Etusivu > Ajankohtaista > HVS U10 pelaajapolku ja pelitasot

HVS U10 pelaajapolku ja pelitasot

HVS U10:n tavoite on, että opitaan pelaamaan tennistä ja nauttimaan lajin tuomista haasteista! HVS:ssä jokainen harjoittelee omalla tasollaan, valmentajat seuraavat jokaista yksilöä.

Vanhempien esimerkillä on merkitystä lapsen liikunnallisten tapojen tukemisessa (esim. uni, välipala, asenne, oma tennis/liikuntatausta).

HVS U10 valmennustasot muuttuvat lapsen iän/pelitason mukaan:

  • J0 (1-3v): Harjoittelee huoltajan kanssa yhdessä tehtäviä (3-4 tehtäväpistettä).
  • J1 (3-4v): Tekee annettuja tehtäviä omatoimisesti tai valmentajan kanssa (3-4 tehtäväpistettä).
  • J2 (4-5v): Tekee annettuja tehtäviä parityöskentelynä tai omatoimisesti (3-4 tehtäväpistettä).
  • J3 (5-7v): Pallottelee toisen lapsen kanssa verkon yli.
  • J4 (6-9v): Pelaa minitennismatsin syötöllä toista lasta vastaan.
  • J5: Pallottelee toisen lapsen kanssa oranssipallolla.
  • J6: Pelaa miditennismatsin (oranssi pallo) syötöllä toista lasta vastaan.
  • J7: Pelaa greenballmatsin (vihreä pallo) syötöllä toista lasta vastaan.

HUOM: Ryhmän sisällä voi olla useita pelitasoja. Ryhmän taso voi olla eri kuin pelaajan taso: ryhmän taso kertoo minkä tasoisia pelaajia voi ryhmään tulla korvaamaan.

Oman pelitason voi katsoa TennisClubista

U10 pelaajapolku

Tennis on äärimmäisen monipuolinen ja eri taitoja ja ominaisuuksia haastava laji. Tennisharrastus kehittää monipuolisesti lapsen fyysisiä, motorisia ja sosiaalisia taitoja. Tämä on toimintamme yksi lähtökohdista. HVS:n U10-valmennuksessa oppiminen tapahtuu hauskalla tavalla turvallisessa ympäristössä. Lasten toiminnassa rakennetaan pohjaa elinikäiselle liikunta- ja tennisharrastukselle, opetellaan liikunnallisia taitoja ja tapoja ja toivottavasti löydetään mukava ja liikunnallinen yhteisö, mihin lasten on helppo kiinnittyä. Perheet ovat ajattelussamme keskiössä ja omalta osaltamme HVS pyrkii auttamaan vanhempia lasten liikuntakasvatuksessa.

Opetussuunnitelmamme on kehittynyt ja nyt jo useamman vuoden hyväksi havaittu. Valmennustiimin käytössä oleva CoachTools-sovellus varmistaa, että tieto ja oppi on jokaisen valmentajamme ja ohjaajamme käytössä ja päätoimiset valmentajat varmistavat, että tunneilla edetään suunnitelman mukaisesti (Vanhempainopas).

Lasten toiminnassa on monia erilaisia tapoja harrastaa. Suositut lapsi-vanhempi -kurssit ovat monelle ensikosketus tennikseen. Harrastus jatkuu iltaisin tai lauantaisin järjestettävissä harjoituksissa ennen kouluikää (U10 Ilta-ja viikonlopputennis). Innokkaille pikkupelureille suositellaan toiseksi harjoituskerraksi torstai-iltaa, milloin kokoontuvat Torstaitiikerit. Pikkutikrut ovat ensi kosketus tavoitteelliseen treenaamiseen, jossa pelitapahtumiin osallistuminen on keskiössä: toiminta on tarkoitettu 5-7 -vuotiaialle innokkaille ja liikunnallisille pelureille.

Alakouluiässä harjoitukset järjestetään iltapäivisin heti koulupäivän jälkeen (U10 Iltapäivätennis). Tähän toimintaan haluamme pitää mahdollisimman matalan kynnyksen ja aktivoida lapsia heti koulupäivien jälkeen. Kun harrastaminen tapahtuu iltapäivissä, on lapsilla aikaa iltaisin muille harrastuksille ja perheillä yhteistä aikaa. Iltapäivissä on myös paremmin kenttiä käytössä ja lapsilla mahdollisuus pelata useammin: tennis on sen verran vaativa taitolaji, että taitojen oppimisen ja sitä kautta innon lisääntymisen kannalta on suuri merkitys toisella pelikerralla. Innokkaimmille alakouluikäisille pelureille on tarkoitettu Tikrujengi, mikä kokoontuu kuukausittain harjoittelemaan ja pelaamaan yhdessä.

U18 toiminta on jatkumoa U10-valmennukselle: hauskaa, sosiaalista ja liikunnallista toimintaa tenniksen parissa.

Kilpapelaajan polku alkaa Pikkutikruista, joihin poimitaan liikunnallisia ja pelaamisesta innostuneita 4-7 -vuotiaita lapsia. Esikilpavalmennuksen kautta 7-10 -vuotiaat juniorit etenevät varsinaiseen kilpavalmennukseen tai jatkavat U18-toiminnassa.