Etusivu > Ajankohtaista > Kaukovallalle muhkea palkintopotti Kuopiosta

Kaukovallalle muhkea palkintopotti Kuopiosta

Patrick Kaukovallan ensimmäinen kisa ulkokentillä Suomessa meni hienosti. Hän voitti Kuopion Tennisseuran juhlakisassa miesten avoimen kaksinpelin ja sai palkinnoksi komeat 2 060 euroa.
-Tähän mennessä ehdottomasti isoin palkintosumma, minkä olen voittanut, riemuitsi  Kaukovalta.
Tuon komean summan kisojen pääluokan voittajalle oli kerännyt Kuopion Tennisseura.
87-vuotias KTS järjesti ensimmäiset tenniskisat Väinölänniemen uusilla tenniskentillä 60 vuotta sitten, kesällä 1958. Niille, jotka eivät sitä tiedä, Väinölänniemi on yksi maamme vanhimmista kaupunkipuistoista; puisto täyttää tänä vuonna 160 vuotta.

Miesten avoimen luokan finalistille oli tarjolla 500 euroa ja semifinalistitkin saivat kumpikin 250€. Oli selvää,  että kisa keräsi tasokkaan osallistujakaartin.
Kaukovalta oli kisan ykkössijoitettu eikä hänellä ollut kisassa vaikeuksia ennen välieriä, jossa kolmossijoitettu Sami Huurinainen laittoi hänet testiin: vei ensimmäisen erän 6-2 ja piti toisen erän tasaisena. Kaukovalta voitti sen tie-breakissa (7-5) ja sitten ratkaisevan erän 6-2.
Oli tiukka matsi. Samilla ei matsipalloja ollut, mutta hattua nostan. Hän on sentään minua 10 vuotta vanhempi, totesi Kaukovalta.
No, oikeasti miehillä on ikäeroa 17 vuotta. Huurinaisella on tunnetusti taitoa ja halua haastaa nuorempiaan.

Loppuottelussa Kaukovalta kohtasi kakkossijoitetun ÅLK:n Eero Vasan, joka oli mennyt vaivatta finaalin asti. Siinä hänen syöttöpelinsä petti eikä aikaakaan, kun Kaukovalta oli vienyt ensimmäisen erän 6-1. Toinen erä oli jo paljon tasaisempi, siinä erälukemat olivat Kaukovallalle 6-3. Päivä ei ollut Vasan paras.
Finaalissa pelasin parasta tennistäni, saattoi Kaukovalta todeta. – Mukava alku kotimaan kisoille. Pelaan SM-kisat ja Finnish Tourit, Suomen ITF Futures-kisat ja pyrin myös Aamulehti Tampere Openiin, joka on ATP Challenger-kisa.

Teksti Riitta Närhi Kuva Sami Närhi