Etusivu > Ajankohtaista > Kuukauden vinkki: Kun katsot palloa, kuuntele ja laske

Kuukauden vinkki: Kun katsot palloa, kuuntele ja laske

Tennis on vaikeaa. Opetellessa pääsee bonuksena tekemisiin oman rajallisuutensa kanssa. Liikkeen sovittaminen pallon ja kanssapelurin mukaan, omia aikeita toteuttaen, on kimuranttia puuhaa. Minne löisin ja miten, kuinka ohjaan tätä tutuksi luulemaani kehoa, joka ei tottelekaan aivojeni käskyjä ihan noin vaan? HVS-Tenniksen valmennus vastaa tähän huutoon – ohjaamme ja opastamme, järjestämme treenejä ja opetusta.

HVS-Tenniksen kattavasta aikuistarjonnasta löytyy moneen lähtöön. Olit aloitteleva tai huipulle pyrkivä, niin meiltä löytyy, suurseura kun olemme. Valmennusryhmien lisäksi on tapahtumia, kilpailuita, treenileirejä ja klinikoita ja paljon muuta mukavaa.

Varoitus, seuraavat lauseet sisältävät uutispommin! Aikuisvalmennuksen tehtävänä on tarjota laadukasta perusopetusta niin, että pelaajat oppivat pelaamaan peliä. Syöttämään, pallottelemaan ja pelaamaan pisteitä, kaksin- ja nelinpeliä. Olemme siis pelilähtöisiä jo aloitustason valmennuksissamme. Tennis on peli.

HVS-infoihin aloitamme kuukausittaisen vinkkijuttu sarjan. Näistä voi napata treeni-ideaa omiin pelikertoihin. Toki osaavan valmentajan avulla treenaaminen on ehdottomasti antoisaa, mutta kun itsekseen koittaa löytää uutta moodia lyönteihin ja liikkumiseen niin silloin vasta se oppi perille meneekin!

Kun katsot palloa, kuuntele ja laske

Olet jo suunnitellut ja muokannut asentosi kohdilleen, odotat oikeata hetkeä. Ote on kuin oppikirjasta ja jalat asennossa, tasapaino järkkymätön ja katse tiukasti pallossa. Ei puutu kuin jaloista lähtevä mailan heilautus, osuma ja saatto. Mitenkäs hommaa pitäisi ajoittaa? Lyönkö nyt vai kohta, vai olisiko jo pitänyt?

Kun vastustajasi (huom. ei kanssapelaaja, vaan olet leikkimielisessä matsissa,  joka on vakava tilanne) osuu palloon laske mielessäsi ”yksi”, pompusta laske ”kaksi” ja oma osumasi on ”kolme”. Lentolyönti tilanteessa lasket ”yksi” ja ”kaksi”. Syötössä nosto on ”yksi” ja lyöntivetoon valmistautuminen ”kaksi” ja osumaan johtava veto ”kolme”.

Toistamalla tätä alkaa kehoosi tulla rytmin tuntua ja mikä tärkeintä, tuo rytmi lähtee pallosta. Yksinkertaista, rakas Watson!

Repe Jokinen, HVS aikuisvalmennus