Etusivu > Ajankohtaista > College Tennis: Pekka Mäkelä: ”Äidin avulla USA:aan”

College Tennis: Pekka Mäkelä: ”Äidin avulla USA:aan”

Nykyisellä HVS:n toiminnanjohtajalla, Pekka Mäkelällä, oli 18-vuotiaana suunnitelma. Hän halusi mennä Jämsän yhteislukion jälkeen opiskelemaan liikuntatieteitä Jyväskylän yliopistoon. Mutta Pekan äiti oli eri mieltä. Äiti kannusti Pekkaa lähtemään opiskelemaan USA:han, jotta oppisi englanninkielen.

”Mene edes vuodeksi”, Pekka kertoi äidin sanoneen.

Yliopistopolku oli Pekalle entuudestaan tuttu. Jenkeissä oli ollut useita suomalaisia pelaajia, kuten Pekka Kilpiö tai Reijo Tuomola. Tuttujen avustuksella Pekan äiti laittoi hakukirjeitä kouluihin, ja Pekka pääsi aloittamaan kauppatieteiden opiskelun High Point Universityssä vuonna 1981.

College Tennis oli Pekan mielestä mahtava kokemus, ja neljä vuotta meni todella nopeasti. Omien sanojensa mukaan, yliopistossa Pekka oppi pitämään itsestään huolta, pääsi joukkueen mukana kisamatkoille Jamaicalle ja Floridaan, ja mikä tärkeintä, sai jatkaa tenniksen pelaamista.

”Hienoja muistoja on myös tenniksen ulkopuolelta, kuten Genesis-yhtyeen keikalta tai USA-Yugoslavia -koripallo-ottelusta”, Pekka muistelee.

Pekka suosittelee College Tennistä kaikille siitä kiinnostuneille.

”Jokaiselle on siellä oma paikkansa.”