Etusivu > Ajankohtaista > HVS Projekti Team Story: Susanna Varsanpää

HVS Projekti Team Story: Susanna Varsanpää

HVS-Tennis Projekti: Team Story:ssa seurataan vuoden aikana Story-ravintolan nimeä kantavan joukkueen tennistarinaa ja kehitysmatkaa. Pelaajille asetetaan vuodeksi tavoite tenniksen suhteen, ja me HVS:ssä olemme mukana auttamassa pelaajia toteuttamaan se! Seuraa Projektia HVS:n Instagramissa (@hvstennis)!

Haastattelussa: SUSANNA VARSANPÄÄ

Kerro muutama sana itsestäsi.
Olen kahden pienen lapsen äiti ja liikenainen keskellä intensiivisiä ruuhkavuosia. Lisäksi olen työskennellyt ryhmäliikunnanohjaajana ja kouluttajana sivutoimisesti iät ja ajat.

Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi?
Aloitin n. 7-vuotiaana viikkovalmennuksen ja jatkoin joitakin vuosia. Pariin kilpailuunkin osallistuin, mutta en niissä juuri pärjännyt. Nuorena aikuisena otin valmennustunteja säännöllisen epäsäännöllisesti, joskin tennis tuntui jäävän muiden kiireiden jalkoihin. 2,5 vuotta sitten omien lasteni vauvavuosien jälkeen oma harrastus alkoi tuntua tärkeämmältä kuin koskaan ja palasin aktiivisesti lajin pariin. Siitä saakka olen käynyt viikkovalmennuksessa 3h+ viikossa ja osallistunut tämän lisäksi kisoihin ja muihin pelitapahtumiin. Olen nykyään aivan hullaantunut tennikseen ja seuraan lajia aktiivisesti nykyään myös penkkiurheilijana.

Mikä sai sinut innostumaan tenniksestä? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Olen Hangosta, missä tennis on suosittua, joten päädyin itsekin kokeilemaan. Aikuisena kaipuu tennikseen palasi ja viimeisinä vuosina olen aivan rakastunut lajiin, jossa haastetta ja kehittymismahdollisuuksia riittää.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?
Ala-asteikäisenä olin Hangossa pallotyttönä valtakunnallisestikin merkittävissä matseissa. Se tuntui silloin erityiseltä ja tärkeältä.

Kuinka usein pelaat tennistä?
Monta kertaa viikossa.

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?
Haha, en osaa sanoa tähän mitään! Heikkous olisi helpompi… Nälkä kehittyä ja sinnikäs yrittäminen ehkä?

Entä mikä sai sinut innostumaan tästä projektista?
Mahdollisuus pelata tennistä hyvässä seurassa loistavien valmentajien tukemana.

Millaisen tavoitteen asetitte valmentajasi kanssa tenniksellesi tulevalle vuodelle?
Oppia pelitaktiikkaa sekä lisää voimaa ja vauhtia lyönteihin.

Kuka on suosikkipelaajasi?
Voi niitä on monta ja ne vaihteleekin! Tietenkin Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara. Vanhemmasta kaartista ainakin legendat Serena Williams, Roger Federer ja Rafael Nadal. Uudemmasta Matteo Berretini, Grigor Dimitrov, Daniil Medvedev, Frances Tiafoe, Felix Auger-Aliassime ja Carlos Alcaraz. Nick Kyrgios on myös ristiriitaisuudessaan viihdyttävä. Täytyy selvästikin alkaa aktiivisemmin seuraamaan naisten tennistä!

Mistä sinua voi seurata sosiaalisessa mediassa?
Instagram @susagrami