Etusivu > Ajankohtaista > Kiva kansainvälinen tenniskesä senioreille

Kiva kansainvälinen tenniskesä senioreille

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen seniorien MM-kisojen suojelijaksi

Seniorien tenniksen MM-turnaus kesäkuussa Helsingissä, tarvittaessa myös Espoossa, on yksi pääkaupunkiseudun vuoden suurimmista, ellei jopa suurin, arvoturnauksissa.

 

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Joakim Berner kävi pyytämässä Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusta kisojen suojelijaksi.

 

– Arvostan suuresti kutsua senioreiden tenniksen MM-kisojen suojelijaksi, totesi kaupunginjohtaja Pajunen. -Liikkuminen ja urheilu ovat aina olleet lähellä sydäntäni.
– Myös Helsingin kaupungin kannalta MM-tason urheilukilpailu on merkityksellinen. Erilaiset tapahtumat tuovat kaupunkiin lisää sykettä ja koettavaa sekä houkuttelevat matkailijoita.
– Toivotan mitä parasta menestystä kisojen valmistelussa, sanoi kaupunginjohtaja Pajunen.

 

Tule kokemaan MM-kisat

Pelaajana

 

Juhannuksen molemmin puolin Talissa, Helsingissä järjestettävät seniorien 50/55/60-ikäluokkien MM-kilpailut ovat saaneet positiivisin vastaanoton suomalaisessa seniorikaartissa, mutta yllättävän moni ajattelee, että kisat ovat muille kuin hänelle itselleen.

 

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Joakim Berner kiertää itse aktiivisesti MM-tasollakin eri puolilla maailmaa. Hän kannustaa suomalaisia osallistumaan sankoin joukoin.
– Nyt on mainio tilaisuus kokea omakohtaisesti MM-kisat, sanoi Berner. – Henkilökohtaisten MM-kisojen kaksinpeleissä on isot kaaviot, 128 pelaajaa, ja kaikissa ikäluokissa on myös nelinpeli- ja sekanelinpeliluokat, joihin pääsee 64 paria. Kyllä kisaan hyvin mahtuu. Nyt ei pidä ujostella tai vähätellä omia kykyjä.
Ilmoittautuminen päättyy 25.5. ja se tehdään ITF:n IPIN-järjestelmän kautta.
Juhannusta edeltävällä viikolla pelataan joukkueiden MM-kisat, joihin maat voivat asettaa neljän pelaajan ja kapteenin joukkueet.

 

 

Vapaaehtoisena

 

Seniorien MM-kisojen kaksiviikkoinen turnaus kerää useita satoja pelaajia ja heidän seuralaisiaan pääkaupunkiseudulle.
Kisojen pelipaikkana on Talin tenniskeskus Helsingissä, mutta saatetaan hyvinkin tarvita pelipaikoiksi myös Esport Center ja Tapiolan Tennispuistokin. Se tietää myös sitä, että tarvitaan melkoinen joukko väkeä kisoja pyörittämään.

 

 

Kilpailun järjestelyistä päävastuun kantava HVS-Tennis on kokoamassa vapaaehtoisia mukaan. Osa tulee seuran omasta väestä, mutta kisojen keskelle osuva juhannus asettaa tietenkin haasteita – siitä alkaa monen suomalaisen loma ja mökkeily.

 

 

Toimitusjohtaja Pekka Mäkelä, joka on myös MM-kisojen kilpailunjohtaja, ottaa ilomielin vastaan ilmoittautumisia vapaaehtoiseksi. Kisaviikoilla on lukuisia mielenkiintoisia tehtäviä. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Pekka Mäkelään, puh. 040-5217818, pekka.makela@talintenniskeskus.fi tai Roger Nybergiin, puh. 0500-435541, roger.nyberg@tennishedman.fi.

 

 

…. ja kesä jatkuu ITF:n kisoilla Talissa Helsingissä ja Hangossa. Luvassa on paljon mukavaa. Seuraa meitä ja osallistu!

 

Facebook: ITF Senior World Championships

Facebook: Helsinki Midnight Sun (Helsinki)

Facebook: Scandinavian EB Championship (Hanko)

 

Teksti: Riitta Närhi