Etusivu > Tennisvalmennus > HVS-VALMENNUSSÄÄNNÖT 2020-2021

HVS-VALMENNUSSÄÄNNÖT 2020-2021

HVS-VALMENNUSSÄÄNNÖT 2020-2021

Alla on esitetty säännöt HVS:n viikoittaiselle harrastusvalmennukselle (U10, U18, Aikuiset), kilpavalmennukselle (kilparyhmä, haastajaryhmä, huippuryhmä, U10 esikilpa) sekä kursseille ja leireille.

HVS-VALMENNUSSÄÄNNÖT 2020-2021 (U10, U18, Aikuiset)

KAUSI 2020-2021

Syyskausi La 15.8.2020-ti 22.12.2020 (Huom. U10 iltapäivätennis alkaa 31.8.2020)
Kevätkausi To 7.1.2021-pe 4.6.2021 (Huom. Aikuisvalmennus jatkaa 18.6.2021 asti)
Aikuisten kesäkausi 21.6.-12.8.2021

Ei harjoituksia (ryhmäkohtaiset muutokset mahdollisia):
Itsenäisyyspäivä su 6.12.2020
Talviloma ma 22.2.2021-su 28.2.2021
Pääsiäinen pe 2.4.2021-ma 5.4.2021
Vappu pe 30.4.2021-la 1.5.2021
Juhannus 24.-27.6.2021. (valmennusta ei ole juhannuksena 24.-27.6.2021, paitsi juhannustorstaina 24.6 Taiviksen lounasajat.)
Mahdollisesti peruutuksia valmennustoiminnassa kansallisten ja kansainvälisten tapahtumien takia, jotka hyvitetään valmennuslaskussa tai niillä kasvatetaan korvausaldoa.

PELIAIKOJEN ILMOITUS

Peliajat tulevat näkyviin Tennisclubiin, joka on HVS-Tenniksen sähköinen asiakastili. Asiakkaalle lähtee sähköposti, kun peliajat ovat nähtävillä Tennisclubissa. Mikäli asiakas ei ota peliaikaa vastaan tai peliaika ei sovi, tulee hänen ottaa yhteyttä (info@hvstennis.fi tai lomakkeella https://hvstennis.fi/muutokset/.) viimeistään seitsemän vuorokautta ennen peliajan ensimmäistä kertaa peruuttaakseen peliajan tai muuttaakseen peliaikaa. HVS:llä on oikeus veloittaa yhden kalenterikuukauden mukainen kuukauden pelimaksu hinnaston mukaisella viikkohinnalla, jos asiakas jättää annetun peliajan perumatta.

KAUTEEN SITOUTUMINEN, POISSAOLOT JA IRTISANOMINEN

Vastaanottamalla peliajan pelaaja hyväksyy HVS-Tenniksen säännöt ja sitoutuu mukaan valmennustoimintaan koko kaudelle 2020-2021 sekä maksamaan hinnaston mukaisen valmennusmaksun (alla). Kevätkaudelle ei tarvitse erikseen ilmoittautua. HVS:n valmennuksessa olevat ovat automaattisesti HVS:n jäseniä kalenterivuoden ajan. HVS:n jäsenyys sisältyy valmennusmaksuun.

Pelaaja ei halua jatkaa kevätkaudella
Pelaajan on mahdollista irtisanoa kevätkausi 2021 lähettämällä kirjallinen sähköpostitse info@hvstennis.fi tai lomakkeella https://hvstennis.fi/muutokset/ 30.11.2020 mennessä.

Pelaaja haluaa lopettaa kesken kauden
Irtisanomisaika HVS-Tenniksessä on yksi kalenterikuukausi. Se lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on vastaanotettu HVS-Tenniksessä (esim. mikäli ette halua käydä valmennuksessa enää esim. lokakuussa, on paikka peruttava viimeistään elokuun viimeisenä päivänä). Kirjallinen ilmoitus lähetetään sähköpostitse info@hvstennis.fi tai lomakkeella https://hvstennis.fi/muutokset/. Pelaaja on velvollinen maksamaan valmennusmaksut irtisanomisajalta.

Pelaaja sairastuu/ei pääse omalle valmennustunnilleen
HVS-Tenniksellä on käytössä vuorojen korvausjärjestelmää, jonne voi laittaa omia vuorojaan varastoon ja korvata niitä myöhemmin samantasoisissa ryhmissä. Harjoituksen voi siirtää varastoon 24h ennen vuoron alkua. HUOM. Jos varastoidun harjoituksen alkuun on alle 24 tuntia, niin varastointi kasvattaa korvaustuntisaldoa vain, jos toinen pelaaja varaa sen korvaustunnikseen. Korvaussaldoa ei voi muuttaa rahaksi ja korvaussaldon käyttäminen edellyttää voimassa olevaa viikoittaista valmennusta. On pelaajan vastuulla käyttää korvauskerrat kauden aikana. Kevään 2020 kohdalla tehdään tähän poikkeus, eli keväältä kertyneet korvauskerrat voi käyttää syyskauden 2020 aikana, vaikka ei olisi voimassa olevaa viikoittaista valmennusta (lisätietoa info@hvstennis.fi). Pidempiaikaisissa sairauspoissaoloissa lääkärintodistus oikeuttaa valmennusmaksun vähennykseen kahden viikon omanvastuun ylittävältä ajalta. Pelaajan tulee välittömästi tällaisessa tapauksessa ilmoittaa asiasta HVS:lle kirjallisesti info@hvstennis.fi. Kahden viikon omavastuu lasketaan ilmoituspäivästa. Huom. Valmennustuntien varastointi ei koske leirejä eikä kursseja, jotka on ostettu HVS-Kaupasta.

HVS joutuu keskeyttämään valmennustoiminnan
Mikäli HVS-Tennis joutuu keskeyttämään valmennustoiminnan äkillisesti HVS-Tenniksestä riippumattomista syistä (force majeure), toimitaan seuraavanlaisesti. Mikäli keskeytys kestää alle yhden kuukauden, HVS lisää peruuntuneet vuorot asiakkaan korvausjärjestelmään tai tarjoaa muuta korvaavaa valmennustoimintaa myöhemmin toiminnan jatkuessa. Alle yhden kuukauden keskeytys ei oikeuta valmennusmaksun hyvitykseen/palautukseen. Mikäli keskeytys kestää yli kuukauden, jo maksettuun valmennusmaksuun tehdään hyvitystä yli kuukauden menevältä ajalta.

LASKUTUS

Valmennusmaksu laskutetaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa, kerran syyskaudella ja kerran kevätkaudella ja kerran kesäkaudella. Valmennuslasku lähetetään TennisClubissa olevaan sähköpostiin. Asiakkaan vastuulla on päivittää TennisClubiin voimassa oleva sähköposti sekä muut yhteystiedot. Kurssi/leiripaikka ostetaan suoraan HVS-kaupan kautta etukäteen.

HINNASTO

U10
U10 Superminit, U10 Ilta- ja viikonloppu 20€/h
U10 Iltapäivätennis 15 €/h (1.tunti). Seuraavat tunnit 12€/h

U18
Team-treenit 22€/h

Aikuiset
Viikoittainen valmennus:
Arki-illat (klo 16.00 jälkeen), lauantai ja sunnuntai 32€/h,
Arkisin ennen klo 16.00 28€/h
Jos useampi valmennustunti viikossa, niin seuraavat tunnit 28€/h
Treenit, joissa yksi valmentaja/kaksi kenttää tai kaksi valmentajaa/kolme kenttää 28€/h
Nuoret 16-25 -vuotiaat: 25€/h
Kesäkauden hinnasto

JÄSENYYS

HVS:n valmennuksessa olevat ovat automaattisesti HVS:n jäseniä kalenterivuoden ajan. HVS:n jäsenyys sisältyy valmennusmaksuun ja se laskutetaan kerran vuodessa ensimmäisen laskun mukana.

VAKUUTUS

Valmennusmaksu ja HVS:n jäsenyys ei sisällä tapaturmavakuutusta.

VALOKUVAUS

Mikäli pelaaja ei anna lupaa käyttää hänen valokuviaan HVS:n painetuissa ja sähköisissä julkaisuissa, hänen pitää ilmoittaa siitä erikseen sähköpostilla annika.wolin@hvstennis.fi

KILPAVALMENNUKSEN SÄÄNNÖT 2020-2021 (Esikilpa, haastajat, kilpa)

KILPARYHMÄ

Syyskausi 17.8-22.12.2020

Harjoituksia ei ole:

 • Syyslomalla muutoksia harjoitusajoissa 12.10.-16.10.
 • Ammattilaiskisaviikolla marraskuussa
 • Itsenäisyyspäivänä 6.12.
 • Joululoma 23.12.-6.1.

Kevätkausi 7.1.-4.6..2021

Harjoituksia ei ole:

 • Hiihtolomalla muutoksia harjoitusajoissa 17.-21.2.
 • Pääsiäisenä 10.-13.4.
 • Vappuaattona ja -päivänä 30.4.-1.5.

Kesäkausi 5.6.-3.7./ 27.7.-7.8.2020

Harjoituksia ei ole:

 • Juhannuksena 26.-28.6.
 • Kesätauko 4.7.-26.7.

Mahdollisesti muutoksia/ peruutuksia valmennustoiminnassa kansallisten ja kansainvälisten tapahtumien takia.

HAASTAJAT

Syyskausi 17.8-22.12.2020

Harjoituksia ei ole:

 • Syyslomalla muutoksia harjoitusajoissa 12.10.-16.10.
 • Ammattilaiskisaviikolla marraskuussa
 • Itsenäisyyspäivänä 6.12.
 • Joululoma 23.12.-6.1.

Kevätkausi 7.1.-4.6..2021

Harjoituksia ei ole:

 • Hiihtolomalla muutoksia harjoitusajoissa 17.-21.2.
 • Pääsiäisenä 10.-13.4.
 • Vappuaattona ja -päivänä 30.4.-1.5.

Kesäkausi 5.-25.6./ 27.7.-7.8.2020

Harjoituksia ei ole:

 • Kesätauko 26.6.-26.7.

Mahdollisesti muutoksia/ peruutuksia valmennustoiminnassa kansallisten ja kansainvälisten tapahtumien takia.

HUIPPURYHMÄ

Yksilöllinen aikataulu.

ORGANISAATIO

Valmennuspäällikkö Saku Siivonen vastaa HVS:n valmennustoiminnasta. Jokaisella toimintasektorilla on oma vastuuhenkilönsä/ vastuuvalmentajansa. He vastaavat ensi sijaisesti kaikista toiminnan käytännön asioista. Sakun tehtävänä on vastuuvalmentajien työn tukeminen ja hallinnolliset asiat.

HVS:n esikilpavalmennustoiminnasta vastaa vastuuvalmentaja Timo Kunnas. Timon vastuulla on pelaajien valmennus ja sen suunnittelu sekä organisointi, yhteydenpito vanhempiin sekä valmennustiimin johtaminen. Pelaajien valmennuksessa on mukana valmennustiimi, joka Timon johdolla vastaa valmennuksesta.

HVS:n kilpavalmennustoiminnan kokonaisuudesta vastaa valmennuspäällikkö Saku Siivonen.

TAVOITE

HVS:n tavoite kilpaurheilun saralla on olla Suomen paras tennisseura ja merkittävä tekijä myös kansainvälisessä vertailussa. Lähes poikkeuksetta kaikki parhaat suomalaiset tennispelaajat ovat harjoitelleet/ harjoittelevat Talissa. Haluamme tämän jatkuvan ja esikilpavalmennuksen tarkoitus on luoda pelaajille parempia mahdollisuuksia suuntautua kilpatennikseen jo pelaajan polun alkuvaiheessa. Tavoite on valmistaa lapsia kansalliseen ja kansainväliseen kilpatennikseen ja luoda pohjaa tenniksen kansainväliset vaatimukset huomioiden.

Haluamme tarjota kilpapelaajillemme Suomen parhaat olosuhteet kehittyä ja parhaan valmennusosaamisen.

Kilpavalmennuksen arvot ja pelisäännöt

Pelisäännöt ja arvot koskevat kaikkia HVS:n kilpavalmennustoiminnassa mukana olevia pelaajia, valmentajia ja vanhempia.

HVS-HENKI

• arvostetaan ja kunnioitetaan muita pelaajia, valmentajia, vanhempia ja kaikkia HVS:laisia
• luodaan omalla toiminnalla ja käytöksellä positiivista HVS-imagoa harjoituksissa ja kilpailuissa, kentällä ja sen ulkopuolella
• pelaajien, valmentajien ja vanhempien on pystyttävä toimimaan positiivisessa hengessä ryhmän jäseninä

Avoimuus
• annetaan ja otetaan palautetta suoraan ja yritetään ratkaista pulmatilanteet heti kiertelemättä

Oikeudenmukaisuus
• pelaajien ja seuran panostus tasapainossa
• pelaajien ja seuran panostus tasapainossa
• kyse on kilpaurheilusta: päätökset tehdään urheilullisin ja kilpailullisin perustein

Valmennusvastuu

• valmentajat vastaavat pelaajien kehittymisestä
• valmentajat vastaavat valmennuksesta ja kilpailemisesta sekä niihin läheisesti liittyvistä asioista: harjoitusajat ja –ryhmät, kilpailukalenteri, harjoitusten sisältö ja painopisteet jne.

Työrauha

• harjoitusten aikana pelaajille ja valmentajille on annettava työrauha ja vanhempien jatkuva oleskelu harjoitusten aikana katsomossa ei ole sallittua
• valmentajat eivät vastaa kentällä puhelimeensa

Viihtyminen ja kehittyminen

• ”minkä hymyttä oppii, sen surutta unohtaa”

Kilpaileminen

• kilpaileminen kuuluu osana harjoitteluun

Jäsenyys

• jokainen kilpavalmennuksessa mukana oleva on HVS:n jäsen automaattisesti

Seuran edustaminen

• Kilpavalmennus: jokaisen kilpavalmennuksessa mukana olevan pelaajan tulee olla käytettävissä ilman erillistä korvausta HVS:n edustustehtävissä (miesten ja naisten SM-liigajoukkueet), mikäli hänet valitaan mukaan joukkueeseen ja edustettava seuraa kansallisissa kilpailuissa.
• Esikilvassa, haastajakilpavalmennuksessa tai kilpavalmennuksessa on kunnia ja velvollisuus toimia pallotyttönä/-poikana/linjatuomarina HVS:n järjestämissä kilpailutapahtumissa (Davis Cup, Fed Cup, Ammattilaisturnaukset, Tennisliiga, näytösottelut jne.).

Maksut ja irtisanominen

• kausimaksu on jaettu 10 osaan: ensimmäinen syyskuun 2020 erä on suuruudeltaan 3/12 –osaa kausimaksusta ja sen jälkeen jokainen erä suuruudeltaan 1/12 –osa; heinä- ja elokuussa 2021 ei peritä maksua
• kausimaksun lisäksi tulevat kustannukset:
o esikilpa: leirien ja kilpailumatkojen osalta pelaajien omat matka- ja majoituskulut
o aamuharjoitusten osalta kenttäkulut (käytetään niihin osallistuvien pelaajien TE-tunteja)
• jokainen kilpavalmennuksessa mukana oleva on automaattisesti HVS:n jäsen
o sisältyy kausimaksuun
o kilpatennis: koska HVS tukee kilpavalmennuspelaajien harjoittelua merkittävästi taloudellisesti, on pelaajien, jotka haluavat edustaa jotain muuta seuraa kansallisissa kilpailuissa, kausimaksu +30% korotettu
• jokainen pelaaja/ vanhempi sitoutuu hakiessaan HVS:n esikilpa- tai kilpavalmennukseen kahden kuukauden omavastuuosuuteen, mikäli haluaa irtisanoutua toiminnasta kesken kauden
• mikäli seura irtisanoo pelaajan toiminnastaan yllä mainittujen pelisääntöjen rikkomisesta, palautetaan 2 kuukauden omavastuuosuus takaisin pelaajalle
• mikäli pelaaja haluaa vaihtaa harjoitusohjelmaa halvempaan kesken kauden, ei omavastuuosuutta muutoksen osalta hyvitetä
• sairaus- ja loukkaantumistapauksissa pelaajalla on kahden viikon omavastuu: tämän ajan yli menevältä osalta pelaajalta ei peritä maksua, kun hän toimittaa lääkärintodistuksen valmennuspäällikölle
• HVS:n toimintaan kuulumattomat kilpailu- tai harjoitusmatkat eivät oikeuta harjoitusmaksun maksamatta jättämiseen
• sairaus- ja loukkaantumistapausten lisäksi muut syyt eivät oikeuta valmennusmaksun maksamatta jättämiseen
• käytössä on sisaralennus, mikäli samasta perheestä on HVS:n esikilpavalmennustoiminnassa mukana useampia lapsia: toisen lapsen/ muiden sisarusten kausimaksusta myönnetään 10% alennus (alennus myönnetään halvemmasta tai halvemmista harjoitusohjelmista)
• HVS joutuu keskeyttämään valmennustoiminnan
o Mikäli HVS-Tennis joutuu keskeyttämään valmennustoiminnan äkillisesti HVS-Tenniksestä riippumattomista syistä (force majeure), toimitaan seuraavanlaisesti. Mikäli keskeytys kestää alle yhden kuukauden, HVS tarjoaa korvaavaa valmennustoimintaa keskeytyksen aikana/ myöhemmin toiminnan jatkuessa. Mikäli keskeytys kestää yli kuukauden, jo maksettuun valmennusmaksuun tehdään hyvitystä yli kuukauden menevältä ajalta.

Tiedotus ja viestintä

• yleiset ja maksuihin liittyvät asiat valmennuspäällikkö Saku Siivonen: +358 44 9991754 (parhaiten tavoittaa lounasaikaan tai tekstiviestillä) tai saku.siivonen@hvstennis.fi
• harjoitteluun ja kilpailemiseen liittyvät asiat vastuuvalmentajan kautta
• kts. tarkemmin kilpavalmennuksen esittely

Hakeminen

Kaikkien, jotka haluavat olla mukana HVS:n kilpavalmennus tai muussa valmennustoiminnassa kaudella 2020-2021, täytyy hakea henkilökohtaisesti. Hakuajasta ilmoitetaan HVS-Tenniksen nettisivuilla. Hakemalla kilpavalmennukseen pelaaja ja hänen vanhempansa sitoutuvat noudattamaan yllä mainittuja pelisääntöjä ja arvoja. Mikäli haluat mukaan toimintaan kesken kauden, otathan yhteyttä Sakuun saku.siivonen@hvstennis.fi.

Valinnat

Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse valinnoista kesällä 2020.

Mikäli teillä on epäselvyyttä hakemiseen tai valintoihin liittyvissä asioissa, olkaa yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla vastuuvalmentaja Timo Kunnakseen (esikilpa) tai valmennuspäällikkö Saku Siivoseen. Tarkoituksena on löytää kaikille mahdollisimman hyvin sopiva harjoitusohjelma ja tästä mielellämme keskustelemme ennen hakuajan umpeutumista.

Yhteystiedot

Mikäli epäselvyyttä hakemiseen liittyvissä asioissa, olkaa ensi sijaisesti yhteydessä nykyiseen vastuuvalmentajaanne, HVS:n viestinnästä vastaavaan Annika Woliniin (info@hvstennis.fi) tai valmennuspäällikkö Saku Siivoseen.

Saku Siivonen p. +358 44 9991754 saku.siivonen@hvstennis.fi

KURSSI- JA LEIRISÄÄNNÖT 2020-2021

HVS-kaupan kautta ostettujen tuotteiden säännöt
Verkkokaupan ehdot

Yleistä
Tilaajan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.

Hinnat
Hinnat löytyvät jokaisen tuotteen kohdalta.

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Tilaaminen
Tilaaminen tapahtuu pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta www.hvstennis.fi.

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta sekä tilatut tuotteet tai palvelut lisätietoineen. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi tilauksen yhteydessä. Ilmoita myös puhelinnumerosi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa jatkossa yhteydessä. Lisäleiriviikkoalennukset sekä sisaralennukset saa vain saman tilauksen yhteydessä, ei jälkikäteen.

Maksutavat
Tuotteet ja niiden toimituskulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Voit maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Paytrail Oyj:n sivuston kautta.

Maksupalvelutarjoaja
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Asiakastiedot
Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Henkilörekisteriseloste
Henkilötietolaki (523/99) 10§ mukainen henkilörekisteriseloste:

Rekisterinpitäjä:
HVS-Tennis ry
Kutomokuja 4
00380 HELSINKI

Rekisterin nimi:
HVS-Tennis asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:
Asiakassuhteen hoitaminen

Rekisterin sisältö:
Asiakkaan nimi, yhteyshenkilö, yhteystiedot, ostot

Tietojen luovutus:
Rekisterin tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille

Yhteystiedot:
Kaikki leiriin/kurssiin liittyvät tiedustelut mieluiten sähköpostitse osoitteeseen info@hvstennis.fi.

Laskutus ja peruutusehdot

Leirin/kurssin voi peruuttaa sähköpostitse (info@hvstennis.fi) tuotteen yhteydessä ilmoitettuun päivämäärään, jolloin leirimaksu palautetaan kokonaisuudessaan.
Sairastuessa leirimaksu hyvitetään lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistukset toimitetaan HVS:n toimistolle hvs@hvstennis.fi

Valokuvaus

Mikäli pelaaja ei anna lupaa käyttää hänen valokuviaan HVS:n painetuissa ja sähköisissä julkaisuissa, hänen pitää ilmoittaa siitä erikseen sähköpostilla annika.wolin@hvstennis.fi. Edellisten leirien tunnelmiin voit tutustua Instagramissa @hvsleirit.

Lapsiparkki

Taivallahden leirimaksuun sisältyy valvottu lapsiparkki klo 8-9 ja klo 15-17. Huomioithan, että lapsiparkkilainen ei saa itse lähteä kotiin, ellei toisin ole sovittu. Lasta haettaessa, käykää kuittaamassa lapsi haetuksi lapsiparkkilistaan. Talin leireillä ei ole lapsiparkkia.