Etusivu > Ajankohtaista > Esittelyssä Lila Humaloja

Esittelyssä Lila Humaloja

HVS on ollut onnekas, kun on saanut toimintaansa nuoren 20-vuotiaan monipuolisen pallotaiturin Lila Humalojan! HVS:n valmentajana toimiva Lila on osoittanut nuoresta iästään huolimatta suuria kokemuksen merkkejä. Lilan vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti kokonaisuuden hallinta tennisvalmentajana ja luontaisen karisman omaavana pystyy työskentelemään kaiken ikäisten ja luonteisten ihmisten kanssa. ”Olen nähnyt maailmalla paljon nuorten tennisvalmentajia. Hirveän usein en ole törmännyt Lilan kaltaisiin lahjakkuuksiin, vaikka olisi olleet kuinka kokeneita tennisguruja. Lilan kohdalla olen ollut hämmästynyt siitä, kuinka nopeasti hän on kehittynyt valmentajana ja välillä tuntuu kuin hän olisi valmentanut jo 20-vuotta”, sanoo HVS:n esikilpavalmentaja Timo Kunnas.

Lilan tennis sai alkunsa Esport Centerin minitenniksessä Espoossa. Silloiset valmentajat huomasivat 4-vuotiaan Lilan innokkuuden ja urheilullisuuden nostaen hänet jo muita nuorempana kilpailulliseen ryhmään. Lilan kilpaileminen alkoikin jo aika nopeasti ja seuraavina vuosina hän voittikin Suomen juniori tenniksessä melkein kaiken mahdollisen.

Lilan menestys ja oppiminen tenniksessä oli nopeaa, mikä varmasti johtui siitä, että Lila tykkäsi pienenä useista lajeista. ”Pienenä tuli kokeiltua eri lajeja. Jalkapalloa pelasin tenniksen ohella yläaste ikään asti”, kertoo Lila. Jalkapallossa Lilan parhaiksi saavutuksiksi nousivat Hesa Cupin voitto ja tyttöjen Stadi Cupin voitto. Lila valittiinkin kertaalleen turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Lila saavutti juniorina tenniksessä useita Suomenmestaruuksia sekä kaksin- että nelinpelissä. Lila menestyi myös hyvin kansainvälisissä Tennis Europe-turnauksissa ja myöhemmin myös ITF-tason kilpailuissa. Lilalle jäi myös palkintokaappiin useita kansainvälisten kisojen voittoja kaksin- ja nelinpelissä. ”Parhaita muistojani tenniksestä ovat olleet kilpailumatkat ulkomailla, tiukkojen otteluiden kääntäminen voitoiksi ja nelinpeleistä pidin myös paljon”, sanoo Lila.

Lila kokeili vielä määrätietoisempaa harjoittelua ja kilpailemista Jarkko Niemisen akatemiassa. Lukioiässä Lila tunsi kuitenku muiden asioiden elämässä menevän hieman tenniksen edelle ja päätti pitää suhteen tennikseen enemmän harrastemielessä. Lila ehti saamaan tenniksestä taskuun hirveästi elämänkokemusta lukuisista turnausreissuista, onnistumisista ja myös vastoinkäymisten sietämisistä.

Lukion loppuvaiheilla Lila kiinnostui tenniksen opetustyöstä ja aloitti hiljalleen mukana pienten lasten kanssa. HVS:n U10-vuotiaiden vastuuvalmentaja Anders Wallen huomasi Lilan lahjakkuuden myös valmentajana ja sai Lilaa enemmän ja enemmän kentälle mukaan lasten kanssa. Tänä syksynä Lila työskentelee junioreiden kanssa jo 25-30 tuntia viikossa. ”Valmentamisessa parasta on nähdä junioreiden onnistumisia treeneissä ja kisoissa. On hienoa seurata miten lapset kehittyvät ja oppivat uusia asioita jokainen päivä”, iloitsee Lila.

Lila sanookin lopuksi lapsille: ”Liikkukaa paljon ja nauttikaa tenniksestä. Erityisesti nauttikaa lajin kautta saaduista kavereista”.