Etusivu > Ajankohtaista > HVS-Tennis 100 vuotta tänään 27.4.2020

HVS-Tennis 100 vuotta tänään 27.4.2020

Huhtikuun 27 päivänä 1920, tasan 100 vuotta sitten, pidettiin klo 19 ns. Virkamiesten talolla Helsingissä kokous.  Kokouksessa oli läsnä 46 henkilöä ja heidän tarkoituksenaan oli perustaa suomenkielinen tennisseura.
Kokousta johti tri Otto Cederberg. Perustamisesta päästiin yksimielisyyteen, mutta nimeä pohdittiin niin, että vasta kolmannessa kokouksessa 28.5. äänestyksessä nimeksi hyväksyttiin Helsingin Verkkopalloseura.  Kaksi muuta esillä ollutta nimeä olivat Helsingin Verkkopalloilijat ja Helsingin Verkkopalloiluseura.
Kun verkkopalloilu oli muuttunut tennikseksi, katsoi seura 1980-luvun alussa aiheelliseksi muuttaa nimi HVS-Tennikseksi.

Perustavassa kokouksessa valittiin seuran sääntöjä laatimaan ja toimintaa pohtimaan yhdeksänhenkinen toimikunta, johon kuuluivat tri Otto Cederberg, joht. Kyösti Kaisla, tukkukauppias Otto Lumme, tri Akseli Nikula, tri Lauri Ollonqvist, arkkit. Toivo Paatela, luutn. Eino Saastamoinen, tri Lauri Tanner ja varatuom. J.V. Tuovinen.

Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi perustava kokous valitsi Akseli Nikulan ja johtokunnan jäseniksi, Otto Cederberg, Otto Lumme, Lauri Ollonqvist, Lauri Tanner, J.V.Tuovinen, maist. Reino Tanner, yo Lauri Nordström ja Eino Saastamoinen.

Helsingin Verkkopalloseuran ensimmäisenä toimintavuonna 1920 seuran jäsenten käytössä ei ollut vielä ainoatakaan harjoitustuntia. Seuraavana vuonna sisäpelikaudella seuralla oli neljä viikkotuntia Krogiuksen hallissa ja ulkokentillä Lauttasaaressa.

Juodaan kahvit klo 19

HVS-Tenniksen tarkoituksena oli viettää iloiset 100-vuotisjuhlat 14-15. toukokuuta.  Koronaviruspandemia laittoi suunnitelmat uusiksi ja siirsi juhlat myöhemmäksi.
Tänään 27.4. voimme juhlistaa seuramme merkkipäivää omissa kodeissamme.  Mitäpä, jos joisimme kahvit klo 19.