Etusivu > Ajankohtaista > HVS Clubfiftyfive – tennistä + 55-vuotiaille

HVS Clubfiftyfive – tennistä + 55-vuotiaille

Kiinnostaa tennistaitojen oppiminen? HVS Clubfiftyfive on tennistunti +55-vuotiaille senioreille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta tenniksen peluusta. Mukaan on tervetulleita myös seniorit, joilla on kulunut monta vuotta edellisestä pelikerrasta.Kurssin tavoite on antaa alkusoinnut uudelle harrastukselle hyvässä seurassa. (joku voi myös palata vanhan rakkaan lajin pariin).

Hae mukaan Clubfiftyfive-toimintaan: www.hvstennis.fi/kausihaku  

Harjoittelemme tenniksen kaikkia hienouksia, tärkeintä on kuitenkin löytää jokaiselle oma tapa liikkua ja harrastaa. Tennis on paljon enemmän kuin kenttätunti; tule ottamaan selvää mikä sinua ilahduttaa klubilla eniten!

Tennis on dynaaminen laji. Nopeat käännökset, kiihkeä rytmi ja hien peittämät kasvot ovat arkipäivää kentällä. Kentälle voi astella myös nauttimaan hyvästä seurasta ja oppimaan uutta. Kysyin hyvältä tenniskaveriltani, minkälaista elämää hän haluaisi elää nyt, kun työkiireitä ei enää ole. “Viipyilevää” hän vastasi salamannopeasti. Se on uuden konseptin, HVS Clubfiftyfiven, ydin.

Tennisperheeseen kuuluminen ei ole pikkujuttu. Se avaa ovet uusien, miellyttävien asioiden äärelle. Säänöllisyys, yhteisöllisyys ovat jo sinällään elämän onnellisuutta lisääviä tekijöitä. Olemme valinneet hienon lajin, tutkimusten mukaan tenniksen pelaaminen pidentää elinikää. Tennistä voi harrastaa vuosikymmeniä “vauvasta vaariin”. Olen nähnyt kentällä samanaikaisesti useita sukupolvia, kaikki hymyssä suin.

Mitä tennis ja tennisperheeseen kuuluminen voi antaa juuri minulle. Ensinnäkin seikkailu on vasta alkamassa. Kentällä tapahtuva kehon ja mielen yhteissointu on tärkeä osa sitä. Samoin oman pelisuorituksen rytmittäminen kaverin kanssa. Kukaan ei ole kentällä yksin. Yhdessä tekemällä voi löytää rytmin, joka johdattaa lajin saloihin syvemmälle. Ei enää pallon perässä juoksentelua, vaan nauttimista ja sijoittelua.

Oma hyvinvointi on elämässä a ja o. Kun mieli suuntautuu uuteen inspiroivaan tekemiseen, se vaikuttaa positiivisesti myös muuhun elämään. Clubfiftyfive on jotain mihin kannattaa panostaa ja mitä odottaa. Hallilla odottavat ystävät jo puoli tuntia ennen vuoron alkua. Mailan valinnassa saa apua valmentajilta ja muihinkin varusteisiin kannattaa panostaa. Ammattitaitoinen henkilökunta auttaa mielellään. Tennisklubilla on rento ja viihtyisä tunnelma: kaikki juttelevat kaikkien kanssa.

Tenniksessä ei haasteet lopu! Jos tenniskärpänen puraisee ja vie mennessään on mahdollista tehdä lajista itselleen “päätoiminen” harrastus. Hallisarjoja ja pelikavereita on jokaiselle. Todennäköisesti ystäväpiiristä löytyy joku on pelannut jo pitkään tennistä; hänet voi haastaa ja yllättää omilla taidoillaan. Tennismatkat Suomessa ja ulkomailla ovat oivallinen tapa paitsi kartuttaa pelitaitoja myös saada uusia kavereita. Toisten samanhenkisten kanssa yhdessä olo ja pelaaminen koko päivän aivan huippua! Puhumattakaan jälkipeleistä, kun jo illan hämärtyessä ruokaillaan yhdessä ja käydään läpi päivän onnistumiset.

Tenniksen katsominen paikan päällä on parasta mitä tiedän. Tapasin kerran miehen, joka sanoi tekevänsä vuosittain katsojan “Grand Slamin”. Hän käy joka vuosi US Openissa, Ranskan avoimissa, Australian avoimissa sekä Wimbledonissa. On täysin mahdollista, että clubfiftyfiven jäsenet tekevät matkan katsomaan ammattilaistennistä, vaikkapa silloin kun suomalainen pelaaja on Wimbledonin keskuskentällä.

Tervetuloa klubille!

Pasi Haverinen
Clubfiftyfive vastaava