehdin usein palloon kuin palloon. Pidän myös vauhdikkaista peleistä. Uskon, että vahvuuteni peleissä on myös vaihteleva peli, eli kierteiden vaihtelu, stoppari väliin ja sitten pallo syvälle takaviivalle.
Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee?
HVS on minun tennisperhe. Valmentajat ovat hyviä ja tosi mukavia. Ja HVS:llä on paljon erilaista toimintaa. On myös ollut mukava nähdä, että HVS:n lapsi- ja nuorisotoiminta on todella aktiivista.
Mitä palveluja käytät?
Käyn valmennustunneilla 2 kertaa viikossa. Olen ottanut yksityistunteja, osallistunut tekniikkakursseille, kesäkursseille, kaksinpeli- sekä neluritapahtumiin ja myös osallistunut kotimaan ja ulkomaan leirille.
Kuinka usein pelaat tennistä?
Pelaan tennistä 3-4 kertaa viikossa, pelit mukaan lukien, joskus enemmänkin.
Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?
Maila Wilson Ultra 100, Tossut Wilson Rush PRO v3.5 valkoiset, jänteet Solinco Tour Bite
Kuka on suosikkipelaajasi?
Emil Ruusuvuori tietenkin! Ulkomaisista Dominic Thiem ja Alexander Zverev. ATP Tennis-TV on kovassa käytössä!