Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Laura Juvonen: ”En luovuta. Ja olen varmaan oppinut miettimään taktiikkaa, kun ei ole koskaan ollut isoa kämmentä.”

Perheenjäsen Laura Juvonen: ”En luovuta. Ja olen varmaan oppinut miettimään taktiikkaa, kun ei ole koskaan ollut isoa kämmentä.”

Kerro muutama sana itsestäsi.
Olen Laura Juvonen – tennispelaaja, kahden lapsen äiti ja VTT:n strategiajohtaja.

Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi?
Aloitin tenniksen 6-vuotiaana Talissa Christina Söderströmin tenniskoulussa. Siitä se lähti. Sen jälkeen Talissa on tullut vietettyä aika monta tuntia. Olen pelannut SM-tasolla junnuissa, yleisessä sarjassa 25 vuoden ajan ja nykyään senioreissa.

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Isäni ja äitini pelasivat tennistä. Hyvin nuorena tunsin jo olevani osa tennisyhteisöä. Yhteisö ja kaikki mahtavat tenniskaverit ovat nykyäänkin se, mikä minut tenniksen pariin vetää. Sitten tenniksessä viehättää tietysti itse peli – se on tosi mielenkiintoista, haastavaa ja aina oppii uutta.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?
Viime aikoina on ollut tosi hauskaa pari kertaa, kun ollaan oltu 10-vuotiaan poikani kanssa samoissa kisoissa Hangossa! Yhteiset kisareissut ovat jääneet mieleen, ilmeisesti hänellekin.

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?
En luovuta. Ja olen varmaan oppinut miettimään taktiikkaa, kun ei ole koskaan ollut isoa kämmentä.

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?
Me jaamme nelinpelikaverini Elinan kanssa vaihtoviikoin yhden Repe Jokisen valmennustunnin. Ryhmässä on mahtava herrasmiesporukka pelureita ja aina on jokin pelillinen juju tunnilla. Poikani taas siirtyi nyt tänä syksynä junnujen haastekilparyhmään ja sielläkin on mainio meininki.

Kuinka usein pelaat tennistä?
Treenaan useammin kentän ulkopuolella kuin kentällä. Kentällä koitan panostaa laadukkaisiin treeneihin enemmän kuin määrään.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?
Pelasin yli 20 vuotta samalla Headin mailalla, oli vain yksi vaihto uudempaan malliin sinä aikana. Viime kevään lopussa uhkarohkeasti siirryin Wilsonin Bladeen. Vähän on vaatinut totuttelua, mutta nyt alkaa tuntua omalta.

Kuka on suosikkipelaajasi?
Nostetaanpa tässä esille Suomen maajoukkue, joka oli aivan loistava syksyn Davis Cupissa!

Sana on vapaa!
Tenniksen parissa moni tekee eri tavoin vapaaehtoistyötä lajin parissa: järjestää kisoja, on mukana seuran toiminnassa, organisoi sarjamatseja, vie junnuja kisoihin jne. Kiitos siitä!