Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Kolme askelmaa eteenpäin

Repen palsta: Kolme askelmaa eteenpäin

Uuden vuoden alku on hyvä hetki pohtia oman tenniksen ja treenailun perusteita. Luo katseesi kohti asennetta, jolla pelaat tennistä. Opit sitä kautta itsestäsi ja suhteestasi tenniksen oppimiseen.

Mielikuvaharjoitus: Oletko vedonlyöjä, joka laittaa panoksensa satunnaisesti ja pelkästään nauttii liikunnan riemusta? Vai haluaisitko hieman tienatakin samalla, kun juokset karvapallon perässä? Jos haluat enemmän vastinetta käyttämällesi treeniajalle, voit käyttää muutamaa todistettavasti toimivaa keinoa.

Nämä kolme askelmaa auttavat sinua eteenpäin:

Askelma nro 1:
Katso, miten tekemäsi lyöntitreeni vastaa tarkoitustaan. Onko huomiosi suunnattu olennaiseen eli lyönnin tuottamisen kokonaisuuteen? Liika porautuminen johonkin huutavaan yksityiskohtaan (esim. svingin muotoon) saattaa hukuttaa alleen tärkeitä seikkoja (valmistautumisen vaiheet, rytmitys, lyöntivalinnat, paluu sijoittuminen, pallon lukeminen).

Luomalla treeniisi yksinkertaisia, selkeitä ja olennaisia pelitavoitteita, saat sisältöön laatua.

Askelma nro 2:
Mieti, miten treenisi vastaa pisteen kulkua. Pisteen alussa on aina syöttö, jota aina yritetään palauttaa. Eikö näitä kannattaisi treenata aina? Ensimmäinen kämmen tai rysty on joko syötönpalautus tai syöttöä seuraava lyönti. Lyöntiesi välissä on siirtymiä. Oletko miettinyt, miten niistä saisi enemmän irti?

Askelma nro 3:
Varmista, ettei tyylittely pääse määrittelemään tekemistäsi. Parhaimmillaan ulkoinen
muoto syntyy tilanteen ratkaisuna, eikä se ole ennalta asetettu päämäärä.

Muista: Pelin kannalta lyönti on pallon lentoa, lyönti ei ole pelkästään palloa ohjaava vartalon liike.

Kaiken tämän jälkeen, palaa ensimmäiseen askelmaan!

Hyvää Uutta Vuotta!
T. Repe