Etusivu > Ajankohtaista > Katsaus HVS:n pelureihin maailmalla

Katsaus HVS:n pelureihin maailmalla

HVS:n lupaukset ovat menneinä viikkoina pitäneet seuran ja Suomen lippua korkealla maailman kentillä niin juniorisarjoissa kuin ammattilaistenniksessäkin.

Kirkkain tähtemme Henri Kontinen päätti alavireisen kevään otteluvoitolla Rooman Masters-turnauksessa yhdessä parinsa John Peersin kanssa. Tulosta tärkeämpää ja lupauksia antavaa oli herrojen peli-ilme ja yhteispelin sujuvuus. Ottelut Roomassa antavat luvan odottaa menestystä jo Ranskan Avoimissa ja erityisesti Wimbledonissa ja US Openissa.

Emil Ruusuvuori on kilpaillut ahkerasti loistokkaan Davis Cup ottelun jälkeen Euroopan kentillä. Tulokset ovat olleet tasaisen hyviä, joukossa useita voittoja ranking-sijoilla 300-500 olevista pelaajista. Viime viikolla Emil karsi Brittien isossa ATP Challenger-kisassa pääsarjaan ja voitti ensimmäisen kierroksen ottelun. Matka pysähtyi vasta Venäjän Gabashvilin, ex-ATP-43, käsittelyssä. Emil on nostanut rankingiaan tasaisesti ja suomalaislupaus löytyy tällä hetkellä sijalta 512.

Viime liigakauden HVS:n takuupelaaja Patrik Niklas-Salminen on päässyt loistavaan pelivireeseen viime kautta häirinneiden loukkaantumisten jälkeen. ”Patin” nousujohteinen kevätvire huipentui pari viikkoa sitten hienosti Kiinassa: kotiin tuomisina oli kaksinpelin voitto 25000$:n Futures-turnauksesta. Lisäksi Patti voitti kahdessa saman kokoisessa kisassa Kiinassa yhdessä Harri Heliövaaran kanssa nelinpelin. Patin ranking on tällä viikolla kaksinpelissä 648 ja nelinpelissä 350.

Suomen Davis Cup -joukkueen kuopus Otto Virtanen pelasi historiallisen hyvin Ruotsissa 15000$ Futures-turnauksessa. Vasta 16-vuotias Otto eteni miesten ammattilaisturnauksessa aina semifinaaliin asti. Puolivälierässä kaatui Ruotsin miesten kakkospelaaja Markus Eriksson, ATP-303! Otto valmistautuu parhaillaan junioreiden Ranskan Avoimiin, missä taistelu alkaa karsinnoista. Otto on turnauksen ”musta hevonen” ja yllätysvalmis tulivoimaisella pelillään.

Oona Orpana palasi hienosti kilpakentille Turkissa tapahtuneen ikävän tapaturman jäljiltä edeten Slovakiassa junioreiden 2.-kategorian ITF-kilpailussa aina finaaliin asti. Tämä oli Oonan ensimmäinen turnaus pitkän tauon jälkeen. Valitettavasti kroppa ei vielä ole täydessä iskussa ja suunnitelmissa olleet Ranskan Avoimet jäävät väliin. Tsemppiä ja voimia pikaiseen paranemiseen!

14-vuotias Laura Hietaranta avasi massakauden Tsekeissä ja Slovakiassa yhdessä ikäluokan Euroopan parhaiden pelureiden kanssa. Tuloksena oli muutama otteluvoitto molemmissa kivikovissa turnauksissa ja hyvä startti massakaudelle. 15-vuotias Otto Leikola metsästi ensimmäiset junioreiden ITF-pisteensä Latviassa. Tämän lisäksi Otto on esiintynyt lupauksia herättävösti kansallisilla kentillä miesten peleissä.

Onnea ja tsemppiä heille ja kaikille muille HVS:n kilpapelaajille Suomessa ja ulkomailla käytäviin kilpailuihin! Edustatte hienosti seuraa ja Suomea ja haluamme tukea teitä kaikin mahdollisin keinoin!

Saku-Petteri Siivonen
HVS-Tenniksen valmennuspäällikkö