Etusivu > Ajankohtaista > Emil Ruusuvuori – ensimmäinen ammattilaiskevät takana

Emil Ruusuvuori – ensimmäinen ammattilaiskevät takana

Empun kevätkiertue!

Emil Ruusuvuori oli kotijoukkueen sankari huhtikuussa Talissa pelatussa Davis Cup ottelussa. Silloin Emil voitti ratkaisevassa viidennessä ottelussa Liettuan Grigeliksen ja johdatti Suomen nousukarsintaan syyskuulle Egyptiin. Aikaa riemukkaasta Davis Cup ottelusta on kulunut pari kuukautta – tätä aikaa Emppu ei ole lepäillyt, vaan palasi nopeasti sorvin ääreen, ammattilaispelaajan arkeen.

Emil aloitti kevätkiertueensa Glasgowissa Challenger turnauksessa. Kilpailu pelattiin sisällä kovalla kentällä. Emilin matka tyssäsi karsintafinaalissa ex-ATP51, Saksan Daniel Brandsia vastaan 67, 36. Sieltä matka jatkui Unkariin, missä pelattiin 2 Futures-turnausta massalla. Tämäkin on osa ammattilaispelaajan arkea – alustat, pallot ja olosuhteet vaihtuvat viikosta toiseen ja usein aikaa sopeutumiseen ei liikaa ole. Tuloksena Unkarista oli kaksi kvartsipaikkaa ja nelinpelin turnausvoitto. Jälkimmäisessä kilpailussa Emilin pysäytti hirmuiskussa ollut isäntämaan Mate Valkusz, parin vuoden takainen junnujen ITF-1, joka voitti molemmat kotiturnauksensa.

Tässä välissä Emil ehti piipahtaa kotona päivän verran pesemässä pyykit ja moikkaamassa kotiväkeä. Massalta siirryttiin takaisin Brittein saarille ja vuorossa jälleen Challenger-tason kilpailu kovilla sisäkentillä. Taas vaadittiin nopeaa sopeutumista, Emil ehti totutella yhden kerran muuttuneisiin olosuhteisiin ennen ensimmäistä karsintapeliä. Emil karsi itsensä läpi pääsarjaan ja voitti hienosti pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Australian Mousleyn, ATP-306. Toisella kierroksella Venäjän kokenut, ex-ATP43, Gabashvili oli niukasti parempi ja päätti Emilin hienon turnauksen. Tuloksena kuitenkin 4 kovaa voittoa ja 13 ATP-pistettä.

Brittien saarilta matka jatkui Espanjaan Futures-kilpailuun. Ja mikä hienointa, turnaus päättyi Emilin voittoon lähes ylivoimaiseen tyyliin. Ensimmäisellä kierroksella onnetar arpoi suomalaispojat, Emilin ja Patrik Niklas-Salmisen, vastakkain. Ottelu venyi kolmanteen erään, jonka Emil onnistui voittamaan yhden syötönmurron turvin. Tämän jälkeen Emil ei seuraavissa otteluissa antanut vastustajilleen juurikaan mahdollisuuksia ja päätti kilpailun hienoon finaalivoittoon Venäjän Alexander Zhurbinista 6-3, 6-3. Tästä kilpailusta ansaitut 18 ATP-pistettä. Suomalaismenestyksen kisassa täydensi Patti voittamalla, jo tuttuun tapaan, nelinpelin, tällä kertaa brittiparin kanssa.

Kuten Emil ennen kauden alkua kertoi, päätavoite on totuttelu ammattilaistenniksen kiemuroihin. Tämä kevät sitä varmasti tarjoaa kaikessa komeudessaan tai karuudessaan. Matkustelua ja matkajärjestelyitä. Odottelua lentokentillä, ajan tappamista hotelleilla ja klubeilla. Nopeaa sopeutumista uusiin olosuhteisiin. Voittoja ja tappioita ja aina katse välittömästi kohti seuraava peliä tai turnausta. Mutta mikä hienointa, koti-ikävä ei ole iskenyt ja Emil nauttii täydestä sydämestä – saahan hän tehdä juuri sitä, mitä rakastaa!

Emilin mukaan peli on mennyt mukavasti eteenpäin viime viikkoina. Ehkä eniten yksittäisistä osa-alueista hän kokee kehittyneen palautuspelin. Mutta suurimpana kehityksenä on nähtävissä tietynlaisen tasaisuuden ja rutiinin löytyminen, juuri mitä miesten peleissä vaaditaan. Emilin sanoin hän on pystynyt voittamaan hyviä pelaajia, vaikka itsellä ei olekaan ollut paras päivä ja löytänyt keinot erilaisten vastustajien voittamiseen. Ja sehän on varma, että peli menee eteenpäin, jos pääsee ja fyysisesti pystyy pelaamaan 22 ottelua 5 viikkoon. Kehitys näkyy myös rankingissa. Emil tulee olemaan Ranskan Avointen jälkeen julkaistavalla listalla noin ATP-450, nousua kiertueen aikana lähes 150 pykälää.

Espanjan turnauksen jälkeen Emil lepäsi muutaman päivän kotona ennen kuin suuntasi harjoittelemaan Milanoon massalle. Emil näkee, että massapelissä pitäisi kehittää nyt kärsivällisyyttä ja pisteen rakentamista.

Treeniviikon jälkeen Emil ehti jo pelata Challengerin Sisiliassa ja suunnitelmissa olisi vielä toinen ennen juhannusta. Sitten pienen loman jälkeen pari kisaa, mahdollisesti Challenger ja Future, ennen kesän kohokohtaa, kotimaan Challengeria Tampereella 23.7. alkaen. Sinnehän tennisväki suunnistaa sankoin joukoin kannustamaan Emiliä ja muita suomalaistoivoja!