Etusivu > Ajankohtaista > Ammattilainen huoltaa mailasi

Ammattilainen huoltaa mailasi

Grippi ei pidä, jänteet menivät, mitä tehdä? Talin ja Taivallahden halleilta löytyy apua mailanhuoltoon sekä uuden mailan valintaan. Taivallahdessa mailoja huoltaa Tapio ”Tapsa” Nurminen ja hänen tiiminsä, Talissa kassan asiakaspalvelijat sekä jännityksestä vastaavat Osku ja Kallu. Jännityksen yhteydessä voi vaihdatuttaa myös gripin, mutta mitä sinun täytyy itse tietää mailaan tuodessasi vai tarvitseeko tietää mitään?

”Annan Tapsan hoitaa – hän tietää mitä jänteitä ja mitä kiloja laitetaan. Välillä hän laittaa mailaan myös lyyjyä eli hän on vastuussa mailani tuunauksesta” kertoo Catharina Stackelberg.

Pelikaveri Enel Sintonen lisää: ”Kerran kokeilin tiettyä jännetyyppiä, jota eräs WTA-tason pelaaja käytti, mutta muuten olen luottanut Tapsan ammattitaitoon”.

Naiset ovat senioritason SM-mitalisteja, joten mailojen ammattimaisella huollolla on saavutettu tuloksiakin.

Tapio Nurminen, joka myös valmentaa Catharinaa ja Eneliä, on tietenkin iloinen siitä, että pelaajat luottavat hänen ammattitaitoonsa, mutta kokee myös, että hän on epäonnistunut valmentajana, koska Catharina ja Enel eivät ole tietoisia siitä, miten heidän mailansa ovat huollettu.

”Minun ja muidenkin HVS:n valmentajien pitääkin opettaa pelaajille enemmän mailojen huollosta, lähtien siitä, miten maila gripataan”, toteaa Tapsa.

”Pelaajan ei tarvitse tietää miten haluaa mailansa jännitettävän. Mutta jännitämme myös pelaajan omien toiveiden mukaan. Jännetyypin valinnalla on iso merkitys. Esimerkiksi jos käsi on kipeä, voi pehmeämpi jänne olla käsiystävällisempi”, Tapsa lisää.

Maaliskuun aikana Tapsan mailan huoltovinkkejä voi seurata HVS:n Instagram:ssa @hvstennis