Etusivu > Ajankohtaista > Fyysinen harjoittelu lajitreenien ohella on äärimmäisen tärkeää

Fyysinen harjoittelu lajitreenien ohella on äärimmäisen tärkeää

Kirjoittaja Petra Puheloinen:
Olen entinen Suomen naisten kaksinpelin ranking ykkönen, ja WTA-listan paras sijoitukseni kaksinpelissä on 412. Rakastan liikuntaa ja huippu-urheilua ja kirjoitan harrastuksena huipputennikseen keskittyvää blogia. Blogi löytyy helppoajakivaa.blogspot.com
Nyt minulla on ilo ja kunnia saada kirjoittaa tennisaiheisia artikkeleita HVS-Verkkosanomiin.

Tennis vaatii jokaiselta paljon tärkeitä ominaisuuksia

Tennispelaajan fyysisiltä ominaisuuksilta vaaditaan paljon.

Huippupelaajaksi päästäkseen pitäisi olla nopeat, ketterät ja kimmoisat jalat, hyvä käsi, erinomainen kestävyys, hyvä voimantuotto, erinomainen koordinaatiokyky, hyvä elastisuus ja notkeus muiden niin lajinomaisten vaatimusten kuin psyykkisten ominaisuuksien lisäksi.

Sinulla ei välttämättä ole kaikkia huippuominaisuuksia heti

Kaikilla näitä kaikkia ominaisuuksia ei kuitenkaan löydy, joten siksi niitä on ehdottomasti kehitettävä.

Ja niin moni tekeekin. Harjoittaa vahvuuksiaan entistä paremmiksi ja pyrkii heikkouksistaan eroon.

Fyysisyys tenniksessä on aikaisempaa suurempaa

Tennis on vuosien kuluessa muuttunut aikaisempaakin fyysisemmäksi lajiksi. Huippuammattilaisten vartalot ovat lähes poikkeuksetta äärimmäisen pitkälle viritettyjä ja treenattuja.

Fysiikkaa treenataan, hiotaan ja huolletaan huolella fysiikkaan erikoistuneiden ammattilaisten johdolla.

Omasta kehosta halutaan ottaa se kaikki hyöty irti minkä siitä vaan saa.

Hyvät fyysiset ominaisuudet takaavat pitkän uran

Fysiikkatreenien onnistuminen näkyy myös siinä, että moni huippupelaaja jatkaa ammattilaisuraansa huipulla vielä 30-vuotta täytettyäänkin. Näin ei aina ole ollut. Aikaisemmin 30 ikävuotta pidettiin hyvänä aikana siirtyä ansaitulle eläkkeelle tenniksen parista. Ei enää.

Testaaminen motivoi ja ohjaa toimintaa oikeaan suuntaan

Jotta fysiikan treenaaminen olisi mielekästä, on erittäin tärkeää testata säännöllisesti niitä ominaisuuksia, joita on pyrkinyt kehittämään erilaisin fysiikkatestein. Vain tällä tavalla voi hyvin havaita, tuottaako suoritettava treeni haluttuja tuloksia. Saavutetut testitulosparannukset motivoivat treenaamaan ja kehittämään omaa fysiikkaa lisää.

Fysiikkaa kannattaa kehittää jokaisen

Tennispelaajien kannattaakin kaikilla tasoilla keskittyä oman fysiikkansa kehittämiseen ja huoltamiseen. Hyvistä fyysisistä ominaisuuksista on hyötyä kaikille tenniksen pelaajille.

Luota ammattilaisten osaamiseen

Parhaimmat tulokset saavutat palkkaamalla kunnon fysiikkavalmentajan itsellesi ja alat toteuttamaan hänen antamiaan ohjeita fyysisten ominaisuuksiesi parantamiseksi.

Petra Puheloinen