Etusivu > Ajankohtaista > Kolumni lasten liikunnasta: Huuda Vamos, jos siltä tuntuu!

Kolumni lasten liikunnasta: Huuda Vamos, jos siltä tuntuu!

Annika Wolin (FT), on neljän lapsen (1v, 3v, 14v ja 16v) äiti ja toimii HVS:ssä viestintävastaavana ja valmentajana. Annika on aiemmin toiminut tutkijana THL:ssä ja Helsingin Yliopistossa, jossa on tutkinut mm. liikunnan vaikutusta varusmiehiin sekä immunologiaa.

Huuda Vamos, jos siltä tuntuu!

Touko-kesäkuun vaihde on Ranskan avointen eli Roland Garrosin aikaa. Suosittelen lämpimästi pelien seuraamista! Moni pikkufutari leikkii olevansa Ronaldo, ja jos tennistä katsoo, voi sieltäkin löytää omat idolinsa!

Tv:n välityksellä aistii hyvin tennispelien jännityksen, mutta tunnelma on livenä vieläkin maagisempi. Kotiyleisön täyttämissä ranskalaispeleissä fiilis on kohdallaan ja yleisö kannustaa pisteiden välissä huudoin ja lauluin. Sama on havaittavissa peleissä, joissa pelaaja on katsojia ”viihdyttävä”, tavalla tai toisella. Yleensä runsaasti katsojia ja ääntä on peleissä, joissa pelaaja on täydellä tunteella mukana: Pelaajan innostuessa tai muuten tunteensa näyttäessä, yleisö mylvii ja elää mukana pelissä!

Samankaltaista hurmosta oli havaittavissa myös Talin toukokuun junioreiden Ten-pro-turnauksessa, ainakin kansainvälisissä peleissä . Vamos ja Camoon -raikasivat ja katsojat kannustivat hyviä suorituksia. Suomalaisille pelaajille ja heidän kotijoukoilleen vastustajan tunteiden purkaukset saattoivat olla aluksi hämmentäviä ja hetkellisesti sekoittaa pelin. Mutta mikäli kansainvälisille kentille tavoittelee, on tuulettaminen enemmän kuin normaalia, ja jopa suotavaa!

Ehkä meidän pitäisikin opettaa pelaajia pienestä pitäen tuulettamaan.

“Ole ylpeä voittolyönnistäsi. Minkä tuuletuksen teet?”

Isommille pelaajille voimme olla tukena, että ei ole noloa, että tuulettaa.

Olet sitten tyttö tai poika, kaikki saavat näyttää tunteensa kentällä, omalla tyylillään! Vastustajaa toki kunnioittaen.

Anna siis tunteiden näkyä! Vamos!

Kuva Ten-pro