Etusivu > Ajankohtaista > Laura Hietarannan unohtumaton tenniskesä

Laura Hietarannan unohtumaton tenniskesä

HVS:n Laura Hietarannan kesä alkaa olla takana päin ja siirtyminen koville kentille halliin on jo alkanut kovaa vauhtia. Lauran kesä oli aika poikkeuksellinen 14-vuotiaalle tytölle. Laura oli kuusi viikkoa poissa kotoaan reissaten Euroopassa ja kohdaten maailman kovimpia kilpasisaruksiaan päivästä toiseen. Lauran kisat sijoittuivat Tsekkiin, Hollantiin, Saksaan ja Belgiaan. Keväällä Laura sai kutsun Tennis Europe-teamiin, joiden kanssa hän matkusti, harjoitteli, pelasi ja vietti vapaa-aikaa. ”En oikeastaan kokenut koti-ikävää, sillä siellä oli koko ajan jotain tekemistä niin ei kerennyt liikaa miettiä sitä”, toteaa Laura rauhallisena.

Laura kokee reissun mahtavana kokemuksena ja erittäin kehittävänä hänen tennikselleen. Laura pelasi kevään ja kesän ulkokauden aikana kaksin- ja nelinpeleineen noin 70 kansainvälistä ottelua. Mikä kertoo tietysti kovasta menestyksestä molemmissa ottelumuodoissa. ”Kisarutiini on kehittynyt todella paljon. Oli helppoa lähteä pelaamaan matseja, kun otteluita kertyi niin paljon. Kämmenpelini oli myös yksi asia, jonka koin kehittyvän paljon kesän aikana”, sanoo Laura. Laura kertookin kilpailemisen kiertueen parhaaksi asiaksi, mutta myös uusiin kavereihin tutustuminen sai Lauran tyytyväiseksi. ”Siellä sain puhua aina englantia ja opin tulemaan toimeen uusien ihmisten kanssa”. Myös tämä on erittäin arvokasta oppia tuleville vuosille sekä yleensä elämää varten.

Laura menestyi turnauksissa hyvin. Ottelut toivat juuri niitä kokemuksia, joita huipulle tähtäävän juoniorin on tärkeää saada jo nuoresta iästä lähtien. Hienoja päänahkoja maailman 14-vuotiaiden huipulta, kolmetuntisia taisteluita sekä voittoineen että tappioineen: tietoisuus siitä, missä oman pelin taso kulkee ja mitä on tärkeää harjoitella. Jokainen koettu tilanne kiertueella valmistaa varmasti Lauraa tulevaisuuden koviin haasteisiin. Tahtotila Lauralla on maailman luokkaa, mikä loppujen lopuksi on tärkeintä, kun pelataan maailman kovimpien pelaajien kanssa.

Lauran kolmen vuoden Tennis Europe-kilpailut tulevat pian päätökseen. Laura saavutti 14-vuotiaiden rankinglistalla parhaimmillaan sijan 18. Kolmeen vuoteen mahtui useita kaksin- ja nelinpelin turnausvoittoja ja niiden ansiosta Laura saavutti paikan maailman kovimpien pelaajien turnauksiin, joissa menestyi loistavasti. Lauran tavoitteet varmasti täyttyivät, mutta nälkää tulevaisuuden seuraaviin haasteisiin jäi, ja halua kehittyä entisestään paremmaksi urheilijaksi ja sitä kautta kovemmaksi tennispelaajaksi. Laura siirtyy alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailuihin ja alkaa jahtaaminen paikasta tulevaisuuden junioreiden Grand Slam-kilpailuihin. Loppuvuoden tavoitteekseen Laura kertoo siirtymisen ITF-kilpailuihin ja menestymisen niissä.

Lopuksi Laura lähettää erityisesti terveisiä HVS:n nuorille esikilpureille: ”Nauttikaa tenniksestä ja harjoitelkaa ahkerasti – kova työ palkitaan”.