Etusivu > Ajankohtaista > HVS:n Emil Ruusuvuori Tali Openin voittajaksi!

HVS:n Emil Ruusuvuori Tali Openin voittajaksi!

Tokkopa olisi paremmin voinut vuoden 2017 Tali Open päättyä kuin Emil Ruusuvuoren, 18, voittoon miesten kaksinpelissä. Hän kukisti loppuottelussa kisan kolmossijoitetun Venäjän Evgeny Karlovskiyn, 23, luvuin 4-6, 6-0, 6-1 tunnissa ja 30 minuutissa.

Emil Ruusuvuori, Tali Openin 2017 kaksinpelin voittaja

Karlovskiy, jonka ura on kovalla kohinalla menossa ylöspäin, saavutti 13.11. uransa toistaiseksi parhaan ATP-rankingin, sijan 334. Ensimmäisessä erässä näyttikin, että moskovalainen ottaisi ottelun tahtipuikon. Hän syötti hyvin ja peruslyönnit putosivat takalinjan tuntumaan. Yhdellä syötönmurrolla hän vei erän 6-4.
Toisessa erässä Emil Ruusuvuoren peli aukesi, samalla tavoin kuin perjantaisessa välieräottelussa ykkössijoitettua Mohamed Sawfatia vastaan.
-Sain siihen hyvän alun, mursin toisessa pelissä kaverin syötön, ja huomasin, että häneltä tuli paljon virheitä, kertoi Ruusuvuori ottelun jälkeen.

Evgeni Karlovskiy joutui taipumaan Tali Openin finaalissa.

Ruusuvuori voitti toisen erän 25 minuutissa 6-0 ja jatkoi samaa tahtia vielä seuraavat viisi ”geimiä. Kun Karlovskiyn onnistui viedä erän kuudes peli kahdentoista pisteen jälkeen, joista kaksi oli Ruusuvuoren ottelupalloja, hän karjaisi ja tuuletti kuin isommankin voiton johdosta. Ruusuvuori vei seuraavan ”geimin”, erän ja ottelun 4-6, 6-0, 6-1.
-Olihan tämä todella iso voitto, kautta ei voisi tämän paremmin lopettaa, iloitsi Ruusuvuori.
Hän pitää pienen tauon, mutta lähtee heti joulukuun alussa Thaimaahan harjoittelemaan ja pelaamaan joulun ja uuden vuoden kieppeillä pari ITF Futures –turnausta HongKongissa
Emil sai voitostaan 3 240€ ja 27 ATP-pistettä. Ennestään hänellä on viisi ATP-pistettä, joten ATP-rankingsijoitus sijalta 1183 nousee viiitisen sataa sijaa.

Teksti Riitta Närhi  Kuvat Tytti Nuoramo

Emil Ruusuvuori (vas.) ja Evgeny Karlovskiy.