Etusivu > Ajankohtaista > HVS tekee vahvaa junioreiden kilpatennistyötä

HVS tekee vahvaa junioreiden kilpatennistyötä

Menestyvä kilpatennis ja juniorityö on yksi seuramme toiminnan kulmakivistä. HVS-kilpajuniorin polku alkaa 4-5 -vuotiaana Pikkutikruissa ja jatkuu toivottavasti ammattilaiskentille asti. Kilpatennis on erittäin vahvasti seuran puolelta taloudellisesti tuettua toimintaa ja pyrimme jatkuvasti kehittämään sekä toimintaa että olosuhteita. Valmennustoiminnan lisäksi HVS:n järjestämillä kansainvälisillä sekä kansallisilla arvokilpailuilla on suuri rooli kilpatenniksen eteenpäin viemisessä: kruununjalokivenä tietysti 5.11. käynnistyvä HPP Open.

Uskomme, että suurin kilpatenniksen arvo on kasvattaa loistavia kansalaisia yhteiskuntaamme tenniksen keinoin. Kilpatennis opettaa monia tulevaisuudessa tarvittavia elämäntaitoja: käsittelemään epäonnistumisen ja onnistumisen tunteita, itsenäisyyttä ja omatoimisuutta, rehellisyyttä, kurinalaisuutta, pitämään omat puolensa sekä toimimaan erilaisten ihmisten kanssa ja erilaisissa kulttuureissa. Lisäksi se tarjoaa valtavan määrän elämyksiä ja kokemuksia, laajan kaveripiirin sekä elämänmittaisen harrastuksen. Lisänä tenniksestä voi joillekin tulla jopa työ pelaajana tai vaikka valmentajana.

Vahvoina arvoina HVS:n kilpavalmennustoiminnassa ovat olleet kansainvälisyys ja yhteistyö. Toista vuotta pyörivä HVS Girls -tyttötiimi on toteutettu yhdessä HLK:n kanssa, Talissa toimivaa kansallista valmennuskeskusta operoidaan yhdessä Tennisliiton kanssa ja harjoituksissa käy vierailijoina monien eri pääkaupunkiseudun pelaajia. Uskomme vahvasti siihen, että pelaajakehityksen kannalta on oleellista saada uusia ärsykkeitä (vastustajia, ympäristöjä, kulttuureja) ja parhaiden pelaajien pitää pelata siellä, missä ikäluokan parhaat pelaajat ovat. Kansainvälistä toimintaa tuemme vahvasti ja pyrimme mahdollistamaan pelaajille kilpailemista ulkomailla valmentajan johdolla.

Viime aikoina juniorimme ovat saavuttaneet menestystä laajalla rintamalla eri puolilla Eurooppaa. Joitain poimintoja viime viikoilta: HVS:n alle 10-vuotiaden joukkue vei voiton maajoukkueturnauksessa Hollannissa kaatamalla Hollannin ja Belgian maajoukkueet. 12-v. Mikael Lehtinen kutsuttiin ikäluokan parhaiden lopputurnaukseen Rafael Nadal -akatemiaan turnausmenestyksen perusteella. 13-v. Kaius Ketola voitti viime viikolla alle 14-vuotiaiden Tennis Europe kilpailussa Latviassa kaksinpelin ja nelinpelin yhdessä Mathias Merven kanssa. 15-v. Linus Lagerbohm oli alle 16-vuotiaiden EM-kisoissa finaalissa pari viikkoa sitten Italiassa ja pelaa tällä viikolla ikäluokan Tennis Europe -lopputurnauksessa Monte Carlon legendaarisella Country Clubilla. Otso Martikainen ja Iida Heinonen puolestaan voittivat omat kaksinpeliluokkansa Vierumäen ITF-turnauksessa viime viikolla.

Saku Siivonen

HVS Valmennusjohtaja