Etusivu > Ajankohtaista > Suomeen tarvitaan lisää ammattilaiskilpailuja

Suomeen tarvitaan lisää ammattilaiskilpailuja

Kirjoittaja Petra Puheloinen:
Olen entinen Suomen naisten kaksinpelin ranking ykkönen, ja WTA-listan paras sijoitukseni kaksinpelissä on 412. Rakastan liikuntaa ja huippu-urheilua ja kirjoitan harrastuksena huipputennikseen keskittyvää blogia. Blogi löytyy helppoajakivaa.blogspot.com
Nyt minulla on ilo ja kunnia saada kirjoittaa tennisaiheisia artikkeleita HVS-Verkkosanomiin.

Suomeen tarvitaan lisää ammattilaiskilpailuja

Suomen huippupelaajien määrä kasvaa

Ammattilaiskisojen määrän kasvu omassa maassa nostaa sen maan tenniksen tasoa ja lisää huippuammattilaisten sekä lajin harrastajien määrää.

Italian esimerkki kannustaa

Omasta tenniselämästäni hyvänä esimerkkimaana toimii Italia, jossa minun ulkokauteni alimman asteen ammattilaiskilpailuissa useampana keväänä käynnistyi.

Italiassa järjestettiin silloin yli 20 vuotta sitten valtavasti pieniä ja vähän suurempiakin tenniksen ammattilaiskilpailuja niin naisille kuin miehillekin, junioreita unohtamatta.

Tuolloin italialaiset huipputennispelaajat olivat vähissä. Naisten ammattilaiskilpailuja silti riitti ympäri koko saapasmaata viikosta toiseen. Vuodesta toiseen.

Ei mennyt kovinkaan montaa vuotta, kun hyvä lopputulema huippuammattilaispelaajien osalta täyttyi. Vähitellen Italiasta tuli yksi merkittävistä tennismaista monien suurten tennismaiden rinnalle.

Italia tuottaa jatkuvasti nykyään huipputennispelaajia ja jopa Grand Slam- voittajia. Italialla ei ole enää huippupelaajat yhden käden sormilla laskettavissa, vaan huippuja tulee tämän tästä. Niin naisista kuin miehistä. Maailmanlistat täyttyvät italialaisista pelaajista.

Italiasta tuli tennismaa

Uskallankin väittää, että Italiasta on tullut lähes Ranskan kaltainen tennismaa. Maa, jossa tennis on koko kansan laji.

Ammattilaiskisoja tarvitaan ehdottomasti lisää Suomeen

Italian menestyksen perusteella uskallan väittää, että Suomi tarvitsee lisää ammattilaiskilpailuja niin naisille kuin miehillekin. Kansainväliset junioriturnaukset ovat ehdottomasti myös hyvä juttu tenniksen tulevaisuutta ajatellen.

Ammattilaiskisoja Suomessa on edelleen hyvin niukasti

Tällä hetkellä ammattilaisturnauksia Suomessa on naisille ja miehille niukasti. On kuitenkin hyvä, että niitä ylipäätään on. Aina näin ei ole ollut. Ainakaan naisten osalta. On ollut lukuisia vuosia, jolloin Suomessa ei järjestetty ainuttakaan ammattilaisturnausta vuoden aikana.

Oman maan tennistaso nousee

Mitä enemmän turnauksia, sen enemmän pelaajia ja sen paremmaksi tenniksen taso nousee. Ammattilaisturnauksia enemmän järjestämällä myös Suomesta voisi kehittyä vieläkin parempi tennismaa kuin se nyt on.

Harrastajamäärät nousevat

Ammattilaisturnaukset tekevät tenniksestä vähitellen koko kansan lajin.

Petra Puheloinen