Etusivu > Ajankohtaista > HVS:n naisille menestystä välivuosien SM-kisoissa

HVS:n naisille menestystä välivuosien SM-kisoissa

HVS järjesti seniorien vitoseen päättyvien ikäluokkien sisäkenttien SM-kisoja Talissa helmikuussa.
HVS:n naiset kahmivat mitaleja reippaasti.

N35- ja N45-luokan kaksinpeleissä ei ollut hvsläisiä osallistujia, mutta nelinpeleissä seuraan tuli sekä kultaa että hopeaa. N35-luokan nelinpelin voitti HVS: Petra Roth parinaan STL:n Satu Pirilä, finaalissa kukistuivat HVS:n Mari Kimanen ja TCT:n Vilma Bergenheim.

N45-nelinpelin finaalissa Pirilä/Roth koki tappion ahvenanmaalaisille Linda Janssonille ja Malin Ringbomille.

N55-luokan kaksinpelin välierissä oli kolme hvsläistä ja Smashin Johanna Leppänen. Tämä nyrjäytti nilkkansa toisessa erässä, mutta pelasi sinnikkäästi otteluun loppuun; HVS:n Silja Johansson jäi näin pronssille. Sitten syksyn 2018 Silja ei ole pelannut kisoja, koska asui viime kesään asti Ugandassa, mutta teki onnistuneen paluun. Toinen välierä oli hvsläisten jäsentenvälinen, jossa Pia Andell pelasi liki täydellisen ottelun ja voitti Päivi Frangénin.


Pia Andellille N55-luokan tuplamestaruus todentui, kun hän voittoisan nelinpelin finaalin jälkeen tuli kentältä. Kilpailunjohto kertoi, ettei Johanna Leppänen pysty pelaamaan kaksinpelin finaalia.
Nelinpelin finaalissa Andellin ja Päivi Frangénin vastustajia olivat STLn Kaija-Leena Kolho ja TTS Marja Paloheimo.

Myös N65-luokan kaksinpelin välierissä oli kolme HVS:n pelaajaa, jäsenvälisessä ottelussa Tuija Hannukainen voitti Leena Rannan, mutta HVS:n Ritva Kurki yllätti ykkössijoitetun HTS:n Marja-Liisa Hedmanin. Ottelu eteni ottelutie-breakiin, jonka Kurki voitti 11-9.
Loppuottelussa Hannukainen ei antanut Kurjen yllättää itseään, vaan voitti mestaruuden suoraan kahdessa erässä. Luokan nelinpeliä ei pelattu.

Parhaiten HVS:n pelaajista miesten luokissa menestyi Leo Lindblad, joka sijoittui kolmen pelaajan lohkossa toiseksi ja sai hopeaa. Ykkönen oli Pentti Seppälä ja kolmonen ETK:n Henrik Lundström.
Pronssia sai osanottajamäärältään suurimmassa luokassa, M55-kaksinpelissä, HVS:n Ralf Forsén eteni välieriin asti, mutta joutui taipumaan ykkössijoitetulle KoTS:n Pekka Salmiselle. Myös nelinpelissä ”Mini” Forsén sai pronssia parinaan Aallon Tapio Makkonen.  M55-luokassa  Juhani Mäkinen koki tappion avausottelussaan Vesilahden Martti Aholle kahdessa tie-breakiin päättyneessä erässä.
M35-luokan kaksinpelin mestaruuden voitti V-Pn Tuomas Waheeb, HVS:n Sean Bergenheim oli puolivälierissä, M45 kaksinpelissä oli vain yksi hvsläinen, Manu Skyttä, jonka arpa oli heittänyt heti ykkössijoitettua HyTS:n Toni Rintalaa vastaan. Rintala eteni luokan mestaruuteen voittamalla finaalissa yllättäjä, EVS:n Teppo Perkkiön. .

M65-luokassa hvsläisistä pisimmälle, puolivälieriin, etenivät Heikki Laherma ja Matti Linnavirta. Matti koki tappion kisan voittajalle, HLK:n Martin Björnströmille, Laherma ETS:n Roger Strömbergille. Ykkössijoitettu HVS:n Jussi Juvakoski joutui luovuttamaan kisan ennen sen alkamista.

M75-luokan voittoon meni odotetusti TTS:n Jyrki Montell, joka finaalissa kukisti HLK:n Hasse Söderströmin.

Teksti ja kuvat
Riitta Närhi