Etusivu > Ajankohtaista > Fed Cup palaa vuosikymmenten tauon jälkeen Helsinkiin huhtikuussa

Fed Cup palaa vuosikymmenten tauon jälkeen Helsinkiin huhtikuussa

Naisten maajoukkuekisa Fed Cup pelataan Suomessa huhtikuussa ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin. Luvassa on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Suomen ykköspelaajat Talissa 15.-20.4.

”Se, että Fed Cup pelataan viimein Helsingissä, on meille hieno asia. Jos haluamme naistennistä esille, meillä pitää luonnollisesti olla enemmän tapahtumia, joissa parhaat tyttömme ja naisemme pelaavat ja pääsevät esiin”, HVS:n toiminnanjohtaja Pekka Mäkelä iloitsee.

Suomen viisihenkinen joukkue nimetään maaliskuun puolivälissä.

”Tämä on erittäin otollinen aika tapahtumalle, sillä maajoukkueessa on tapahtumassa sukupolvenvaihdos. Naisten maajoukkue on pitkään ollut Emma Laineen ja Pia Suomalaisen varassa, mutta nyt esiin on astunut uusi sukupolvi, kuten Oona Orpana ja Anastasia Kulikova”, Mäkelä jatkaa.

Suomen maajoukkue pelaa Fed Cupin kolmosryhmässä, johon kuuluvat Suomen joukkueen lisäksi Liettua, Kypros, Makedonia, Malta, Algeria, Kosovo, Islanti, Kamerun ja Kongo. Maat jaetaan kahteen viiden joukkueen lohkoon, joissa kaikki maat pelaavat toisiaan vastaan. Näin ollen Suomella on neljä ottelua alkulohkossa. Alkulohkojen voittajat pelaavat vastakkain noususta ylempään Fed Cup -ryhmään ensi vuodelle.

”Panokset ovat kovat, ja toivomme paljon ihmisiä kannustamaan maajoukkueemme voittoihin. Haluamme myös paljon ihmisiä osallistumaan Fed Cupin järjestelyihin, sillä tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan naisten huipputennistä näin lähellä. Kaikille vapaaehtoisille löytyy kyllä hommaa”, Mäkelä kommentoi.

Fed Cupin tiimoilta avautuu paljon erilaisia tehtäviä, joista kiinnostuneet voivat ilmoittaa HVS:lle (info@hvstennis.fi). Tehtäviä ovat mm:

  • Pallotytöt ja pallopojat
  • Linjatuomarit
  • Järjestyksenvalvojat
  • Keittiöhenkilökunta
  • ”yleishenkilöitä” mm. pelaajapalveluihin, tulospalveluihin jne.

Fed Cupin ympärille järjestetään myös muita erilaisia tapahtumia. Kerromme näistä lisää lähiaikoina.

Marjo Hellman

Kuva helmikuun Fed Cup -harjoitusleiriltä Talista, Suomen Tennisliitto