Etusivu > Ajankohtaista > HVS:n pelaajat yleisten luokkien SM-kisojen mitalisateessa

HVS:n pelaajat yleisten luokkien SM-kisojen mitalisateessa

Vain miesten kaksinpelissä HVS:n pelaajien oli tyytyminen himmeimpiin mitaleihin yleisten luokkien ulkokenttien SM-kisoissa Kulosaaressa, Helsingissä.
Patrick Kaukovalta (3.) ja Sami Huurinainen (7.) saivat pronssia, kun kokivat tappiot välierissä: kisan lopullinen voittaja Harri Heliövaara (1.) voitti Kaukovallan ja finalisti Lauri Kiiski (2.) Huurinaisen.
Neljässä muussa luokassa hvsläinen voitti mestaruuden.

Naisten kaksinpelin mestaruuden vei helmikuussa 18 vuotta täyttänyt Anastasia Kulikova.
Kakkossijoitettu Kulikova oli suoraan toisella kierroksella, jolla voitti TaTS:n Emilia Hartmanin ja puolivälierissä HVS:n Clarissa Blomqvistin, kummankin luvin 6-1, 6-0.
Välierissä Kulikova kukisti Smashin Piia Suomalaisen (3.)
-Hän on ammattilainen ja tiedossa oli ihan toisenlainen ottelu kuin Emiliaa ja Clarissaa vastaan, kertoi Anastasia. –Hän on haastava vastustaja. Pelasin hyvin keskittyneesti ja vaikka oli vaikeuksiakin, voitin ottelun 6-4, 6-2.
Loppuottelua varten Anastasia lämmitteli Emma Laineen kanssa, vastassa kun oli vasuri ja ykkössijoitettu OTC:n Mia Eklund.
Eklundin WTA-ranking 2.7. ilmestyneellä listalla on 542, Kulikovan 578.. Tiedossa oli siis tasaväkinen ottelu.
-Kulosaaressa tuuli kovasti, mutta se ei minua haitannut, sillä tykkään pelata tuulessa, kertoi Anastasia. – Mialle se taisi tuottaa ongelmia ja hän alkoi tehdä virheitä. Kulikova voitti ensimmäisen erän 6-1.
-Luvut näyttävät, että erävoitto olisi tullut helposti, mutta kaikki geimit olivat aika pitkiä, sanoi Kulikova..
Toisen erän 3-0 tilanteessa Eklund luovutti ottelun jalkavammaan vedoten ja mestaruus oli Kulikovan.
-Mestaruus on aivan mahtava juttu, totesi Kulikova. – Jokaista ottelun lähdin voittamaan, mutta ihan mestaruutta en odottanut.
Kiitospuheessaan ottelun jälkeen Kulikova kiitti ensin Pekka Mäkelää ja HVS-Tennistä, sitten omaa lähipiiriään sekä Emma Lainetta ja tämän avopuoliso Jannea.
Kulikova tuli Venäjältä Helsinkiin JNTAn valmennukseen ja on asunut Suomessa jo usean vuoden. Suomen kansalaisuus on vahvistumassa lähiviikkoina.

Tuplamestarit Kulikova ja Laine

Kaksinpelin finaalia edeltävänä päivänä Anastasia Kulikova oli voittanut naisten nelinpelin mestaruuden Emma Laineen kanssa.
Emma on treenannut Anastasian kanssa ja jakanut hänelle kokemuksiaan pitkältä ammattilaisen uralta.
-Ollaan aina tultu hyvin juttuun ja meillä on aina hauskaa kentällä, sanoi Emma Laine.
Suomen mestaruus tuli parille kolmella voitolla. Ässä-järjestelmään oli voittajiksi kirjattu finaalivastustajat, tamperelaiset Minetin sisarukset Mariella ja Martina. Väärä tieto oli Ässässä reilut pari tuntia ja herätti kysymyksiä tennisyhteisössä.
-Meillä äitikin oli katsonut ässää ja luuli aikansa, että hopeaa tuli, nauroi Emma. – Aika monelle sain vakuutella, että olimme Nastiksen kanssa voittajia.

Toisen Suomen mestaruutensa Emma Laine otti sekanelinpelissä TaTS:n Ristomatti Lanne parinaan.
Pari on jo kymmenen vuotta sitten sopinut, että joskus vielä pelataan SM-kisoissa, mutta se oli milloin mistäkin syystä siirtynyt tähän kesään.
– ”Rise” kysyi aikaisessa vaiheessa, sopisiko nyt ja asia oli sillä sovittu, kertoi Emma. – Tämä oli ensimmäinen kerta parina.
Sekanelinpeliin tuli peräti seitsemän paria. Finaaliin menivät kärkisijoitetut parit Laine/Lanne (1.) ja  Smashin Piia Suomalainen ja Hermanni Tiainen (2.). Ensimmäisen erän veivät smashiläiset.
-Sitten sovimme Risen kanssa toisenlaisesta taktiikasta ja sillä saimme voiton.
Ratkaisu tuli kuitenkin vasta ottelutie-breakissa luvuin 10-3.
Iloisista iloisin Mikko

Jokainen riemuitsee voittaessaan Suomen mestarin tittelin, mutta ihan heti kukaan ei ylitä HVS:n Mikko Rouvalan oikeutettua iloa ja riemua miesten nelinpelin mestaruudesta. Rouvala, 20, ja TaTS:n Roni Rikkonen, 18, yllättivät kaikki valmiilla pelillään. Sijoittamaton kaksikko pudotti välierissä kolmossijoitetut HVS:n Patrick Kaukovallan ja ÅLK:n Eero Vasan sekä loppuottelussa kakkossijoitetut TaTS:n konkarit Lauri Kiiskin ja Tero Vilenin.
-Kieltämättä aika siisti fiilis, sillä ihan tätä en osannut odottaa, sanoi Rouvala.
Pari Rikkonen/Rouvala ei ollut aiemmin pelannut koskaan yhdessä eikä pitänyt nytkään. Kun toinen pelaaja olikin estynyt, Rouvala laittoi viestin Thaimaassa juniorien ITF-kisaa pelaamassa olleelle Rikkoselle ja kysyi tätä pariksi.
-Tuntia ennen ilmoittautumisen päättymistä asia ratkesi, kertoi Rouvala.
Nuorukaiset löysivät nopeasti yhteisen sävelen ja hyvän fiiliksen. Tiukoissakin otteluissa heillä oli hauskaa.
Riemu jatkui finaalin jälkeen, sillä voittajakaksikko palkittiin mitalien lisäksi villillä kortilla elokuussa pelattavan Hyvinkään ITF Futures -turnauksen nelinpeliin.
Mikko Rouvalalla on ollut varsin mukava kesäkuu. Sen alussa hän sai valkolakin ja lopussa SM-kultaa.

Teksti Riitta Närhi
Kuvat Toni Rikkonen ja Emma Laineen lähipiiri