Etusivu > Ajankohtaista > HVS:n kilpapelaajat maailmalla

HVS:n kilpapelaajat maailmalla

Monet HVS:n juniori- ja aikuispelaajista esiintyivät menneellä viikolla hienosti kansainvälisissä kilpailuissa eri puolilla maailmaa. On hieno nähdä, että halua ja osaamista löytyy niin laajalla rintamalla – kokemus ei kartu ja oppi ei tartu, eikä menestystä tietenkään voi saavuttaa, jos ei kilpailuihin lähde itseään haastamaan. HVS:ssa pidämme näitä kokemuksia erittäin arvokkaina ja rohkaisemme kilpapelaajiamme hakemaan kansainvälistä kokemusta mahdollisimman paljon. Toinen esille nostettava asia on kilpapelaajien laaja kirjo ja hyvä henki: haastetta ja erilaista ärsykettä löytyy myös Talista kehityksen mahdollistamiseksi ja ennen kaikkea hallille on kiva tulla!

ÅLK järjesti Kaarinassa alle 18-vuotiaiden kansainvälisen ITF-kilpailun. HVS:n pelaajat olivat siellä suurella joukolla edustettuna. Parhaiten menestyivät Aleksi Löfman ja Peppi Ramstedt. Aleksi oli kaksinpelin finaalissa sekä nelinpelin semissä seurakaverinsa Oskar Antinheimon kanssa. Oskar oli kaksinpelissä puolivälierissä. Peppi ylsi kaksinpelissä semifinaaleihin ja voitti tyttöjen nelinpelin yhdessä Stella Remanderin kanssa.

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Otto Virtanen puolestaan kilpaili Aktobessa, Kazakstanissa 25000$ dollarin kilpailussa. Otto eteni aina karsinnoista finaaliin asti asti voittaen matkalla mm. neljänneksi sijoitetun Denis Yevseyevin (ATP-356). Finaalivastustaja oli Japanin Yuta Shimizu (ATP-344). Finaalissa Otolla ei ollut paras pelipäivä, mutta hienon taistelun pystyi kuitenkin esittämään. Japanilainen johti jo 6-4, 5-1, mutta Otto taisteli vielä itsensä mukaan otteluun ja voitti toisen erän 7-5. Shimizu oli kuitenkin kolmannessa vahvempi voittaen erän 6-3. Finaalipaikka tietää Otolle kuitenkin muutaman sadan sijan parannusta ATP-rankingissä ja helpottaa huomattavasti sisään pääsyä tämän kokoluokan turnauksiin.

Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen pelaavat Dubain isossa ATP500-turnauksessa. Emil voitti karsintojen ensimmäisellä kierroksella Saksan Peter Gojowczykin (7-5 tilanteessa saksalainen luovutti). Valitettavasti Emil sairastui vatsatautiin ja joutui itse luovuttamaan ensin nelinpelin ja tänään kaksinpelin, liekö saanut vatsapöpön ensimmäisen kierroksen vastustajaltaan. Henkka sen sijaan selvitti tiensä parinsa Jan-Lennard Struffin kanssa pääsarjaan, missä kohtaavat ensimmäisellä kierroksella Pavic (CRO)/ Soares (BRA) yhdistelmän. Molemmilla pojilla kiertue jatkuu Dubain jälkeen Amerikan mantereelle. Ensin Meksiko-Suomi Davis Cup ottelu ja sitten vuorossa vuoden ensimmäiset ATP Masters-turnaukset Indian Wellsissä ja Miamissa. Nämä ovat muuten Emilin ensimmäiset Masters-kisat ikinä.

Patrik Niklas-Salminen on jo Pohjois-Amerikassa, Kanadan Drummondvillessa. Patti voitti hienosti 2 ottelua, toisella kierroksella kaatui toiseksi sijoitettu Japanin Go Soeda (ATP-112) 7-6, 6-4. Puolivälieräpaikkakin oli lähellä, mutta Saksan Johannes Haerteis oli parempi niukasti 76,57,75. Patti jatkaa ensi viikolla ATP Challenger pelejään Galgaryssa ennen liittymistään Davis Cup joukkueeseen.

Menestyksestä on aina kiva kirjoittaa, mutta menestys vaatii aina taakseen paljon työtä ja yritystä. Tällä viikolla monelle pelaajalle karttui kansainvälistä kokemusta Kaarinassa sekä mm. Laura Hietarannalle Liettuassa.

Sisua ja rohkeutta tavoitella omia unelmiaan!

Kuvat Suomen Tennisliitto