Etusivu > Ajankohtaista > HVS Beach Tennis

HVS Beach Tennis

Beach Tennis (BT) on Kansainvälisen Tennisliiton (ITF) tavoitekartalla laitettu nousemaan maailman johtavaksi rantaurheilulajiksi. Tässä on hommaa, ainakin jos katsoo Hietsussa rantalentopalloilijoiden toimintaa. Parhaimmillaan 20 verkkoa pystyssä ja lähes sata pelaajaa ihan vaan ”chillailemassa”.

BT pelaajia ei Suomessa juuri näy mikä on sinänsä sääli, kun laji on hauska. Eloisaa peliä pelataan nelinpelinä 16 x 8 metrin kentällä ja verkon korkeus  170 cm. Eli kenttä on rantalentopallon kanssa samankokoinen ja verkko hieman matalampi. Maila on Padel mailan sorttinen muodoltaan ja painoltaan, mutta profiililtaan kapeampi. Pelipallona matalapaineinen ja keltaista tennispalloa kevyempi oranssi täpläinen ”Stage 2” pallo.

Kenttä rakennetaan aina uudelleen, tolpat tuikataan hiekkaan ja viritetään verkon varaan ”harusnaru” viritelmällä, rajanauhat naulataan samaten hiekkaan ja peli käyntiin. Tenniksen pistelaskulla, no-add. Yksi syöttö takarajan takaa ja se saa mennä minne vaan kentässä. Palautuksen siis tekee kumpi vaan palauttava joukkueen pelaajista.

Kentän pystytykseen menee osaavalta 10–15 minuuttia, järkeilemällä voi selvitä ensimmäisellä kerralla tunnissa! Pystyttäjiä on neljä, eikä kannata käyttää yksi tekee ja kolme neuvoo metodia. Jos on pilkun tarkka, saattaa jäädä homma tekemättä.

Säännöt oppii suht heti, taktiikka on sitten jo vaikeampi juttu. Tätä kirjoitettaessa tiedetään varmasti vain, että jotkut väittävät tietävänsä.

HVS-Tennis on hommannut neljän kentän tarvikkeet joku vuosi sitten. Niitä säilytetään Taiviksessa ja säännöllisen epäsäännöllisesti on pieni porukka kerääntynyt rannalle nakuttelemaan palloa.

Kiinnostuneet voivat olla Repeen yhteydessä, kesän aikana tullaan järjestämään tilaisuuksia tutustua lajiin.

Repe

repe.jokinen@hvstennis.fi