Etusivu > Ajankohtaista > HVS Projekti: Pekka Salminen

HVS Projekti: Pekka Salminen

Talissa kokoontuu keskiviikkoaamuisin, innokas peliporukka, HVS Projekti v2! Tämä yhteisö koostuu sosiaalisen median vaikuttajista, entisistä ja nykyisistä urheilijoista, viihdetaitelijoista, mutta ennen kaikkea, tenniksestä nauttivista pelaajista! Jokainen heistä otti vuoden haasteen vastaan tullakseen paremmaksi tennispelaajaksi!
Seuraa Projektia HVS:n Instagramissa (@hvstennis)!

Haastattelussa: Pekka Salminen (Päkä)

Kerro muutama sana itsestäsi.

Räppään Gasellit -yhtyeessä ja puljaan muutenkin monipuolisesti musiikin parissa.

Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi?

Oon pelannut tennistä vuosikaudet kesäisin kaupungin kentillä, mutta koronan aikaan siitä tuli tärkeä henkireikä ja aloin käymään halleissa ja pelaamaan ympärivuotisesti.

Mikä sai sinut innostumaan tenniksestä? Mikä tenniksessä viehättää sinua?

Oon harrastanut aiemmin joukkuelajeja kuten jääkiekkoa ja jalkapalloa. Tennis on ensimmäinen yksilölaji, johon oon syventynyt ja mua viehättää siinä se asetelma, että kentällä on aivan yksin omien ajatustensa kanssa. Kun peli kulkee, on koitettava pysyä viileänä, eikä alkaa keulimaan ja toisaalta, kun peli sakkaa, on koitettava ratkoa ongelmat itse. Miellän sen jotenkin fyysiseksi shakiksi, jossa pitää aina miettiä seuraavaa siirtoaan oman pään sisällä ja yritettävä yllättää vastustaja. (Tai en mä kyllä shakista juuri mitään tiedä, joten en oo varma toimiiko se noin.)

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?

Ollaan järjestetty mun yläastekavereiden kanssa nyt jo 15 vuotta nelinpeliturnausta nimeltä Lassila Open. Turnauksessa tennis on toissijaista verrattuna jälkipeleihin, eikä parhaat muistot todellakaan ole pelikentiltä. Tuntuu hienolta, että joka vuosi samat kaverit kokoontuvat tenniksen ääreen ja sitä kautta pysyy yhteys moniin sellaisiinkin kavereihin, joita ei välttämättä muuten tulisi kaiken keskellä nähtyä.

Kuinka usein pelaat tennistä?

1,5 kertaa / viikko on tavoite.

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?

Rysty.

Entä mikä sai sinut innostumaan tästä projektista?

Viimeinen vuosi tenniksen parissa on ollut vähän vaikea. Elämässä on tapahtunut monenlaista ja tennis on sen kaiken keskellä tuntunut vähän väkisin puurtamiselta. Niinpä kun tuli tilaisuus kokeilla harjoittelua uudenlaisessa ympäristössä ajattelin, että ehkä sitä kautta löytyisi taas ilo tennikseen.

Minkälaisia tennistavoitteita sinulla on tulevalle vuodelle?

Löytää taas ilo tenniksen pelaamiseen ja oppia hyökkäämään kämmenellä. Toistaiseksi vain ilon suhteen on tapahtunut edistystä.

Kuka on suosikkipelaajasi?

Emil Ruusuvuori. Tuntuu, ettei Suomessa aina ihan ymmärretä, millainen vuori on pitänyt kiivetä, jotta noin helvetin kilpaillussa lajissa kuin tennis kiipeää maailman viidenkymmenen parhaan pelaajan joukkoon. Oon iloinen, että meillä on pitkästä aikaa kotimaisia huippupelaajia, jotka saattavat edellisellä viikolla nähdä sattumalta Talissa treenamassa ja seuraavalla viikolla telkkarissa pelaamassa jotain Djokovicia vastaan.

Mistä sinua voi seurata sosiaalisessa mediassa?

Instagram: @maoonpaka