Etusivu > Ajankohtaista > HVS-junioreista koostuva Ettan nousi Tennisliigaan

HVS-junioreista koostuva Ettan nousi Tennisliigaan

Ettan (ETT) voitti tammikuussa miesten I-divisioonan loppusarjan Hangossa ja ansaitsi paikan TEHO Sport Tennisliigaan tulevaksi kaudeksi 2022-2023 .

HVS:n näkökulmasta Ettan on mielenkiintoinen pikkuseura, koska siinä on viime kausina pelannut HVS-junioreita, kuten Linus Lagerbohm, Julius Leino, Otso Martikainen, Emil Matikainen ja Jami Savolainen. Kapteenina tässä ”HVS:n farmiseurassa” on toiminut HVS:n kilpavalmentaja Ville Tuovinen.

Mielenkiintoisuutta lisää myös se, että kolme Ettanin perustajajäsenistä, Pyry Ollikainen, Markus Seppälä ja Saku Siivonen ovat nykyisin töissä HVS:ssä. Ettanin muut perustajajäsenet ovat Kimmo Helminen ja Lauri Maljanen.

Reilut 20 vuotta sitten Kimmo, Lauri, Markus, Pyry ja Saku olivat kaikki 20-kymppisiä nuorukaisia, vailla tietoa tulevasta, intit edessä ja omat pelit hämärän peitossa. Tässä vaiheessa heräsi idea omasta tennisseurasta. Ettan perustettiin maaliskuussa 2001 ajatuksella, että oman seuran perustaminen lisäisi mahdollisuutta pysyä peleissä mukana.

Nykyisin lasten valmentajana työskentelevä Pyry Ollikainen jatkaa.

– Ai, mistä nimi tuli? No tietenkin nuuskapurkin kyljestä. Nuoria kun oltiin, niin Ettan nimenä tuntui hauskalta. Toki Tennisliitolle se esiteltiin niin, että Ettan tarkoittaa ruotsiksi ykköstä. Nykyisin seuran nimi on ETT.  Seura on edelleen sama mutta jouduimme pudottamaan pari kirjainta nimestä pois muutama vuosi sitten toisen seuran protestin seurauksena.

Ettanlaiset ovat yhä vahvasti tenniksessä mukana. Kaikki pelaavat edelleen tennistä, osa myös valmentaa, osalla lapset pelaavat ja ammattilaispelejä kaikki seuraavat tiiviisti. Tästä Pyry on tyytyväinen.

– Meillä on reilun 10 hengen tiivis kaveriporukka, joka hengittää tennistä. Seuran ajatus on toteutunut. Olemme kaikki tavalla tai toisella mukana tenniksessä edelleen.

Miten Ettanista tuli HVS:n farmijoukkue?

– Kesällä 2020 pohdittiin, miten pelaajia riittää divariin ja miten meidän senioreiden jalka nousee divaripeleihin. Ettanilaiset kärsivät ruuhkavuosista ja välillä peleihin oli vaikea saada pelaajia. Sakun kanssa mietimme, että olisi loistava tilaisuus antaa junnuille mahdollisuus pelata hyviä matseja ja siitä se idea lähti. Kausi 2020 pelattiin HVS:n junnuilla ja Ettanin sennuilla ja näin säilytimme sarjapaikan. Päättynyt divarikausi mentiin kokonaan HVS-junnuilla. Loppu on historiaa. Liigakentät kutsuvat.

Hieman haikeana Pyry toteaa, että Suomen kovin divarijyräslogan jää nyt historiaan.

-Viimeisen kymmenen vuoden aikana seuran viiri on päätynyt moneen kotiin. Perinteisesti olemme antaneet viirin aina ennen pelejä vastustajalle.

Muistoja on kertynyt valtavasti. Pyry hymyilee.

-Vieraspelit yön yli ovat usein olleet legendaarisia, kuten Turun ”tupla” (lauantaina TVS ja sunnuntaina ÅLK) sekä Ettan cup, jolloin vanhat pelikaverit kokoontuvat yhteen ja pelailee Ettanin maljasta.