Etusivu > Ajankohtaista > Kausi 2018 käynnistyy mielenkiintoisesti

Kausi 2018 käynnistyy mielenkiintoisesti

Kausi 2018 käynnistyy mielenkiintoisesti

Henri Kontinen otti parinsa John Peersin kanssa turnausvoiton kauden avauksessaan Brisbanessa. Turnausvoitto oli Henkalle jo 19. nelinpeliurallaan ATP-tasolla. Voitto osoittaa, että pari lähtee huippuiskussa puolustamaan viime vuoden Australian avointen mestaruutta!

Emil Ruusuvuori vietti joulukuun Thaimaassa valmistautumassa uuteen kauteen. Harjoituskavereina oli muun muassa Jurgen Zopp, Evgeny Donskoy ja Sergey Stakhovski. Matka jatkui sieltä suoraan Hong Kongiin ja Bangkokiin. Hong Kongin futuresta tuloksena oli puolivälieräpaikka. Bangkokissa Emil pelasi ensimmäisen Challenger-kilpailun, missä eteni hienosti karsinnoista pääsarjaan. Karsinnan ratkaisukierroksella Emil kaatoi Saksan huippulupauksen Rudolf Möllekerin. Saksalainen on tuttu kaveri, kun Emil on pelannut useasti nelinpeliä hänen kanssaan. Voitto oli Emilille ensimmäinen saksalaisesta – suunta on oikea!

12-vuotias Otso Martikainen kilpaili vuoden ensimmäisellä viikolla perinteisessä Salk Openissa Tukholmassa. Kilpailu on maailman suurin sisähalliturnaus junioreille, joka kerää vuosittain Ruotsin parhaiden lisäksi paljon pelaajia ympäri Eurooppaa. Otso pelasi turnauksessa hienosti, tuloksena kaksinpelissä finaalipaikka ja nelinpelisarjan voitto yhdessä ÅLK:n Leo Stenlundin kanssa. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia kansainvälisiä pelejä.

Oona Orpana avaa kautensa Australiassa: ensin vuorossa esikisa Traralgonissa ja sitten Australian Avoimet Melbournessa. Otto Virtanen puolestaan metsästää Grand Slameihin vaadittavia rankingpisteitä vuoden alussa Slovakian (taso 2) ja Tsekin (taso 1) ITF-kisoista. Laura Hietaranta avaa 14-vuotiskauden ikäluokan huipputurnauksilla Englannin Boltonissa ja Ranskan Tarbesissa. Varsinkin Tarbesiin kokoontuu ikäluokan kerma kaikkialta maailmasta.

HVS toivottaa kaikille kilpapelaajilleen hyvää ja menestyksekästä kautta. Nauttikaa ja pitäkää lippu korkealla!

Saku Siivonen
HVS-Tenniksen valmennuspäällikkö