Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Heikki Pelli: ”Ollakseen leimallisesti yksilölaji, tennis on hyvinkin sosiaalista toimintaa. Ja mukava sosiaalinen toimintahan on usein varsin hauskaa.”

Perheenjäsen Heikki Pelli: ”Ollakseen leimallisesti yksilölaji, tennis on hyvinkin sosiaalista toimintaa. Ja mukava sosiaalinen toimintahan on usein varsin hauskaa.”

Kerro muutama sana itsestäsi.
Olen 56-vuotias yrittäjä Helsingistä. Perheeseen kuuluu puoliso ja yksi aikuinen tytär.

Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi?
Aikoinaan nuoruudessa kavereiden kanssa kävimme pelaamassa tennistä itseoppineina pelureina. Jostain löydettiin mailat ja pallot ja sitten mentiin kentälle täynnä tarmoa. Mihinkään valmennukseen ei silloin ollut tarvetta, ainakaan omasta mielestä. Höntsämeiningillä vietettiin yhteistä laatuaikaa.

Tämän jälkeen meni melkein 30 vuotta lähinnä Wimbledonia tv:stä seuraten. Sitten juolahti mieleen, että olisi mukava aloittaa jokin uusi harrastus ja tennis tuli saman tien mieleen. Toimeen tarttuminen otti sitten parisen vuotta. Aloittamisen jälkeen pelasin monta vuotta saman tennistoverin kanssa kerran pari viikossa. Suurimpia järkytyksiä oli, kun peliämme seuraamaan tullut kaveri videoi tapahtumaa. Taltioituna pelimme ei lainkaan näyttänyt samalta kuin mitä olin tv:ssä tottunut katsomaan. Samankaltaisuudet loppuivat kenttään sekä samannäköisiin pelivälineisiin.

Pelasimme kaverini kanssa kahdestaan monta vuotta ja hauskaa oli. Varsinaista kehitystä saattoi tapahtua, mutta niin hitaasti, että siinä kyydissä pysyi hyvin mukana. Aktiivisempi aika alkoi, kun kävimme puolisoni kanssa Taiviksessa alkeiskurssilla. Huomasin, että on hauskaa pelata erilaisten pelureiden kanssa. Käytyämme tennisleirillä vahvistui ajatus harjoittelun lisäämisestä, jotta sisäinen näkemys omasta pelistä vastaisi edes hieman todellisuutta tositilanteessa kentällä.

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Siteeraisin Jari Sarasvuolta kuulemaani kommenttia tenniksestä: ” Tenniksessä on helpot säännöt ja rajattomat kehittymisen mahdollisuudet ”. Eniten viehättää juuri tuo mahdollisuus kehittyä. Siinä piilee toivon siemen. Ollakseen leimallisesti yksilölaji, tennis on hyvinkin sosiaalista toimintaa. Ja mukava sosiaalinen toimintahan on usein varsin hauskaa.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?
Kaikkiaan hyviä ja erityisiä muistoja on paljon ja monesti liittyvät peliporukkaan, jonka kanssa ollaan oltu lajia harrastamassa. Erikoisin paikka oli hotellin tenniskenttä Australiassa, joka oli pilvenpiirtäjän sivutasanteella. Korkealla rakennusten välissä sitten laitettiin pelit käyntiin näkymistä nauttien.

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?
Huono muisti ja vakaa usko parempaan huomiseen.

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?
Käyn kahdessa valmennusryhmässä ja osallistun pelitapahtumiin.

Kuinka usein pelaat tennistä?
Pelaan normaalirytmissä 4-5 kertaa viikossa, ja sen lisäksi tulevat pelitapahtumat ja sarjapelit.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?
Mailana minulla on Babolat Pure Strike, Tossuina Wilson rush pro 3,5 ja jänteinä Solinco tour bite 1,25.

Kuka on suosikkipelaajasi?
Roger Federer

Sana on vapaa!
Hetkellisistä turhautumisen tunteista huolimatta, aina on ollut mukavaa, kun on mennyt kentälle pelaamaan. Usein on tullut jokin pieni onnistuminenkin pelin tai harjoituksen aikana.