Etusivu > Ajankohtaista > 41. Bermuda Kannu Kalastajatorpalla lauantaina 2.7.

41. Bermuda Kannu Kalastajatorpalla lauantaina 2.7.

Bermuda-tennisturnaus, tai tuttavallisemmin Bermudan Kannu, sai alkunsa vuonna Helsingin Töölössä 1980-luvun alussa. Turnauksen perustaja oli urheilutoimittaja Hannu ”Möttö” Miettinen, joka yhdessä muutamien urheiluystävien kanssa päätti perustaa hyväntekeväisyystapahtuman, johon kutsuttiin eri lajien urheilijoita.

 

Jari Kurri ja Hannu ”Möttö” Miettinen

Nykyään turnausta pyörittää edesmenneen Hannu Miettisen veli Jukka Miettinen. Turnauksen kasvaessa Hannu tarvitsi apuja järjestelyissä ja mukaan tuli -90 luvun alkupuolella Teuvo ”Tepi” Saarentola. Nuoruudessaan yleisurheilua kilpatasolla harrastanut Tepi on innokas golfinharrrastaja ja kokenut tennis- ja padelvalmentaja. Tepi ja Jukka hankkivat sponsorit ja hoitavat kaikki käytännön asiat ennen- ja turnauksen aikana.

Bermuda Kannun alkuperäisenä ideana oli kerätä urheilijoita kesänviettoon ja kisaamaan rennoissa merkeissä. Bermuda-turnauksesta on tullut etenkin suomalaisten NHL-kiekkoilijoiden turnaus, joskin viime vuosina on mukana ollut myös viihdetaiteilijoita. Jari Kurri voitti Bermudan Kannun ensimmäisen kerran jo vuonna 1983. Jääkiekkolegenda Teemu Selänne on osallistunut turnaukseen vuodesta 1989, ja ensimmäisen Kannun Teemu voitti vuonna 1992. Tämän jälkeen molemmille on kertynyt useita kannuja.

Ensimmäinen turnaus pelattiin vuonna 1981. Bermudan Kannun voitto ratkaistiin aluksi kaksinpelissä. Alkuaikoina pelattiin myös kaksinpelit ja nelinpeli oli extrana, jolloin saattoi tulla joillekin pelaajille todella monta peliä. Esimerkiksi Jari Kurri saattoi olla kentällä jopa 8 tuntia päivän aikana. Vuodesta 1996 alkaen on pelattu vain nelinpeliä.

Bermuda Kannu -turnauksiin on liittynyt monia ikimuistoisia tapahtumia. Tepi Saarentolan mieleen on jäänyt erityisesti Alexander Barkovin ja Patrik Laineen pelit.

”Ensimmäisenä vuonna, kun Barkov ja Laine olivat mukana, he saivat alkulohkossa vastaan Kurri & Selänne parin, jotka sitten kouluttivat nuoria poikia erälukeminen 6 – 1. Olisikohan ollut heillä jännitystä kun vastassa oli varmaankin nuoruusajan idolit.Kylläkin Barkov & Laine paransivat peliä turnauksen edetessä.”

41. Bermuda Kannu-tenniskilpailu järjestetään tänä vuonna Kalastajatorpalla lauantaina 2.7. (sateen sattuessa Talin Tenniskeskuksessa). Tepi toivottaa tervetulleeksi paikan päälle seuraamaan pelejä.

”On tulossa hieno tapahtuma, sillä mukana on jääkiekon olympia – ja MM-kultapelaajia. Mukana on myös muutama nuori tulevaisuuden lupaus!”

Bermudan Kannun tuotot ohjataan lasten mielenterveyden hoitoon.