Etusivu > Ajankohtaista > Elämäntavasta ammatiksi

Elämäntavasta ammatiksi

Koronavuoden aikana on mediassa puhuttu paljon tennisbuumista. Myös ympäri Suomen ovat isot ja pienetkin tennisseurat etsineet kuumeisesti uusia työntekijöitä. Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho, HVS:n valmennuspäällikkö Saku Siivonen ja valmentaja Pyry Ollikainen, johtuuko tämä tennisbuumista?

-Harrastaminen kasvaa vahvasti ja sen johdosta valmennuspalveluiden kysyntä seuroissa on lisääntynyt todella paljon! Seurojen valmennusryhmät täyttyvät, kurssitoiminta kiinnostaa ja yksityisopetustakin kysytään enenevässä määrin. Tenniksellä on todellakin vahva boomi käsillä! toteaa Teemu Purho.

Saku Siivonen on samaa mieltä tennisbuumista:

-Tennis tällä hetkellä kovassa nosteessa. Paljon uusia harrastajia lapsissa ja aikuisissa, lisäksi moni kokeneempi tenniskonkari innostunut pelaamaan uudestaan tai enemmän.

Valmentaja Pyry Ollikainen kuitenkin näkee taustalla pidemmän työn mitä on tehty suomitenniksen eteen:

En suoraan ajattele, että pelkästä buumista johtuu, vaan siitä arvokkaasta työstä mitä vuosien varrella on tehty toiminnan kehityksen osalta.

Osaavista tennisvalmentajista on kuitenkin huutava pula – nyt on työntekijän markkinat! Onko alanvaihtajat eli työelämän kokeneet konkarit, joilla on tennistaustaa, tennisbuumin pelastajat? Itsekin alanvaihtaja, Pyry Ollikainen kannustaa alanvaihtoon:

-Jos tennis on elämäntapa, niin vaihtoa kannattaa harkita. Tätä ei voi ajatella vain työnä muiden joukossa vaan elämäntapana.

Isot seurat pystyvät myös tarjoamaan kilpailukykyisen palkan ja HVS:ssä, kuten monessa muussakin seurassa, seuratoiminta on ammattimaistunut huimasti ja toiminta vastaa normaalia työpaikkaa.

-Urheilu innostaa ja koko ala on kasvava tulevaisuudessa, jatkaa Teemu Purho.

Työ tenniksen parissa on monipuolista ja mielekästä. Teemu Purho kannustaakin harkitsemaan tennistä ammattina:

-Työ tenniksen parissa tarjoaa monia erilaisia uravaihtoehtoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

-Mahdollisuus saada rakkaasta harrastuksesta ammatti saman intohimon jakavien ihmisten parissa, jatkaa Saku Siivonen.

-Tennis tarjoaa kiinnostavan työympäristön kasvavan lajin parissa. Pelaajat ovat eri ikäisiä ja kentällä kohtaa innokkaita, tennistä intohimolla harrastavia pelaajia. Pelaajien innostuminen ja kehittyminen ovat parhaita palkintoja kaikille tenniksen parissa työtä tekeville, Teemu Purho lisää.

-Tennisporukka on huippua! viimeistelee Saku Siivonen.

HVS:n avoinna oleva haku.
Lisätietoa info@hvstennis.fi