Etusivu > Ajankohtaista > 2020 toiveita täynnä

2020 toiveita täynnä

HVS:n toivot maailmalla ovat käynnistäneet tai käynnistelemässä uutta kilpailukautta. Odotukset ja toiveet tälle vuodelle ovat erittäin korkealla. 

Henri Kontinen

Henkka lähtee tähän kauteen uusilla kuvioilla, kun vuodesta 2016 kestänyt menestyksekäs yhteistyö australialaisen John Peersin kanssa päättyi. Pari saavutti yhdessä muun muassa Australian Avointen mestaruuden ja voittivat 2 kertaa kauden päättävän huippupelaajien lopputurnauksen Lontoossa. Lisäksi Kontinen nousi vuoden 2017 huhtikuussa ATP:n nelinpelirankingin ykköspelaajaksi. 

Uutena vakioparina Henkalla on kaudelle 2020 Saksan Jan-Lennard Struff. Pari on sopinut pelaavansa yhdessä kauden suurimmissa turnauksissa. Lisäksi Henkka varmasti nähdään pienemmissä ATP-kilpailuissa yhdessä muiden parien kanssa, kun Struff keskittyy nelinpelin lisäksi vielä täysillä kaksinpeliin. Struffin ATP-kaksinpelirankinginsä on tällä hetkellä 35. 

Parin ensimmäinen kilpailu on suoraan Australian Avoimet. Struff edustaa ennen vuoden ensimmäistä Grand Slam -turnausta maataan uudessa ATP Cupissa ja Henkka pelaa esiturnaukset Dohassa ja Aucklandissa. Dohassa Henkan parina on kroatialainen Franko Skugor ja Aucklandissa Intian kokenut Rohan Bopanna.

Luotto on kova, että kuvion vaihto siivittää parin Kontinen/Struff suurvoittoihin ja Henkan kolkuttelemaan taas rankingin aivan terävintä kärkeä. 

Henkan ohjelma alkukaudesta

Tammikuu
ATP 250: Doha, Qatar
ATP 250: Auckland, Uusi-Seelanti
Australian Avoimet, Melbourne

Helmikuu
ATP 500: Rotterdam, Hollanti
ATP 500: Dubai/ Acapulco, Meksiko

Maaliskuu
Davis Cup: Meksiko-Suomi
ATP 1000: Indian Wells, USA
ATP 1000: Miami, USA

Patrik Niklas-Salminen

Patti pääsee aloittamaan kauden pitkästä aikaa heti vuoden alusta terveenä. Monta edellistä vuoden alkua on mennyt erilaisista loukkaantumisista toipuessa ja kehoa huoltaessa. Nyt on mies kunnossa, treenannut ja nousua kohti Challenger-tasoa voi luottavaisesti odottaa. 

Patin tämän kauden selkeänä tavoitteena on lunastaa paikka ATP-kilpailuissa ja jättää ITF-pelit taakse.

Patin alkukauden ohjelma

Tammikuu
2 x 15000$ ITF-turnausta Manacorissa, Espanjassa
25000$ ITF-turnaus Nonthaburissa, Thaimaassa

Helmikuu
25000$ ITF-turnaus Nonthaburissa, Thaimaassa
Joko 2 ITF-turnausta Kazakstanissa tai Englannissa
tai 2 ATP Challenger-kilpailua Pohjois-Amerikassa

Maaliskuu
Davis Cup: Meksiko-Suomi

Emil Ruusuvuori

Emil teki viime vuoden aikana huiman hypyn ITF-turnauksista lähelle ATP Touria ja himoittua ATP Top100-rankingia. Odotukset Emilin murtautumisesta tällä kaudella pääkiertueelle ja paikan vakiinnuttamisesta siellä ovat korkealla. Kausi on lähtenyt erinomaisesti käyntiin, kun Australian rahakkaassa ja erittäin kovatasoisessa Challenger-kisassa on tullut jo 2 kovaa voittoa. Toisella kierroksella Emil voitti suorastaan ylivoimaiseen tyyliin teinisensaation ja viime vuoden Next Generation mastersin voittajan, Italian Jannik Sinnerin.

Kausi on vasta ihan alussa, mutta usko on kova, että viime loppukauden otteet ovat vasta alkusoittoa Emilin tennisuralla. Emilillä on alkuvuoteen erittäin kunnianhimoinen kalenteri – semmoinen sen tietysti pitääkin olla, silloin kun tavoitellaan huippua. 

Empun alkukauden ohjelma

Tammikuu
ATP Challenger: Bendigo, Australia
Australian Avointen karsinnat, Melbourne
Australian Avoimet, Melbourne/ Challenger: Quimper, Ranska

Helmikuu
ATP 250: Montpellier, Ranska
Challenger: Cherbourg, Ranska
ATP 250: Marseille, Ranska
ATP 500: Dubai

Maaliskuu
Davis Cup: Meksiko-Suomi
ATP 1000: Indian Wells, USA
ATP 1000: Miami, USA

Anastasia Kulikova

Nastia pelasi nousujohteisen kauden voittaen jälkimmäisellä puoliskolla 4 kappaletta 15000 dollarin ITF-turnausta ja nostaen kauden päätösrankingin sijalle 510. Nastia pelasi turnauksia melkein jouluun asti, piti pienen loman ja valmistautuu uuteen kauteen pääasiassa harjoittelemalla tammikuun. Ohjelmassa on yksi ITF-kilpailu ennen Talissa helmikuun alussa pelattavaa Fed Cup -kotiturnausta. 

Selkeä tavoite on nostaa ranking kevään aikana lähemmäksi WTA-300, mikä mahdollistaa sisäänpääsyn 25000$ ja sitä suurempiin turnauksiin. Nastian pelillinen tulivoima ja loppukauden tulokset antavat vahvan signaalin, että näin myös tapahtuu. 

Laura Hietaranta

Vasta 15-vuotiaalla Lauralla alkaa nyt toinen kausi junioreiden ITF-kiertueella. Ensimmäinen kausi sujui niin hyvin, että vuoden 2020 alussa Laura löytyi tyttöjen ranking-listalta jo sijalta 131. Se tarkoittaa, että ovien aukeaminen junioreiden Grand Slam -turnausten karsintoihin on äärimmäisen lähellä ja menestys keväällä voi hyvinkin viedä jopa suoraan pääsarjapaikkaan. 

Laura pelasi marras-joulukuussa 4 kovimpiin junioriturnauksiin kuuluvaa kilpailua Meksikossa ja USA:ssa osana kansainvälistä ITF-tiimiä. Tulokset olivat erittäin lupauksia herättäviä ja kokemukset näistä turnauksista ja kovista vastustajista niin otteluissa kuin harjoituskentillä näkyvät varmasti kevään kilpailuissa. 

Lauran alkuvuoden ohjelma

Tammikuu
ITF G1: Praha, Tsekki

Helmikuu
Fed Cup: Tali
ITF G2: Siauliai, Liettua

Maaliskuu
ITF G1: Nonthaburi, Thaimaa
ITF G1: Sarawak, Malesia

Otto Virtanen

Otto kärsi viime vuonna ikävistä loukkaantumisista selässä ja kyynärpäässä. Nyt mies on kunnossa ja treenannut kovaa ensimmäistä täyttä pro-kauttaan varten. Treenikavereina toimivat joulukuussa mm. Stan Wawrinka ja Radu Albot ja uutiset treeneistä ovat olleet positiivisia. Ja kyllähän Otto putkautti jo loppuvuodesta hienoja tuloksia, kuten voitto Italian Thomas Fabbianosta Talin koti-challengerissa sekä miesten Suomen mestaruus.

Tammikuussa Otto vielä enemmän harjoittelee ja pelaa muutamia liigamatseja Suomessa. Sen jälkeen ohjelmassa tulee olemaan runsaasti 15000$ ITF-turnauksia. Tavoitteena on tietysti saada sieltä paljon otteluita ja voittoja vyölle ja sitten rankingin mahdollistaessa siirtyä ATP Challenger -tasolle – toivottavasti jo tämän vuoden aikana.