Etusivu > Ajankohtaista > HVS:n valmentajat: Monista aineksista keitetty soppa

HVS:n valmentajat: Monista aineksista keitetty soppa

Tennisseuroja on monenlaisia ja jokainen niistä on omanlaisensa. Kuten kaikki yhteisöt myös seura on siihen kuuluvien ihmisten näköinen ja oloinen. Yksi HVS:n vahvuuksista on monenlaisista taustoista tulevat ihmiset niin jäsenistössä kuin henkilökunnassakin.

HVS:ssa työskentelee yli 60 henkilöä. Pääosa työntekijöistä on valmentajia, jotka liikuttuvat lähes 1800 viikoittaista HVS-pelaajaa, mutta Suomen suurimman tennisperheen palveleminen vaatii myös paljon muita töitä. Monilla työntekijöistämme on mielenkiintoisia tarinoita ennen päätymistään HVS-perheeseen.

JUHANI MÄKINEN

Työtehtävä ja historia:
58 V Pancho (Pekka Säilä) värväsi mut juuri voitettuani SM 18 gevarista (GVLK) HVS:ään 1979. Valmentajana olen nähnyt koko seuran organisaation: ollut koko valmennuksen esimies ja tällä hetkellä toimin valmentajana aikuisten ja nuorten kanssa. Kehitin valmennuspäällikkönä HVS:n tenniskoulun 1991 ja toimin tenniskoulun rehtorina varmaan 25 vuotta. Valmennuskoulutuksia on käyty paljon ja olen toiminut Suomen tennisvalmentajat ry:n puheenjohtajana jo noin 20 vuotta.

Parasta nykyisessä työssäsi:
Parasta nykyisessä työssäni on ehdottomasti oppilaat, heistä saa paljon energiaa ja monista on tullut ystäviä vuosien saatossa.

Miten seuran toiminta on muuttunut omina HVS aikoinasi:
HVS on kasvanut muutaman kilpapelaajan ja olemattoman tenniskoulun seurasta massiiviseksi akatemiaksi ja tenniskoulu on maan mahtavin ja kaikkiaan kansainväliset mittapuun täyttävä laitos.

Paras tenniskokemus/ tennikseen liittyvä muisto:
Voitto Suomi legendasta Palin, Rosendahlin kentällä Tampereen atp-karsinnassa ja ensimmäisenä pelaajana, joka hänet Suomessa voittaa 12 vuoteen. Toinen mieleen hyvin jäänyt muisto on Rotterdamin 18-v. kansainvälinen junnukisa, missä oli 128 pelaajan kaavio ja etenin finaaliin vuoden alaikäisenä.

JARI RAMSTEDT

Työtehtävä HVS:ssa tällä hetkellä:
Painottuu kilpailujen/tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi toimin Talin ja Taiviksen tenniskeskuksissa kiinteistövastaavana.

Historia HVS:ssa:
Joskus vuonna 2008 tyttäreni Peppi meni ensimmäiselle HVSn kesäleirille ja siitä sitten valmennuksiin. Tästä alkoi myös itselläni ajan vietto Talissa, joka johti 2012-2013( en muista) oppisopimuskoulutukseen, mikä ei koskaan johtanut valmistumiseen… Oppisopimus aikana toimin HVSn kilpajuniorien fysiikkavalmentajana, jossa mentorina oli vahvasti Pekka Kainulainen. Sakun kanssa lisättiin/ laitettiin toimintaan Talissa minijuniorien valmennusta, jossa toimin mahtavien ”apu”opettajien Ida, Julia, Johanna, Heidi jne kanssa muutaman kauden. Niiltä ajoilta on mukava nähdä, että muutama peluri on vieläkin mukana toiminnassa ja kilpailemassa. Tällä ajanjaksolla toimin myös valmennusvastaavana nuorten ja aikuisten valmennuksessa.

Työhistoria ja koulutus:
1991 valmistuin muurariksi Jyväskylän ammattioppilaitoksesta. Jäin töihin jo ennen valmistumista, koska koulu ei maistunut ja varsinkaan tunneilla istuminen. Suomeen tuli lama ja rakentaminen pysähtyi täysin -92 kesällä, jonka jälkeen jaoin lehtiä ja olin osittain työttömänä. -93 armeijassa 8 kuukautta, minkä jälkeen työskentelin sairaankuljetuksessa ja vahtimestarina maaliskuuhun -94 asti. 1994-2000 olin Rauman telakalla laivoja rakentamassa, mistä komennushommiin Helsinkiin 2000-2005. Joku hetki vierähti tuossa välissä myös Uunisepille takkoja tehdessä, kun telakoilla oli hiljaisempaa. 2005-2008 työskentelin Runeri Oy:lla levyseppähitsaajana, josta Helsingin kaupungin metallipajalle vuoteen 2012 asti. Tästä alkoi sitten nykyiset hommat Sakun houkuttelemana.

Parasta nykyisessä työssäsi:
Hyvät työkaverit ja työympäristö.

Miten seuran toiminta on muuttunut omina HVS aikoinasi:
Toiminta on kasvanut todella paljon, valmentajille järjestetään koulutusta säännöllisesti ja tämän myötä valmennus on ammattimaisempaa. Ja onhan tuo Taivallahden hypermineistä-> aikuisiin oleva kasvu huikeaa…kuten myös Talissa.

Paras tenniskokemus/ tennikseen liittyvä muisto:
Niitä on niin paljon, mutta taitaa mennä näin isänä parhaaksi se, että Peppi on vielä mukana pelaamassa ja nauttii(ainakin kertomansa mukaan) tenniksestä.

Olen saanut olla järjestelemässä todella monia tapahtumia, kilpailuja, tavannut ja tutustunut mukaviin ihmisiin, se on kai tässä hommassa se tärkein anti.

PYRY OLLIKAINEN

Työtehtävä:
Toimin lasten ja nuorten valmentajana ja mukana U10 tiimissä.

Historia HVS:ssa:
Pelaajana edustin seuraa 1987-2000, kävin koko ” junioripolun ” läpi alkeiskurssista liigaympyröihin. Valmentajana olen nyt ollut 2019 syksystä lähtien.

Työhistoria:
Pitkä ura ateriapalveluiden parissa Mehiläisellä.

Parasta nykyisessä työssäsi:
Lasten kanssa tekeminen ja työtoverit.

Miten seuran toiminta on muuttunut omina HVS aikoinasi:
Näen, että u10 ja u18 toimintaa kehitetään määrätietoisesti eteenpäin

Paras tenniskokemus/ tennikseen liittyvä muisto:
Huh, penkkiurheilijana valtava kirjo, viimeisimpänä FIN Itävalta Davis cup. Muina tulee mieleen Jarkon läpimurto Tukholmassa, Pasi Virtanen – Tommi Lenho Tali kenttä 3… Itsekin olen muutaman makoisan voiton kairannut Talin kolmosella.

ANNIKA WOLIN

Työtehtävä:
Olen HVS:ssä viestintävastaava sekä toimin valmentajana lasten tunneilla. Työtehtäviini kuuluu mm. HVS-somen ja nettisivustojen ylläpito sekä vastaan asiakkaiden viesteihin. Teemme myös yhdessä ad:n kanssa kaiken ulospäin lähtevän mainonnan sekä infoscreenien sisällön. Suunnittelen myös kaikkien U10 superminituntien ja lapsi-vanhempi -tennistuntien sisällön. Tämän lisäksi teen tiivistä yhteistyötä johdon ja vastuuvalmentajien kanssa, kun ideoimme tulevia kausia, uusia tuotteita sekä tapahtumia.

Historia HVS:ssa:
Aloitin tenniksen pelaamisen perheen kansa SYP:n kentillä Vuosaaressa 80-luvun lopulla. Kaverini innoittamana lähdin SATA-Tenniksen kesäleireille ala-asteella, jolloin innostuin todella tenniksestä! Tenniksestä tuli mun oma juttu. Vaikka en muutamia kisoja lukuun ottamatta kilpaillut, vietin melkein kaiken vapaa-aikani Laajasalon palloiluhallilla pelaten tennistä. Lopetin tenniksen kuitenkin 16-vuotiaana, kun muutimme pois Laajasalosta ja aloitin lukion Töölössä. Kun esikoiseni aloitti päiväkoti-ikäisenä tenniksen, innostuin taas uudestaan. Vähitellen vietin taas kaiken aikana hallilla. Olin mukana myös ideoimassa lapsille kaikenlaista toimintaa, kuten käynnistämässä HVS:n ip-tennistä vuonna 2013 sekä vapaaehtoisena monissa lasten tenniskisoissa. Osa-aikaisena tuntityöntekijänä aloitin tammikuussa 2015 tutkijatyöni ohella ja lopulta siirryin kokopäiväiseksi syksyllä 2016.

Työhistoria ja koulutus:
Ensimmäinen työni oli olla lapsimallina.  Olen ollut myös kasvomaalaajana, jäätelömyyjänä, baristana sekä tein pitkän uran geenitutkijana Helsingin Yliopistossa sekä THL:ssä. Koulutukseltani olen FT.

Parasta nykyisessä työssäsi:
Parasta työssäni on työn monipuolisuus sekä se, että näkee työn tulokset lasten riemuna sekä täyttyvinä kursseina. Työyhteisö HVS:ssä on myös paras!

Miten seuran toiminta on muuttunut omina HVS aikoinasi:
Kun aloitin HVS:ssä Tali ja Taivallahti olivat melkein kaksi eri seuraa. Nykyään olemme yksi suuri tennisperhe!

Paras tenniskokemus/ tennikseen liittyvä muisto:
Hienoja muistoja on paljon, kuten hetket tennisriparilla Saksassa, pienen itkuisan pikkupelaajan lohduttaminen joka viikko, jotta uskalsi tulla treeneihin ja joka nykyisin kilpailee aktiivisesti sekä tietenkin oman perheen kanssa yhteiset hetket tenniskentällä. Erityisesti Taivis on osa meidän perheen olohuonetta.

TERO MÄÄTTÄLÄ

Työtehtävä HVS:ssa tällä hetkellä:
Työskentelen toista vuotta lasten valmentajana ja olen tiiviisti mukana kehittämässä toimintaa muiden U10 valmentajien kanssa.

Työhistoria ja koulutus:
Kouluissa olen ollut sijaisopettajana monta vuotta, samalla pelannut jääpalloa Suomessa ja Ruotsissa liigatasolla. Koulutukseltani olen liikunnanneuvoja.

Parasta nykyisessä työssäsi:
Nähdä, kuinka pelaajat oppivat uusia asioita.

Miten seuran toiminta on muuttunut omina HVS aikoinasi:
Mennyt koko ajan ammattimaisempaa suuntaa. Seura järjestää koko ajan enemmän tapahtumia pelaajilleen. Tällä hetkellä myös seurassa löydetään hyvin jokaiselle sopiva paikka/ryhmä harrastaa tennistä, jokaisen omien tarpeiden mukaan.

Paras tenniskokemus/ tennikseen liittyvä muisto:
Suomi-Itävalta Davis cup, Metro Areenan tunnelma viimeisessä ottelussa.

VILLE TUOVINEN

Työtehtävä:
Kilpavalmentaja

Historia:
Edustanut aina HVS:aa junioreista lähtien ja pelannut HVS:n liigajoukkueessa.

Työhistoria:
Valmentajana olen työskennellyt HVS:ssa reilut 12vuotta, mistä kilpavalmentajana viimeiset 7 vuotta.

Parasta nykyisessä työssäni:
Saan valmentaa motivoituneita nuoria pelaajia, joiden kanssa myös käydään kisoissa ulkomailla + erinomaiset työkaverit

Seura muuttunut:
Paljon on tapahtunut siitä, kun olen minitenniksessä itse aloittanut pelaajana. Halli on laajentunut ja seura kasvanut. Lapsia ja nuoria on aivan eri määrät kuin ennen mukana toiminnassa, joten myös valmentajien ja ohjaajien määrä on kasvanut paljon.

Paras muisto:
Hienoja muistoja ja kokemuksia on kertynyt paljon, kun on pelaajien kanssa käynyt kilpailuissa ulkomailla. Hienoimpana kokemuksena nousee esiin Wimbledonin Juniori Grand Slam.

Tulevien viikkojen aikana esittelemme HVS:n valmentajia. Voit lukea muista valmentajista myös täältä https://hvstennis.fi/seura/valmentajat/.