Etusivu > Ajankohtaista > Siiri Keisu ja Jani Hietaniemi: Harrastuksesta työksi

Siiri Keisu ja Jani Hietaniemi: Harrastuksesta työksi

19-vuotiaat Siiri Keisu ja Jani Hietaniemi ovat kulkeneet pitkän matkan tenniksen parissa aina Taivallahden iltapäivätreeneistä osa-aikaisiksi apuvalmentajiksi. Heidän matkansa lajin parissa on ollut täynnä lämpimiä muistoja kavereista ja harrastuksen ilosta.

Jani aloitti tenniksen sukulaisensa innoittamana kolmosluokalla, ja Siiri samanikäisenä. Iltapäivätennikseen liittyvät muistot ovat erityisen lämpimiä, ja Jani muistelee erityisesti niitä hetkiä, kun hän ja kaverit suuntasivat kotitaloustunnin jälkeen täynnä intoa ja energiaa kohti hallia.

”Lempimuistoni iltapäivätenniksestä oli, kun kävelimme kavereiden kanssa Taivallahden peruskoulusta kotitaloustunnin jälkeen hallille. Mahat täynnä ja valmiina treenaamaan. Ilman mitään huolen häivää!” kertoo Jani.

Siiri yhtyy Janin tuntemuksiin ja korostaa saamiensa ystävyyssuhteiden merkitystä. Hän on saanut paljon kavereita harrastuksen kautta, jotka ovat mukana elämässä vielä tänäkin päivänä.

”Kaikki hetket iltapäivätreeneissä olivat hauskoja. Muistan erityisesti HVS:n kesäleirien olevan hauskoja, joissa liikuttiin tenniksen lisäksi myös ulkona,” kertoo Siiri.

Siirin ja Janin tie lasten valmentajiksi alkoi eri polkuja pitkin. Siiri aloitti valmentamisen kesätyön kautta jo 15-vuotiaana, ja Jani puolestaan toimi ensin vapaaehtoisena tenniskummina koulun välitunneilla.

”Pyöritin 8-luokalla Tennistorstai-nimistä toimintaa koulussa. Laitoimme torstaisin yhdellä välitunnille ulos verkkoja, palloja ja mailoja ja koululaiset pääsivät pelaamaan niillä tennistä. Tämän jälkeen minua pyydettiin laittamaan kesätyöhakua HVS-kesäleireille. Olen valmentanut siitä lähtien, eli kohta melkein viisi vuotta!” kertoo Jani.

HVS:n kesätöihin hakeneiden nuorten määrä on valtava, mikä kertoo halusta työskennellä rakkaan harrastuksen parissa sekä halusta välittää tennisiloa seuraaville innokkaille pelaajille. Työn ja koulun ohella Siiri ja Jani käyvät yhä pelaamassa. Tämän lisäksi Jani haaveilee nelinpeliturnauksen voitosta yhdessä kollegansa Mattheus Terävän kanssa.

Siirin ja Janin tennismatka on loistava esimerkki siitä, miten lapsena aloitettu harrastus yhdessä kavereiden kanssa kantaa pitkälle, jopa kesätyöhön asti. Tenniksestä voi saada liikunnan riemun lisäksi pitkäaikaisen harrastuksen sekä elinikäisiä ystäviä.

”Tennis on myös hyvin haastava laji, mikä pitää kiinnostuksen lajissa. On aina jotain uutta opeteltavaa ja treenattavaa,” Jani lisää.

Kuvassa on kauden 2014-2015 ip-pelaajia valmentajien Reijo Tuomolan ja Anders Wallénin kanssa.
Alarivissä oikealla ovat Siiri ja Jani.

HVS-Tennis on järjestänyt treenejä iltapäivisin jo kymmenen kauden ajan. 

Ensimmäisenä toimintavuonna ip-tenniksessä oli 14 pelaajaa Taivallahden peruskoulusta. Näistä pioneereista osa vielä pelaa viikoittain tennistä HVS:ssä ja osa on meillä töissä lasten ohjaajina. Ip-tenniksessä aloittava pelaaja voi siis harrastaa tennistä koulun jälkeen jopa koko peruskoulun.