Etusivu > Ajankohtaista > Valmennusjohtajan katsaus kaudelle 2024-2025

Valmennusjohtajan katsaus kaudelle 2024-2025

HVS:n valmennustoiminta on kehittynyt ja kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Tällä hetkellä mukana toiminnassa on lähes 2400 innokasta pelaajaa pikkulapsista ikäihmisiin, vasta-alkajista ammattilaisiin. Yritämme jatkuvasti kehittää toimintaamme niin, että jokainen pelaaja nauttisi ja kehittyisi rakkaassa lajissamme mahdollisimman hyvin. Kehitystyön pohjana on pelaajilta ja henkilökunnalta kerätty palaute sekä vaikutteet ulkomaisilta ja kotimaisilta valmennuksen asiantuntijoilta yli laji rajojen.

Meille työntekijöille tennis on sydämen asia. Se on antanut meistä jokaiselle koko tunteiden kirjon, ystävyyssuhteita, onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä, kasvattanut sellaisiksi kuin nyt olemme ja lopulta työn sekä mahtavan työyhteisön.

Uskomme tennikseen ilon, hyvinvoinnin ja kasvun tuojana ja tätä pyrimme levittämään jokapäiväisessä työssämme. Haluamme lisäksi tuoda ihmisiä yhteen tenniksen avulla: järjestämällä valmennusta ja tapahtumia sekä kehittämällä harrastusolosuhteita.

HVS-Tenniksen valmennustoiminnan ”sydän” on junioreiden tennisvalmennus: se on elämänmittaisen tennisharrastuksen alku. Tänä keväänä uudistamme HVS:n junioripolkua, koska haluamme, että jokaiselle pelaajalle löytyy juuri se oikea paikka harjoitella ja tavoitella unelmiaan.

Junioripolullamme tarjoamme monenlaista ja eri tarpeisiin räätälöityä valmennusta. HVS U10 Tempon Tenniskoulussa keskitymme softistenniksen opetteluun, kun taas iltapäivisin järjestämme lähikoulujen lapsille tasoryhmissä tennistreenejä aina ison kentän haasteisiin asti (U10 Tennisvalmennus). Yli 10-vuotiaille tarjoamme sosiaalista ja joukkuemuotoista tennisvalmennusta, jossa pelaamisen ilo on keskiössä (U18 Tennisvalmennus).

HVS:n kilpa- ja huipputennistoiminta tähtää aina kansainväliselle huipulle, ja tämä toiminta ansaitsee uuden, oman huippuvalmennuskeskuksen, HVS Akatemian (HVS Academy). HVS Akatemia (ent. kilpa- ja huipputennis) on olennainen osa seuran kehitystä, luoden tunnetta, asettaen standardeja, motivoimalla, kasvattaen esikuvia ja yhdistäen ihmisiä. Maailma muuttuu, ja me vastaamme siihen kehittämällä toimintaamme. HVS Akatemiassa teemme unelmista totta! HVS Academy – Make it happen!

Jokaisesta lapsesta ja nuoresta kasvaa aikoinaan aikuinen. Jo lähes 1000 aikuisvalmennettavaa todistavat sen, että tennis voi todellakin tarjota elämänmittaisen liikuntaharrastuksen. Joukkoon mahtuu yhtä lailla juuri tenniskärpäsen puraisemia kuin jo vuosikymmeniä karvapallon perässä säntäilleitä.

Tapahtumat, kilpailut ja pelipäivät ovat tärkeässä osassa toimintaamme. Ne tarjoavat kehittymisen ja taitojen mittaamisen lisäksi mahdollisuuksia tavata vanhoja ja uusia pelikavereita. Olemme lisänneet paljon tapahtumatarjontaamme vastataksemme paremmin esiin nousseisiin tarpeisiin: esimerkkeinä U10 tyttöjen oma peli-ilta, alle 14-vuotiaiden kisa Euroopan parhaille junioreille tai aikuisten joukkuemuotoinen Taitava-liiga.

Yhdessä tekeminen ja yhteistyö ovat meille läheisiä arvoja. Haluamme toimia HVS-perheen sisällä samaan suuntaan, yhdessä kehittyen. Operoimme yhdessä Tennisliiton kanssa Talissa toimivaa valmennuskeskusta, missä Suomen parhaat juniorit harjoittelevat. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä lähiseuramme HLK:n kanssa. Mahdolliset uudetkin yhteistyöavaukset ovat mahdollisia ja olemme niille aina avoimia.

Hyvät olosuhteet ovat lähtökohta kaikelle toiminnalle ja toiminnan kehittämisen yksi perusvaatimuksista. Olemme saamassa ensi kauden aikana Taliin laajennuksen kautta 4 uutta sisäkenttää ja hienon tilan fyysiseen harjoitteluun. Valitettavasti tämä näkyy niin, että tulevana kesänä Talin ulkokentät ovat poissa käytöstä. Mutta selviämme kyllä yhden kesän, niin paljon uusia mahdollisuuksia laajennus avaa!

Toiminnan ja olosuhteiden kehitys vaatii taloudellisia resursseja. Lisäksi kilpailu hyvistä tekijöistä on tiukkaa. Me olemme valinneet tien, missä haluamme panostaa laatuun, työntekijöihin ja toiminnan kehittämiseen samalla mahdollistaen tennisunelmien tavoittelun mahdollisimman monelle ja lasten vaiheen kustannusten pitämisen alhaisella tasolla.

Saku Siivonen
Valmennusjohtaja