Etusivu > Ajankohtaista > HVS:n kilpavalmennuksen kuulumisia – kiinnostus kilpavalmennustoimintaamme kohtaan on erittäin suurta

HVS:n kilpavalmennuksen kuulumisia – kiinnostus kilpavalmennustoimintaamme kohtaan on erittäin suurta

HVS:n kilpavalmennuksen kuulumisia – kiinnostus kilpavalmennustoimintaamme kohtaan on erittäin suurta
 
Kausi 2020-2021 on lähestymässä hyvää vauhtia loppuaan. Mennyttä vuotta on värittänyt ennen kaikkea taistelu koronaa vastaan. Olemme selvinneet tässä välienselvittelyssä vähintäänkin kohtuullisesti. Halleilta ei ole tullut tietoomme yhtään tartuntaketjua ja hallit on pystytty pitämään auki parin viikon taukoa huhtikuussa lukuun ottamatta. Juniorit ovat päässeet harjoittelemaan ja nyt vihdoin myös kilpailemaan. HVS junioreiden yli koronapandemian kantanut into on näkynyt alkukesän kilpailuissa niin Suomessa kuin ulkomailla erinomaisena menestyksenä.
 
Haut ja valinnat ensi kauden kilpavalmennukseen on tehty. On hieno huomata, että kiinnostus kilpavalmennustoimintaamme kohtaan on erittäin suurta – tänä vuonna oli ennätysmäärä hakijoita niin esikilpaan kuin kilpavalmennukseenkin. Toisaalta valitettavaa on se, että emme pysty kaikille halukkaille harjoituspaikkaa tarjoamaan. Valinnat olivat tänä vuonna erityisen vaikeat johtuen sekä suuresta hakijoiden määrästä että hyvistä hakijoista. Valintakriteereinä meillä on ollut jo pitkään pelaajan oma into, liikunnallisuus ja tennistaso, vanhempien sitoutuminen kilpatennikseen sekä HVS perheen arvoihin.
 
Vaikka valinnat ovat vaikeita ja joskus kipeitäkin, ovat ne pakollisia: valmentaja- ja kenttäresurssit ovat hyvin rajallisia ja pystymme tarjoamaan laadukasta toimintaa vain rajatulle määrälle pelaajia. Toivottovasti tulevaisuudessa myös olosuhdeasiat kehittyvät.
 
Ensi kaudella painopisteitä kilpavalmennustoiminnan kehittymisessä ovat valmennuksen laadun nostaminen, fyysiseen valmennukseen panostaminen entisestään sekä kansainvälisyys. Uutena valmentajana aloittaa Valko-Pallosta siirtyvä Jani Ursin, joka tulee työskentelemään erityisesti nyorempien lasten kanssa. V-P:ssa Jani meritoitui erityisesti lasten kilpavalmennuksessa.
 
Fysiikkatiimiä tulee vahvistamaan Pirpa Takki, mm. Emil Ruusuvuoren fysiikkavalmentajana tennispiireissä tutuksi tullut. Kansainvälistä kilpailemista toteutamme sekä parhaille nuorille junioreillemme että yhteistyössä Tennisliiton kanssa Porsche Junior Teamin kautta. Tiimissä harjoittelevat Suomen lupaavimmat yli 13-vuotiaat juniorit ja toiminta toteutetaan yhteistyössä Talissa. Syksyllä on suunnitteilla viime vuodelta siirtynyt kansainvälinen Ten Pro junioriturnaus. Toivottavasti tänä vuonna korona mahdollistaa tapahtuman järjestämisen. Lisäksi keskusteluita kansainvälisen yhteistyön lisäämiseksi on käynnissä eri puolille.
 
Toivotetaan kaikille oikein tenniksentäyteistä ja hyvää kesää. Täyttäkää tenniskentät ja kilpailut – kesä on parasta aikaa kehittyä!
 
Saku Siivonen, valmennuspäällikkö