Etusivu > Ajankohtaista > HVS huippupelaajien silmin

HVS huippupelaajien silmin

Jarkko Nieminen ja Emma Laine ovat suomalaisen ammattilaistenniksen suurimmat tähdet tähän mennessä. Jarkko nousi ATP-listalla sijalle 13, pelasi korkeimmalla huipulla melkein 15-vuotta, voitti kaksinpelissä 2 ATP-turnausta ja eteni kolmessa eri Grand Slam -kilpailussa puolivälieriin. Emman paras sijoitus WTA-listalla oli 50, pelasi kaikissa Grand Slam kilpailuissa voittaen otteluita pääsarjoissa ja esiintyi isoilla areenoilla naistenniksen suurimpia tähtiä vastaan.

Molemmat pelaajat ovat harjoitelleet ja pelanneet Talissa paljon ja viihtyneet siellä muutenkin, aiemmin pelaajina ja nykyään muissa rooleissa. Kysytään, mitä mieltä he ovat 100-vuotiaasta seurastamme.

Mitä teette tenniksen parissa tällä hetkellä?

Emma: ” Olen Naisten Fed Cup maajoukkueen kapteeni ja mukana auttamassa myös isommassa kuvassa Suomen nais- ja tyttötennistä. HVS:ssä vastuullani on naisten liigajoukkue jonka lisäksi valmennan/sparraan/mentoroin meidän seuran pelaajia.”

Jarkko: ”Työhommat liittyy edelleenkin täysin tennikseen ja vapaa-ajallakin tulee seurattua paljon niin kotimaista kuin kansainvälistäkin tennistä. On hienoa, että saa edelleen tehdä töitä rakkaan lajin parissa ja vielä todella monipuolisesti. Teen töitä Tennisliitolle: Olen Davis Cup- kapteeni, olen tasaisin väliajoin mukana auttamassa Talissa nuorten Tehoryhmä-treeneissä ja sen lisäksi on joitakin pr- ja lasten tapahtumia sekä liiton yhteistyökumppaneiden tilaisuuksia, joihin osallistun. Lisäksi selostan Suomen Eurosportille/TV5:lle suurimpia tenniskilpailuja(pääasiassa Grand Slam-kilpailut). Teen myös muutamia tennishommia HVS:lle.”

Minkälainen historia/side teillä on ollut HVS:n kanssa?

Emma: ” Olen Lahdesta kotoisin ja muutin tenniksen takia Helsinkiin 17-vuotiaana. Siitä lähtien HVS ja Tali on ollut kuin toinen koti minulle. Minut otettiin tosi hyvin vastaan ja oli helppo tulla mukaan. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja tuli tunne, että olisin aina kuulunut porukkaan.”

Jarkko: ” Olin Talissa/Taivallahdessa ensimmäisen kerran muistaakseni 7-vuotiaana, siitä asti on paljon hyviä muistoja halleista, otteluista, treeneistä, valmentajista ja pelikavereista. Säännöllisempi ja vahvempi side seuraan tuli sen jälkeen, kun 21-vuotiaana muutin käytännössä maailman kentille ja hotelleihin, mutta Suomen päivät vietin pitkälti aina Helsingissä.”

Mikä on suhteesi HVS:aan tällä hetkellä?

Emma: ” Oma ammattilaisurani loppui vuosi sitten, mutta olen edelleen paljon mukana toiminnassa. Siteeni HVS tennikseen on todella vahva – olemme yhdessä kokeneet paljon ja monesta ihmisestä on tullut minulle tosi läheisiä myös kentän ulkopuolella.

Koen, että olen saanut tosi paljon HVS:ltä, joten tahdon jatkossakin olla mukana auttamassa ja kokemassa yhdessä unohtumattomia elämyksiä.”

Jarkko: ” Käytännössä kaikki kentällä vietetty aika valmennus- tai sparraushommissa tapahtuu HVS:n ”tiloissa”. Olen paljon tekemisissä ja vuorovaikutuksessa HVS:n jäsenten, pelaajien ja valmentajien kanssa, joista löytyy monia ystäviä jo vuosien takaa sekä lukemattomia mukavia uudempia tuttavuuksia. Nautin nykyään paljon siitä ilmapiiristä, mitä itse näen ja koen kun tulen kentille.

Miltä seuran toiminta näyttää teidän silmin tällä hetkellä?

Emma: ” Mielestäni erittäin hyvältä: paljon on menty eteenpäin ja seurasta on pidetty hyvää huolta. Seuran toiminta on mennyt ammattimaisemmaksi, tietotaito on kehittynyt ja valmentajat ovat kehittyneet paljon. On panostettu paljon koulutuksiin, tapahtumiin sekä valmennustoimintaan.”

Jarkko: ” Hyvä toiminta näyttää vain vahvistuvan ja monipuolistuvan koko ajan. Seuralla on selkeät tavoitteet, suunnitelmat ja konkreettiset keinot, millä toimintaa yritetään kehittää. Tuntuu myös siltä, että seura on löytänyt oikeita ihmisiä oikeisiin tehtäviin. Esimerkiksi monista valmentajista näkee ulospäin, kuinka he nauttivat työstään ja se tietysti heijastuu muihin ympärillä oleviin ihmisiin, valmentajiin ja pelaajiin. Seura panostaa nähtävästi myös paljon työntekijöiden hyvinvointiin ja kehitykseen. Ilmapiiri ja ympäristö on kovan työn ja ammattimaisten yksilöiden kautta kehittynyt oivaksi paikaksi harrastaa ja kehittyä kelle tahansa; sukupuolesta, iästä ja tasosta riippumatta.”

Minkälaisia kehitysideoita teillä olisi seuran toiminnan edelleen kehittämiseksi?

Emma: ”En oikein keksi mitään tähän hätään, ehkä tyttötennistä voisi yrittää vahvistaa.”

Jarkko: ” Lisätä ja vahvistaa ”klubikulttuuria” ja yhteisöllisyyttä niin toiminnassa kuin olosuhteiden luomisessa (fasiliteetit).”

HVS täyttää tänä vuonna 100-vuotta, minkälaisia neuvoja teillä olisi seuran seuraavalle vuosisadalle?

Emma: ” Pitäkää jatkossakin yhtä hyvää huolta kaikista jäsenistämme ja tehkää yhtä isolla sydämellä jatkossakin tätä työtä. Ilo kuulua mukaan Suomen suurimpaan tennisperheeseen. :)”

Jarkko: ” Samat neuvot kuin yksilöllekin: ”Koita olla joka päivä parempi, älä koskaan lopeta kehittymistä…pallo on sinulla!”

Kuvat Suomen Tennisliitto ja HVS