Etusivu > Ajankohtaista > HVS Projekti: Mikko Kuustonen

HVS Projekti: Mikko Kuustonen

Talissa kokoontuu keskiviikkoaamuisin, innokas peliporukka, HVS Projekti v2! Tämä yhteisö koostuu sosiaalisen median vaikuttajista, entisistä ja nykyisistä urheilijoista, viihdetaitelijoista, mutta ennen kaikkea, tenniksestä nauttivista pelaajista! Jokainen heistä otti vuoden haasteen vastaan tullakseen paremmaksi tennispelaajaksi!
Seuraa Projektia HVS:n Instagramissa (@hvstennis)!

Haastattelussa: Mikko Koostonen

Kerro muutama sana itsestäsi. 

Olen Helsingissä asuva esiintyvä artisti, lauluntekijä ja mediatyöläinen. 

Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi? 

Tennis on aina ollut osa elämääni, vaikka aktiivinen pelaaminen onkin usein jäänyt tauoille. Osa lajin viehätystä on juuri siinä, että harrastuksen pariin voi palata mahdollisuuksien mukaan ja etsiä treenaamiseen uusia muotoja. Erityisen hienoa on harrastaa tennistä juuri nyt lajin ollessa upeassa nosteessa. 

Mikä sai sinut innostumaan tenniksestä? Mikä tenniksessä viehättää sinua?  

Asuin lapsuuteni pienessä kaivosyhteisössä ja aloitin tenniksen opiskelemalla perusteet Tony Mottramin tenniskirjasta. Pelikavereista oli toisinaan pulaa, joten treenasin peruslyöntejä kuminauhapallolla tai seinää vasten. Lajin suurin viehätys liittyy siihen, ettei hommasta tule koskaan valmista. Toisaalta ilahduttaa se, että keski-ikäisenä tumpelonakin saan silloin tällöin onnistumisen kokemuksia. 

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?  

Nuoruuteni tennissankarit jättivät samanlaisia unohtumattomia muistijälkiä kuin rock-tähdet. Billie Jean King ja Artur Ashe olivat vallankumouksellisen tärkeitä idoleita. Ilie Nastase, Jimmy Connors sekä tietysti Björn Borg tekivät tenniksestä maagisen kiehtovaa. Puhumattakaan nykyisistä virtuooseista. 

Musiikkia ja tennistä yhdistää myös se, että molemmissa oppiminen tapahtuu mestareita seuraamalla. Saan biisini toimimaan, kun bändissä on minua lahjakkaampia muusikoita ja tenniskentällä on ilo pelata itseäni paremman vastustajan kanssa. Heitä myös riittää… 

Kuinka usein pelaat tennistä?  

Tällä hetkellä pyrin käymään vähintään HVS:n tennisprojektin viikkotreeneissä. 

Ryhmä toimii loistavasti ja parin tunnin intensiivinen harjoittelu tuntuu vievän aidosti eteenpäin. Paitsi Aki Riihilahtea, jonka mielestä slice on ainoa toimiva lyönti. 

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?  

Omien mokien loputon selittäminen. 

Entä mikä sai sinut innostumaan tästä projektista?  

Säännöllinen ja määrätietoinen treeni loistoseurassa. Ihailen sitä ammattitaitoa, jolla valmentajamme Janne & Julius saavat eritasoiset pelaajat oppimaan tehokkaasti. Olin vuosien varrella ottanut satunnaisesti oppitunteja Jermo Kinnuselta, mikä tuntui aina auttavan merkittävästi, mutta ryhmätreeneissä en ollut ennen tätä klaania käynyt. 

Minkälaisia tennistavoitteita sinulla on tulevalle vuodelle?  

Toivoisin, että tenniksestä tulisi säännöllinen harrastus, joka kantaa ja tuo iloa. Uskon myös, että tässä lajissa innostavaa kehittymistä voi tapahtua läpi elämän. 

Kuka on suosikkipelaajasi? 

Nuoruuden idolien lisäksi karismaattiset ja persoonalliset tennistähdet ovat aina viehättäneet minua. Rafael Nadal, Gael Monfils, Coco Gauff ja Carlos Alcaraz ovat suurenmoisia tähtiä. Mutta erityisen innostavalta tuntuu juuri nyt seurata suomalaisen tenniksen mestareita ja heidän voittokulkuaan. 

Sana on vapaa! 

Slice tulisi kriminalisoida. 

Mistä sinua voi seurata sosiaalisessa mediassa? 

Instagram: @kuustonenmikko 

Facebook: #mikkokuustonenofficial