Etusivu > Ajankohtaista > HVS:n Johannan Ranta-Ahon kuulumisia USA:sta

HVS:n Johannan Ranta-Ahon kuulumisia USA:sta

14877061_1420081571355085_1557431707_n

Kuka?
Nimi: Johanna Ranta-aho
Aloittanut tenniksen: 6-vuotiaana TCT:ssa
Ensimmäinen valmentaja: En muista, HVS:ssa ensimmäinen oli Tapio Nurminen.
Parasta tenniksessä: Pelaaminen ja kilpaileminen. Tykkään ongelman ratkaisusta, joten näen vastustajat “palapeleinä”, jotka yritän ratkaista.
Mitä tekee tällä hetkellä: Opiskelee ja pelaa yliopistotennistä Christopher Newport Universityssa Yhdysvalloissa, Virginian osavaltiossa.

 

Milloin päätit lähteä USA:han?
Olin jo lukion alkupuolella kiinnostunut USA:han lähtemisestä, mutta halusin myös opiskella lääketiedettä. USA:ssa lääketieteen opiskelu on haasteellista, koska opiskelu on kallista ja alan oppilaitoksiin voi hakea vasta kun on suorittanut neljän vuoden kandidaatintutkinnon esim. biologiassa. Lukion viimeisenä keväänä ymmärsin, että lääketieteellinen ei olekaan ala jota haluan opiskella, joten aloin vasta silloin tosissaan miettiä jenkkeihin lähtöä.

 

Kerro hakuprosessista?
Päädyin tähän koulun täysin sattumalta tutustuttuani Arttu Fivaan ollessani kesäleiriohjaajana HVS:n alle 10-vuotiaiden kesäleireillä. Arttu opiskelee täällä nyt viimeistä vuottaan. Hakuprosessi oli monimutkainen. Tennistä varten piti kuvata video itsestään pelaamassa. Kouluun piti tehdä hakemus ja lähettää englanniksi käännetyt todistukset. Lisäksi tarvittiin TOEFL-testi (Test of English as Foreign Language). Olin myös jatkuvasti yhteydessä koulun tennisvalmentajaan skypen välityksellä. Tein myös erilliset hakemukset akateemisia stipendejä varten. Kouluun hyväksymisen jälkeen hain vielä viisumia USA:han muuttoa varten.

 

Miten syyskausi on alkanut?
Varsinainen kausi on tenniksessä vasta kevätlukukaudella. Syksyllä kilpailemme myös, mutta kausi on lyhyempi. Meidän syyskausi kesti elokuun lopusta lokakuun puoleen väliin. Matkustamme paljon joukkueen kanssa ja olen päässyt käymään monessa eri osavaltioissa, mm. Marylandissa ja Pennsylvaniassa. Loppu syyslukukausi on “off-season”-aikaa, jolloin painopiste on erityisesti fyysisessä harjoittelussa. Joukkuemuotoisissa otteluissa pelasin suurimmaksi osaksi 2. kaksin- ja nelinpeliä. Henkilökohtaisissa kilpailuissa minulla meni erityisen hyvin ITA:n (Intercollegiate Tennis Association) järjestämät kaakkoisen alueen mestaruuskilpailut, joissa voitin neljä ottelua ja pääsin semifinaalin.

 

Linkki CNU:n urheilusivujen uutiseen:http://cnusports.com/news/2016/9/25/womens-tennis-ranta-aho-plays-into-ita-southeast-regional-semifinals-to-lead-cnu-on-day-two.aspx

 

Miten treenit eroavat suomalaisista treeneistä?
Harjoittelemme paljon nelinpeliä ja erilaisia nelinpelitaktiikoita. Nelinpelit on tärkeitä täällä, koska niillä on paljon vaikutusta ottelun lopputulokseen. Kulttuuri ja ilmapiiri treeneissä ovat erilaisia kuin Suomessa. Kuuntelemme usein musiikkia lämmittelyn ja alkupallottelun aikana. Treenien aikana kukaan ei ole hiljaa, vaan kaikki kannustavat toisiaan jatkuvasti huutamalla toisille kentille esim. “Here we go Johanna” tai “Let’s go CNU”.

 

Kuinka kauan on tarkoitus olla siellä?
Tarkoitus on olla neljä vuotta ja suorittaa kandidaatintutkinto molekyylibiologiassa.

14886286_1420081574688418_1803918108_n